Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 jan 2021, 07:59

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 04 apr 2020, 22:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 395
https://www.youtube.com/watch?v=ZeS0JSJa6kY

Vraagje Wie herkent deze storing. In deze tijd ga ik me er ook niet druk om maken Het is voornamelijk op de ingang van alle repreaters, maar wel redelijk kamerbreed.
Ik hoor het graag. Binnen de FM band ook hoorbaar bij wat zwakkere stations. Ik luister gewoon DAB+ Dan is het echt weg Voraal radio 4 is erg mooi daar.
Op een porto hoor ik niks Alles uitgezet, storing blijft. Komt binnen via dank antenne met FT991A en op een IC 821H net gereficeerd door Venhorst op een antenne op zolder.
Zelf heb ik het idee dat het een swits is of een hub. Voor zover ik het kon overzien komt het ook niet bij de buren vandaan. Maar goed idereen moet thuis werken dus misschien is
het anders weg. Ik wil nu AT er ook niet mee lastig vallen. Die jongens hebben nu wat beters aan hun hoofd. :mrgreen:
Maar ben wel mega nieuwschierig HI
Bijv dank,

Gr Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 05 apr 2020, 11:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2014, 19:45
Berichten: 68
Woonplaats: Goor
Hallo Anne,
Ik heb dezelfde klacht en deze word veroorzaakt door de omvormer van de zonnepanelen, als ik deze uitzet is de storing weg.
Bij mij is de klacht ook alleen op de basis antenne, met de porto alleen waarneembaar als ik onder de zonnepanelen sta. Ik moet er maar
wat ferriet aan spanderen op de bekabeling van de PV.

_________________
73, Johan PD3JH


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 05 apr 2020, 13:14 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2239
Zou daar toch niet mogen zitten. Alle 'moderne' spullen moeten toch een notch hebben rond de 2 meter band?

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 05 apr 2020, 13:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 5479
Woonplaats: Kampen
Gold dat niet voor verwarmingsketels of zoiets?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 06 apr 2020, 10:25 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2789
Woonplaats: Heerenveen (JO22xx)
Nee, die notches waren voor PLC/PowerLine Communication adapters.

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, communicatie enthousiasteling, zendamateur (PC5E/AC2E/SP20EJ), scannerluisteraar, lokaal/regionaal/nationaal/internationaal scout, IT Security Expert
Icom IC7300, Icom IC-7000, X50N (14m asl), Diamond WD330S (sloper, 6-12m asl), Kenwood TH-F7E, 2x Anytone AT-D578UV (base, mobile), 3x Anytone AT-D878UV, MMVDM duplex hotspot, 20x Baofeng BF888S.
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, Scannerfrequenties NL e.o, Beginnen met DMR, DMR codeplug maken


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 08 apr 2020, 10:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 395
PD3JH schreef:
Hallo Anne,
Ik heb dezelfde klacht en deze word veroorzaakt door de omvormer van de zonnepanelen, als ik deze uitzet is de storing weg.
Bij mij is de klacht ook alleen op de basis antenne, met de porto alleen waarneembaar als ik onder de zonnepanelen sta. Ik moet er maar
wat ferriet aan spanderen op de bekabeling van de PV.


Mijn buurman heeft zonnenpanelen. Mijn HyEndFed antenne met 36 meter tegenkapaciteit en koper in de grond + 5 a 6 mantelstroomfilters ertussen heeft nergens last van.
Mijn buurman heeft ook netjes gevraagd of ik het goed vind en beloofd mocht het storing opleveren hij de zaak samen met mij zou oplossen. Ik had wel toegezegd eventueel finacieel bij te springen.
Porto eronder gehouden. Helemaal doof.

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Storing op 2 meter
BerichtGeplaatst: 08 apr 2020, 10:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 395
PA3DAT schreef:
Gold dat niet voor verwarmingsketels of zoiets?


Dit is een goeie. Als ik de warmwater kraan aan zet heb ik storing en de kachel staat nog aan. Ik heb ook nog een warmteafvoer sinds kort, maar die is ook zo doof als een stekker, dus dat kan het ook niet zijn. Iedereen werkt ook thuis dus meer PC's online dan anders. Voorlopig dien ik wegens het Corona Virus geen klacht in. Kan altijd wel AT bellen voor tips. Alle HF banden zijn schoon.
Zelfs in CW heb ik op 160 meter QRM van een S3 op mijn IC 7300. Ooit mijn seinsleutel verkocht. Ik ga wel een nieuwe scoren HI
Bedankt voor de tips iedereen.

Gr Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling