Op dit forum geen illegaal gebruik en hulp daarbij

Hier kun je wat over jezelf vertellen als je nieuw bent.
Gesloten
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
elsinga
Moderator
Berichten: 2910
Lid geworden op: 17 mar 2008, 15:05
Roepletters: PC5E
Locatie: Heerenveen (JO22xx)
Contacteer:

Op dit forum geen illegaal gebruik en hulp daarbij

#1 Bericht door elsinga »

Beste forumgebruiker,

in de forumregels staat duidelijk dat dit forum bedoeld is voor "legaal radioamateurisme" en dat "Het plaatsen van berichten omtrent illegale praktijken" niet is toegestaan. Ook het helpen of bevorderen van illegaal gebruik is dus niet toegestaan.

Om het forumgebruikers makkelijk te maken om legaal gebruik te ondersteunen is het handig om de legaliteit van je vraag duidelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld door band(en)/frequentie(s) van apparatuur en antennes waarvoor je hulp nodig hebt te melden én daarbij ook aan te geven op welke manier je die legaal gaat gebruiken. Bij HAM banden/apparatuur is het melden van je call (als gebruikersnaam en/of in je onderschrift en/of in je bericht) in de meeste gevallen voldoende. Voor commercieel gebruik is het melden dat je voor de gebruikte apparatuur een vergunning hebt handig.

Laat je dit na, dan zal er door de forumgebruikers in de meeste gevallen om verduidelijking van bovenstaande zaken gevraagd worden. Om vervuiling van je vraag door dit soort dingen te voorkomen is het dus handig dat je die voor bent. ;)

N.B. heb je redenen om je call niet te willen noemen, neem dan (liefst vooraf) even contact met een moderator op middels een PB. Uiteraard vragen wij je dan ook om je call te noemen, maar kunnen dan eventuele vragen van andere forumgebruikers beantwoorden met "call is bij ons bekend".
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, communicatie enthousiasteling, zendamateur (PC5E/AC2E/SP20EJ), scannerluisteraar, lokaal/regionaal/nationaal/internationaal scout, IT Security Expert
Icom IC7300, Icom IC-7000, X50N (14m asl), Diamond WD330S (sloper, 6-12m asl), Kenwood TH-F7E, 2x Anytone AT-D578UV (base, mobile), 3x Anytone AT-D878UV, MMVDM duplex hotspot, 20x Baofeng BF888S.
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, Scannerfrequenties NL e.o, Beginnen met DMR, DMR codeplug maken

Gesloten