hoogte - attitude ISS

Alles over satelliet en EME.
Bericht
Auteur
pe1rxq
Berichten: 352
Lid geworden op: 01 mei 2005, 20:54

Re: hoogte - attitude ISS

#16 Bericht door pe1rxq »

De Zvezda module kan het zelf ook. Maar volgens mij wordt dat al heel lang niet meer gedaan en is het momenteel alleen Progress/Soyouz.

Gebruikersavatar
PE1PQX
Berichten: 4006
Lid geworden op: 06 jun 2011, 21:51
Roepletters: PE1PQX
Locatie: Emmen (JO32LS)
Contacteer:

Re: hoogte - attitude ISS

#17 Bericht door PE1PQX »

Zolang er nog Progress bevoorrading schepen gebruikt worden blijven deze boosts nog gebeuren. Mogelijk dat de Dragons van SpaceX of Boeing's Starliners hier ook nog iets kunnen doen, maar dat weet ik niet.

Laatste nieuwsberichten zijn dat Roscosmos er na 2024 de stekker aan Russische zijde er uit willen trekken, hoe NASA, ESA en JAXA (en alle andere partners) hier op reageren is nog niet bekend.
Zonder Russen kan het ISS niet opereren, zo ook zonder de Amerikanen niet.

@pe1rxq: Zvezda kon i.d.d. wat aan boosts doen in het begin van het gehele project, maar ISS is nu te groot om dat alleen door Zvezda te laten doen. Deze module was destijds gebouwd als MIR-2.
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)

Gebruikersavatar
PC1L
Berichten: 1261
Lid geworden op: 14 okt 2007, 17:02
Roepletters: PC1L
Contacteer:

Re: hoogte - attitude ISS

#18 Bericht door PC1L »

pe1rxq schreef: 28 jul 2022, 10:20 De Zvezda module kan het zelf ook. Maar volgens mij wordt dat al heel lang niet meer gedaan en is het momenteel alleen Progress/Soyouz.
Inderdaad, tegen de tijd dat dit ook zal / zou stoppen dan is er meteen vervanging voor de ( 'externe' - sorry voor de term module, had er extern bij moeten zetten ) voortstuwing, no problem at all.

Hoe dan ook, tot nu toe vinden de noodzakelijke orbit burns gewoon plaats, en zeker ook tot aan de sluitingsdatum ( denk aan de waarde v d experimenten aan boord en nog andere zaken ). Dat is ook volstrekt niet het probleem bij ISS ..

Er is geen enkel probleem om het ISS in orbit te houden, in tegenstelling tot andere satellieten, nogmaals ..

Plaats reactie