PI2NOS echolink instellen ios?

Allerlei informatie en nieuwtjes over de diverse repeaters.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
PA5E
Berichten: 203
Lid geworden op: 30 jan 2017, 13:00

PI2NOS echolink instellen ios?

#1 Bericht door PA5E »

Hallo,

Inmiddels de app voor ios ge-dl en aangemeld, geaccepteerd.
Maar nu komt 't, waar kan ik ergens de PI2NOS echolink node: #430125 invoeren?

..tot nu toe een en ander gelezen, hier, hobbyscoop maar kom er niet uit.

PA5E
qrz.c/db/PA5E

Gebruikersavatar
Laurens PD9X
Berichten: 1106
Lid geworden op: 29 jan 2006, 13:51
Roepletters: PD9X
Locatie: Langezwaag
Contacteer:

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#2 Bericht door Laurens PD9X »

Bij mij staat ie tussen de repeaters. Klikken connecten en klaar.


IMG_6999.PNG
IMG_7001.PNG
IMG_7002.PNG

PA5E
Berichten: 203
Lid geworden op: 30 jan 2017, 13:00

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#3 Bericht door PA5E »

Inmiddels gelukt (te ongeduldig),

Ik heb bij 'direkt' de node ingevoerd (stond op 'relais' , deed niets) en werkt.
Kreeg 'n overzichtslijst, PI2NOS aanvinken, connect (save) en iid 't lijstje van hierboven.

Sta er nu tussen, nu de rest uitproberen hoe 't werkt!

PA5E
Amsterdam
qrz.c/db/PA5E

Gebruikersavatar
pb1a
Berichten: 402
Lid geworden op: 18 nov 2008, 21:56
Contacteer:

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#4 Bericht door pb1a »

PA5E schreef:Inmiddels gelukt (te ongeduldig),

Ik heb bij 'direkt' de node ingevoerd (stond op 'relais' , deed niets) en werkt.
Kreeg 'n overzichtslijst, PI2NOS aanvinken, connect (save) en iid 't lijstje van hierboven.

Sta er nu tussen, nu de rest uitproberen hoe 't werkt!

PA5E
Amsterdam
Blij dat het nu werkt. Ik vond de uitleg op Hobbyscoop ook nogal verwarrend.
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6244
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#5 Bericht door PE2AAB »

430125 is alleen bruikbaar als je vanaf een andere (met Echolink uitgeruste repeater of node) verbinding wil maken met PI2NOS. Dit doe je met je DTFM mike of, als je die niet hebt, met je telefoon op vol volume of vooraf ingestelde preset in je transceiver. Alleen nodig vanaf RF ingangen dus. Via de PC klik je gewoon op de callsign van je gewenste te koppelen node.

Easy.
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

PA5E
Berichten: 203
Lid geworden op: 30 jan 2017, 13:00

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#6 Bericht door PA5E »

Kan ik dan verbinding maken door eerst de presets (tel op vol volume?) via repeater Amsterdam om dan in te loggen naar PI2NOS?
Lijkt me vreemd, kan ook zijn dat ik 't niet begrijp?

Momenteel kan ik PI2NOS niet meer ontvangen, was voorheen ingelogd, lukt niet meer.
Bij inloggen wordt de app meteen afgebroken.
..wat 'n gedoe, gewoon 'n microfoon en 70cm zender is makkelijker ;)

upd. ..zodra ik m'n russische naam intoets wordt de app afgebroken.
qrz.c/db/PA5E

PA5E
Berichten: 203
Lid geworden op: 30 jan 2017, 13:00

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#7 Bericht door PA5E »

Zo, toch nog gelukt.

Bij de 1e install app, uit voorzorg de micr. uitgeschakeld, dit was achteraf niet meer te wijzigen.
2e install app, micr. aan, TX/RX werkt.

Indien ingelogd via 06/wifi en luisteren webSDR 70cm is de delay duidelijk waarneembaar, dus QSO zal niet makkelijk zijn indien indien het druk is op de repeater.

maar goed, weer 'n bruikbare techniek erbij
qrz.c/db/PA5E

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6244
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#8 Bericht door PE2AAB »

Ik bedoel met de telefoon dat je je telefoon gebruikt als 'toontjes opwekker'. Een geluid generator. Niet meer niet minder. Anders kun je geen DTMF toontjes genereren. Die kastjes van vroeger zijn bij mijn weten niet meer verkrijgbaar.
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

PA1OKZ
Berichten: 175
Lid geworden op: 14 aug 2008, 16:06
Contacteer:

Re: PI2NOS echolink instellen ios?

#9 Bericht door PA1OKZ »

pb1a schreef:Blij dat het nu werkt. Ik vond de uitleg op Hobbyscoop ook nogal verwarrend.
Goed om te weten, daarom de echolink pagina op hobbyscoop.nl aangepast / verder verduidelijkt.

73

Hobbyscoop

Plaats reactie