Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 jan 2021, 14:22

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 12:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 798
Woonplaats: Roodeschool
Conrad heeft een oplaadbare versie:

https://www.conrad.nl/p/conrad-energy-cr2032-oplaadbare-knoopcel-ml-2032-lithium-65-mah-3-v-1-stuks-252238?searchTerm=252238&searchType=suggest&searchSuggest=product

@PA2MP Martin bedankt voor de uitleg, ik ga het proberen...zou ik jouw script met verwijzing en uitleg mogen publiceren op mijn weblog om andere amateurs te helpen?

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 13:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 okt 2007, 17:02
Berichten: 1050
PE4BAS schreef:
Conrad heeft een oplaadbare versie:

https://www.conrad.nl/p/conrad-energy-cr2032-oplaadbare-knoopcel-ml-2032-lithium-65-mah-3-v-1-stuks-252238?searchTerm=252238&searchType=suggest&searchSuggest=product

@PA2MP Martin bedankt voor de uitleg, ik ga het proberen...zou ik jouw script met verwijzing en uitleg mogen publiceren op mijn weblog om andere amateurs te helpen?
.. even deze review ( ook Conrad ) lezen ..
Niet terugoplaadbaar tot 3,0 V
Ik heb een vijftiental van deze batterijen gekocht, Bij aflevering lag de spanning tussen 2,8 en 3,4 V; nadat de batterijen leeg waren (gebruikt voor LED verlichting) bleken ze niet meer op te laden tot ca. 3,0 V, sommigen kwamen terug tot ca. 2,8 V, anderen niet hoger dan 2,2 V waardoor de LED verlichting net meer goed werkte. Helaas veel geld voor weinig langdurige kwalitei terwijl je dat wel verwacht bij oplaadbare batterijen.. Overigens: de oplader was ook bij Conrad gekocht.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 14:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 1035
Misschien een schottkydiode in serie zetten en dan eens in de zoveel jaar een keer een nieuw batterijtje erin steken. Maar de backup spanning voor de klok hoeft geen 3V te bedragen, die kan een stukje lager nog prima werken dus als je zo'n oplaadbare pakt die tot 2,8V kan worden opgeladen dan zal 't ook werken. Wat erin zit zal niet veel beter performen, los van de capaciteit.

_________________
Proud owner of IC-7300 - IC-9700 - IC-705 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 19:07 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
Scriptje in powershell uitvoeren met ExecutionPolicy op UnRestricted.
Via een cmd wordt het scriptje gestart in C:\Users\<user_name>\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\startup.cmd

In dit voorbeeld start in startup.cmd het DatumTijd.ps1 script
In de praktijk zet je de IC-7300 aan en start je je pc op, tijdens het opstarten worden datum en tijd van de 7300 gesynchroniseerd met je pc.

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 20:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 798
Woonplaats: Roodeschool
En wat zet je dan in die startup.cmd Ton?
We zijn niet allemaal computer experts. Wat voor jou vanzelfsprekend lijkt is voor een ander magie...

Hoe zet je die executionpolicy op unrestricted ? Dat doe je ook met een commando denk ik? In die startup.cmd?

@PA2MP Martin, ik merkte dat het scriptje alleen de uren en de minuten gelijk zet. Zou het ook nog de seconden gelijk kunnen zetten? Of is dat niet mogelijk?

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 21:14 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
PE4BAS schreef:
En wat zet je dan in die startup.cmd Ton?
We zijn niet allemaal computer experts. Wat voor jou vanzelfsprekend lijkt is voor een ander magie...

Hoe zet je die executionpolicy op unrestricted ? Dat doe je ook met een commando denk ik? In die startup.cmd?

@PA2MP Martin, ik merkte dat het scriptje alleen de uren en de minuten gelijk zet. Zou het ook nog de seconden gelijk kunnen zetten? Of is dat niet mogelijk?


Hoi Bas,

Ik zal morgen even mijn settings hier copy - pasten zodat je dit een op een kunt overnemen.

73’ Ton

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 21:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2017, 05:37
Berichten: 868
Ik zet mijn (onze) mini-PC's nooit uit. De thermische rek en strek is uiteindelijk de oorzaak dat de PCB microscheurtjes gaat vertonen.
Ik heb in industriële projecten al 20 jaar solidstate PC draaien, 24/7/365. Nog 2Ghz celeron's 1 core. Altijd constante temp, geen trillingen of condens.

In dat geval moet je zo'n script opstarten met taakbeheer.

_________________
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AISJO23ta


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 14 jan 2021, 22:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 798
Woonplaats: Roodeschool
Citaat:
In dat geval moet je zo'n script opstarten met taakbeheer.


Ik denk dat je bedoelt taakplanner ofwel task scheduler. Te vinden bij computerbeheer (rechter muisknop op start drukken -> computerbeheer -> task scheduler). Dat bied inderdaad interessante mogelijkheden....ik begin het al te leren. Dat ga ik eens proberen. Nu hopen dat het scriptje nog aangepast kan worden dat het ook de seconden goed zet....

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 00:30 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2014, 21:27
Berichten: 3
Op verzoek hierbij het script welke de set op de seconde synced.
De 7300 accepteert alleen uren en minuten en geen seconden.
Het script wacht dan op de hele minuut en synced op dat moment.
Nadeel is dat het tot bijna een minuut kan duren....

Het script kunnen jullie vrij gebruiken en verspreiden.

Mocht je het script willen starten vanuit een .cmd of .bat kun je de volgende regel in het batch bestand zetten (eventueel pad van het script aanpassen) :

powershell -noprofile -command "&{ start-process powershell -ArgumentList '-noprofile -file C:\icom\TijdDatum.ps1' -verb RunAs}"


Bijlagen:
TijdDatum.txt [2.12 KiB]
16 keer gedownload
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 08:18 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2789
Woonplaats: Heerenveen (JO22xx)
Hierbij een Windows programmaatje die ook de klok kan instellen. Werkt bij mij prima via de CAT interface van de 7300.


Bijlagen:
Set-7300Clock.zip [4.14 KiB]
22 keer gedownload

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, communicatie enthousiasteling, zendamateur (PC5E/AC2E/SP20EJ), scannerluisteraar, lokaal/regionaal/nationaal/internationaal scout, IT Security Expert
Icom IC7300, Icom IC-7000, X50N (14m asl), Diamond WD330S (sloper, 6-12m asl), Kenwood TH-F7E, 2x Anytone AT-D578UV (base, mobile), 3x Anytone AT-D878UV, MMVDM duplex hotspot, 20x Baofeng BF888S.
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, Scannerfrequenties NL e.o, Beginnen met DMR, DMR codeplug maken
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 11:06 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
PE4BAS schreef:
En wat zet je dan in die startup.cmd Ton?
We zijn niet allemaal computer experts. Wat voor jou vanzelfsprekend lijkt is voor een ander magie...

Hoe zet je die executionpolicy op unrestricted ? Dat doe je ook met een commando denk ik? In die startup.cmd?

@PA2MP Martin, ik merkte dat het scriptje alleen de uren en de minuten gelijk zet. Zou het ook nog de seconden gelijk kunnen zetten? Of is dat niet mogelijk?


Hoi Bas, in dit voorbeeld staat het TijdDatum.ps1 script in c:\time
In de map C:\Users\A\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup maak je een command scriptje dat je startup.cmd noemt.
De inhoud van startup.cmd is deze:
PowerShell -Command "Set-ExecutionPolicy Unrestricted"
PowerShell c:\time\TijdDatum.ps1

Dat is alles, wel moet je uiteraard in TijdDatum.ps1 de juiste comport waarop jouw 7300 is aangesloten invullen.
Nu zal tijdens opstarten van Windows telkens je ic-7300 klok gesynchroniseerd worden.
Mocht je behoefte hebben om dit om wat voor reden nog een keer te doen wanneer je pc al aanstaat dan zou je een snelkoppeling kunnen maken naar startup.cmd en kun je zo vaak je wil dit scriptje draaien.

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 19:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 798
Woonplaats: Roodeschool
@PA2MP Super Martin, het werkt prima. Maar inderdaad, ben je net te laat kan je wel even wachten totdat de tijd overgezet word. Maar het werkt wel erg goed en de radio staat op de seconde nauwkeurig.

@PA1PXL Ton bedankt voor de moeite. Martin had ondertussen ook al een regeltje neergezet.

@PC5E Robert, ik weet niet goed hoe ik dat programma moet draaien. Ik krijg een beveiligingsmelding te zien. Dat kan ik waarschijnlijk weghalen met in de eigenschappen "blokkering opheffen" aan te vinken. Echter hoe pas ik de COM poort en baudrate aan. In de txt file die erbij staat is dat niet duidelijk aangegeven.


Overigens beide mogelijkheden voor in een .bat of .cmd file doen het bij mij niet. Ik heb wel het juiste pad aangegeven. Ik zie ook dat powershell opgestart word maar er gebeurd verder niks....Ik zie ook dat er in het rood een foutmelding opkomt maar ik kan dat zo snel niet lezen. Dan is het alweer weg...

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 20:09 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
PE4BAS schreef:
@PA2MP Super Martin, het werkt prima. Maar inderdaad, ben je net te laat kan je wel even wachten totdat de tijd overgezet word. Maar het werkt wel erg goed en de radio staat op de seconde nauwkeurig.

@PA1PXL Ton bedankt voor de moeite. Martin had ondertussen ook al een regeltje neergezet.

@PC5E Robert, ik weet niet goed hoe ik dat programma moet draaien. Ik krijg een beveiligingsmelding te zien. Dat kan ik waarschijnlijk weghalen met in de eigenschappen "blokkering opheffen" aan te vinken. Echter hoe pas ik de COM poort en baudrate aan. In de txt file die erbij staat is dat niet duidelijk aangegeven.


Overigens beide mogelijkheden voor in een .bat of .cmd file doen het bij mij niet. Ik heb wel het juiste pad aangegeven. Ik zie ook dat powershell opgestart word maar er gebeurd verder niks....Ik zie ook dat er in het rood een foutmelding opkomt maar ik kan dat zo snel niet lezen. Dan is het alweer weg...


Bas, wordt dit wel eerst uitgevoerd?
PowerShell -Command "Set-ExecutionPolicy Unrestricted"

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 21:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 798
Woonplaats: Roodeschool
Dat denk ik wel Ton, bij de oplossing van Martin vraagt hij voordat hij powershell opstart of het programma iets op de computer mag veranderen. Dat doet hij bij jouw regel niet en ik denk dat dat is wat het moet doen? Maar de tijd word niet geupdate. Ik moet wel zeggen dat ik test vanaf het bureaublad. Dus de .cmd file staat ook op het bureaublad. Maar ik geef wel het hele pad aan vanaf c: (C:\Users\PE4BAS\Desktop\TijdDatum.ps1).

Als ik dus het script van Martin "run in powershell" dan gaat het prima.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: IC 7300 batterij
BerichtGeplaatst: 15 jan 2021, 21:43 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 983
Woonplaats: Tilburg
Bas, als je letterlijk mijn configuratie overneemt dan zie je tijdens het opstarten dat er een window geopend wordt waarin het script wordt uitgevoerd.

Het is wel belangrijk dat de cmd file in de map staat die ik beschreven heb.

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 11 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling