sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

Alles over zend(ontvang)ers en toebehoren.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
elinek
Berichten: 143
Lid geworden op: 11 mei 2013, 14:56
Roepletters: PH4E
Locatie: Wormer
Contacteer:

sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#1 Bericht door elinek »

ik wil screenshots uit mijn Icom ic-705 gebruiken om een handleiding voor mezelf te maken. Het probleem is dat ik het micro-sd kaartje niet kan uitlezen rechtstreeks uit de set. Ook met de 7300 lukt het niet, ik zie de sd kaart niet op de pc verschijnen. Als je bijvoorbeeld een camera met sd kaart op de pc aansluiten, kun je in de meeste gevallen wel de bestanden benaderen, maar met de sets lukt het helemaal niet.
Met de 7300 was dit niet zo een probleem omdat het een gewone sd kaart is aan de voorkant, maar bij de ic-705 is het een micro-sd kaartje dat zeer lastig in en uit de set te krijgen is, zeker als je dit vaker wilt doen.
Is het een instelling in de sets die niet goed staat? Of zijn de sd-kaartjes niet uit te lezen als ze in de set zitten?
https://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)

Gebruikersavatar
pa1ais
Berichten: 2109
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37
Locatie: Nijedinges
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#2 Bericht door pa1ais »

je doet niets fout, zo werkt het nu eenmaal.
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

https://www.zendamateur-marktplaats.nl/

1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS JO23ta

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 7157
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#3 Bericht door PE2AAB »

Niet dat mijn PC heilig is maar ik heb een 9700 (werkt neem ik aan hetzelfde als de andere twee radio's) en daar heb ik diverse screenshots vanaf gehaald. Mijn PC leest het kaartje gewoon. Vooraf op de set zelf geformatteerd en de screenshots er met een PC eraf kunnen halen.
Een oudere laptop met SD slot intern Dat wel.

Zie je vanaf de set wél de mappenstructuur/bestanden?
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
PA3GNZ, Tjeerd
Berichten: 5173
Lid geworden op: 25 apr 2005, 14:53
Roepletters: PA3GNZ
Locatie: JO22NB
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#4 Bericht door PA3GNZ, Tjeerd »

PE2AAB schreef: 17 jan 2023, 07:40
Zie je vanaf de set wél de mappenstructuur/bestanden?
Je micro SD (IC705) moet in je set geformatteerd zijn. Ik heb geen probleem om deze kaart, via adapter, met W10 uit te lezen.

Als je via de PC niks ziet, betekent dit ook dat je geen firmware-updates kan uitvoeren.
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


BQC: 461
NTC: 004


https://www.pa3gnz.nl

Gebruikersavatar
pa1ais
Berichten: 2109
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37
Locatie: Nijedinges
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#5 Bericht door pa1ais »

Hoe lezen jullie dat?

niet kan uitlezen rechtstreeks uit de set.

Ik interpreteer dat als vanuit de PC, door de set heen het SD kaartje lezen?

Bedoel jij dat ook Elinek?
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

https://www.zendamateur-marktplaats.nl/

1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS JO23ta

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 7157
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#6 Bericht door PE2AAB »

Nee ik bedoel op de set de inhoud van het SD kaartje bekijken. De 7300 heeft een groot TFT scherm waarop je de bestanden op het kaartje kunt zien (als het goed is)
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
PA3GNZ, Tjeerd
Berichten: 5173
Lid geworden op: 25 apr 2005, 14:53
Roepletters: PA3GNZ
Locatie: JO22NB
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#7 Bericht door PA3GNZ, Tjeerd »

elinek schreef: 16 jan 2023, 23:38ik zie de sd kaart niet op de pc verschijnen.
Het is nu verwarrend. Maar volgens mij bedoeld Elinek het uitlezen op de PC.

Of wordt er bedoeld dat er via de software CS-705 de kaart niet is te zien op het moment dat de set d.m.v. een usb kabel aan de pc zit?
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


BQC: 461
NTC: 004


https://www.pa3gnz.nl

Gebruikersavatar
elinek
Berichten: 143
Lid geworden op: 11 mei 2013, 14:56
Roepletters: PH4E
Locatie: Wormer
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#8 Bericht door elinek »

PA3GNZ, Tjeerd schreef: 17 jan 2023, 14:58

Het is nu verwarrend. Maar volgens mij bedoeld Elinek het uitlezen op de PC.

