Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

Alles wat betrekking heeft op ElektroMagnetische Compatibiliteit
Bericht
Auteur
TomNL
Berichten: 469
Lid geworden op: 06 feb 2013, 10:22

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#16 Bericht door TomNL »

elsinga schreef: 19 nov 2021, 08:26 Is de Experiabox al voor zendamateurbanden genotcht? Zijn ze standaard niet en dan jij dus storing, maar ook de EB. KPN kan dan inderdaad een genotchd profiel er in schieten, dan lagere max snelheid, maar ook minder storing.
Dan moeten mensen die de Experiabox icm glasvezel gebruiken dus geen last hebben van storing?

Gebruikersavatar
PE1PQX
Berichten: 3908
Lid geworden op: 06 jun 2011, 21:51
Roepletters: PE1PQX
Locatie: Emmen (JO32LS)
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#17 Bericht door PE1PQX »

PE4BAS schreef: 19 nov 2021, 10:23 ...

Een afgeschermde CAT kabel van experiabox naar TV kastje is zeker een must.

...
Met deze statement ben ik het dus niet eens.
Een goed afgewerkte UTP kabel zal on thuis-situaties ruim voldoende zijn.
Verder heeft een experiabox bij mijn weten geen metalen UTP aansluitingen waar de afscherming van een STP (Shielded Twisted Pair) kabel op kan worden aangesloten. Zo ook de IP-TV kastjes niet. Dus in deze situatie zal een afgeschermde kabel geen effect hebben omdat de afscherming blijft 'zweven'.

Mijns inziens is het vervangen van de experiabox voor een BOX12 (opvolger van de experiabox v10) of nog liever voor een Fritzbox een betere oplossing.

(Box 12?? Jawel: https://www.kpn.com/beleef/blog/kpn-box ... e-wifi.htm )
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5800
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#18 Bericht door PA3DAT »

PE5TT schreef: 19 nov 2021, 07:15 Na ik begrijp kan KPN (op afstand) een profiel in het modem laden zodat het modem nooit meer probeert gebruik te maken van het spectrum dat in de in de amateur banden valt.
PE4BAS schreef: 19 nov 2021, 10:23 Er kan alleen wat aan gedaan worden door KPN, men zet dan een ander profiel in de experiabox van je buren waarmee de amateurbanden genotched worden.
Dit proces is inmiddels in werking gezet, ik hoop volgende week meer nieuws te hebben. Heel misschien is het nog wel opgelost vóór de CQWW-cw eind volgende week :D

Maar dat is niet het belangrijkst. Het belangrijkste is dat de storing wordt opgelost. Zodat de buren weer gewoon TV kunnen kijken en ik me niet meer hoef af te vragen of er ook iemand storing van mij heeft!
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5800
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#19 Bericht door PA3DAT »

Supersnel, afgelopen maandag was het reeds opgelost! :D

Met de vraag of meer mensen in mijn omgeving met zo'n KPN-modem er last van hadden. Ik vond er nog 4, die zijn op dinsdag ook meteen genotched.
Gisteravond even wat testen gedaan, bijv. in RTTY op 40m wat pas geleden met de 48-uurs contest zoveel storing veroorzaakte. Van die ryryry-regeltjes, output opgevoerd tot 250-300W continu, geen centje pijn meer. Ook even getest op 80m en 20m, weg storing!

Ik ben er heel blij mee, het probleem lijkt volledig opgelost! :D
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PE5TT
Berichten: 1007
Lid geworden op: 19 jul 2010, 14:43
Roepletters: PE5TT
Locatie: JO21TV
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#20 Bericht door PE5TT »

mooi dat het opgelost is, ging dat gewoon via de KPN frontoffice helpdesk , wisten die waar je het over had ?
73, Marcel de PE5TT in JO21TV https://www.daverveld.eu

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5800
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#21 Bericht door PA3DAT »

Via dit topic reageerden 3 mede-amateurs met een email aan mij, die wel wilden bemiddelen.

Daardoor kwam ik in contact met iemand van KPN die graag anoniem wil blijven. Per email,
die heb ik vrijdag verstuurd, maandagochtend was het klaar.
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PA3GNZ, Tjeerd
Berichten: 4440
Lid geworden op: 25 apr 2005, 14:53
Roepletters: PA3GNZ
Locatie: JO22NB
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#22 Bericht door PA3GNZ, Tjeerd »

Heb je een tip voor mij? Ik zou ook graag mijn V10a genotched zien.
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


https://www.pa3gnz.nl

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5800
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#23 Bericht door PA3DAT »

Ik neem contact met je op.
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PA8L
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 okt 2021, 07:55
Roepletters: PA8L
Locatie: JO21rl (Eindhoven)
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#24 Bericht door PA8L »

PA3DAT schreef: 25 nov 2021, 12:34 Ik neem contact met je op.
Ik ben ook geïnteresseerd in notching van mijn Experia V10a box.

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6362
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#25 Bericht door PE2AAB »

Ik ook wel eigenlijk. Op het KPN forum weten de moderators en techies er ook weinig tot niets van helaas.
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
elsinga
Moderator
Berichten: 2954
Lid geworden op: 17 mar 2008, 15:05
Roepletters: PC5E
Locatie: Heerenveen (JO22xx)
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#26 Bericht door elsinga »

Hadden ze hiervoor niet een speciaal mailadres? Iets als zendamateur@kpn.com?
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, communicatie enthousiasteling, zendamateur (PC5E/AC2E/SP20EJ), scannerluisteraar, lokaal/regionaal/nationaal/internationaal scout, IT Security Expert
Icom IC7300, Icom IC-7000, X50N (14m asl), Diamond WD330S (sloper, 6-12m asl), Kenwood TH-F7E, 2x Anytone AT-D578UV (base, mobile), 3x Anytone AT-D878UV, MMVDM duplex hotspot, 20x Baofeng BF888S.
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, Scannerfrequenties NL e.o, Beginnen met DMR, DMR codeplug maken

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5800
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#27 Bericht door PA3DAT »

Niet dat ik weet.
Maar ik heb een contactpersoon gevonden door zoeken op dit forum. Moesten jullie ook eens doen! :D
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PE4BAS
Berichten: 867
Lid geworden op: 25 dec 2005, 23:30
Roepletters: PE4BAS
Locatie: Roodeschool
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#28 Bericht door PE4BAS »

Ik zal mezelf dan nog maar eens citeren....
Gelukkig kan het tegenwoordig ook via de VERON EMC/EMF commissie.

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6362
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#29 Bericht door PE2AAB »

elsinga schreef: 25 nov 2021, 20:02 Hadden ze hiervoor niet een speciaal mailadres? Iets als zendamateur@kpn.com?
Klopt daar is een speciaal adres voor. Dat email adres is dvs-za@kpn.com
Die heb ik overigens nog niet benaderd. Eerst maar eens in de eigen gelederen zoeken/kijken ;-)
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
PA3GNZ, Tjeerd
Berichten: 4440
Lid geworden op: 25 apr 2005, 14:53
Roepletters: PA3GNZ
Locatie: JO22NB
Contacteer:

Re: Dat heb ik weer: storing op KPN Experia...

#30 Bericht door PA3GNZ, Tjeerd »

Volgens mij is het bovenstaande adres voor de PLC's bedoeld.

Deze heb ik toen laten notchen. Inmiddels al enige tijd niet meer in gebruik.
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


https://www.pa3gnz.nl

Plaats reactie