Of wordt er bedoeld dat er via de software CS-705 de kaart niet is te zien op het moment dat de set d.m.v. een usb kabel aan de pc zit?
Ik wil net als bij een fototoestel de kaart uitlezen als hij in het toestel zit, dan hoef ik niet steeds dat micro-sdkaartje eruit te peuteren.
https://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)

Gebruikersavatar
DC4CP
Berichten: 387
Lid geworden op: 15 mei 2012, 19:16

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#9 Bericht door DC4CP »

Dat lukt niet.

Gebruikersavatar
elinek
Berichten: 143
Lid geworden op: 11 mei 2013, 14:56
Roepletters: PH4E
Locatie: Wormer
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#10 Bericht door elinek »

DC4CP schreef: 17 jan 2023, 17:11Dat lukt niet.
Zou het aan de hardware liggen dat het niet kan, of aan de software? In dat laatste geval zou deze functie nog eens toegevoegd kunnen worden met een firmware update.
https://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)

Gebruikersavatar
pa3met
Berichten: 1505
Lid geworden op: 21 apr 2006, 19:09
Roepletters: PA3MET
Locatie: IJsselstein
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#11 Bericht door pa3met »

a) het werkt idd niet, geen directe access.
b) als er voldoende $$ de kas in zou rollen tov de evt f/w update zou het gebeuren
c) nee dat is niet het geval


kortom, je moet even peuteren.
IC7851; IC202S; TH-F7E; MD380; IC7000(+4m); IC7300; IC9700, IC705, X6100

Gebruikersavatar
PD5DJ
Berichten: 1062
Lid geworden op: 02 jan 2006, 14:55
Roepletters: PD5DJ
Locatie: Avenhorn NH
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#12 Bericht door PD5DJ »

In geval van de 705/9700/7610 zou het niet heel erg ingewikkeld moeten zijn, deze hebben (W)LAN en zou je via een tool een screenshot met een app kunnen maken.

Heb wel eens contact gehad met icom over een bug in een app voor android, ze zijn daar zeer responsive op. en nemen dit wel serieus.
Ik was al verbaasd dat ik direct uit JP uberhaubt een antwoord terug kreeg. daarna zeer vlotte mail uitwisseling.

Dus niet afwachten gewoon mailen! hoe meer mensen mailen.......
73's
Björn de PD5DJ
https://www.pd5dj.nl

Gebruikersavatar
Thijzer
Berichten: 1402
Lid geworden op: 25 feb 2011, 10:25

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#13 Bericht door Thijzer »

Je transceiver meldt zich bij Windows aan als COM poort en als audio device, meer niet. Beide devices zitten op een USB hub-chip en daarop zit de SD-kaart niet aangesloten zoals bij een fototoestel vaker het geval is.

Het is wat het is.

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 7157
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#14 Bericht door PE2AAB »

Misschien optisch niet de mooiste oplossing maar om het 'gepiel' te verminderen zou je nog een SD Card extender kunnen toepassen. Het kaartje kun je dan veel makkelijker plaatsen en verwijderen.
Afbeelding
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
pa3met
Berichten: 1505
Lid geworden op: 21 apr 2006, 19:09
Roepletters: PA3MET
Locatie: IJsselstein
Contacteer:

Re: sd-kaart uitlezen vanuit de set (7300 en 705)

#15 Bericht door pa3met »

PD5DJ schreef: 17 jan 2023, 21:35
Dus niet afwachten gewoon mailen! hoe meer mensen mailen.......
ik heb wat interne contacten bij ICOM en idd dingen fixen ze (manuals bv) en suggesties komen ook soms
maar geloof me, het is allemaal gerelateerd aan $$.

Zoals Rick laat zien kan je er een tabje aan maken. Ik knip mijn nagels altijd kort, dikke vingers. Ik weet
dat het geknoei is bij mijn 705.

Ik had liever bij de 705 een betere wifi en BT stack. Oh en niet te vergeten, liefst ook stereo rx met WFM.
You can't have it all.
IC7851; IC202S; TH-F7E; MD380; IC7000(+4m); IC7300; IC9700, IC705, X6100

Plaats reactie