Instellingen HRD en FTDX-5000

Alles over de diverse digitale modi.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
PH2UN
Berichten: 139
Lid geworden op: 06 sep 2018, 21:57

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#16 Bericht door PH2UN »

on4avt schreef:Heeft de 5000 een DB poort voor de RS 232 verbinding? Die dan apart verbinden;
Sound card moet je apart zien van de tx, die komt ter sprake in het programma,
De sound card moet je toch zien op de pc? Anders zit het alleen in de drivers of de verkeerde manier van aansluiten.
Ja de 5000 heeft een 232 poort.
Ik zie de soundcard op de pc. (USB audio codec) In de device manager zie ik ook de virtuele com poorten.
Ik krijg echter geen signaal van de soundcard in HRD.
Ik heb hem wel geselecteerd als input device.

Gebruikersavatar
PH2UN
Berichten: 139
Lid geworden op: 06 sep 2018, 21:57

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#17 Bericht door PH2UN »

PD9CN schreef:Probeer dit eens als ik digitaal werk dan moet ik hem op Data zetten.

Menu 052 A3E MIC SEL
FRONT / DATA / PC dit zijn mogelijkheden en kies dan Data en even 3s menu button in houden.

Ben benieuwd en hoor graag resultaat.
Net geprobeerd, maar geen verschil.
(Hij stond op front nu op data).

on4avt
Berichten: 1133
Lid geworden op: 12 jan 2011, 13:48

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#18 Bericht door on4avt »

Als je de soundcard instelt als standaard in windows, en je speelt een geluid af, gaat die dan reageren? Onder de vorm van klikken of zo? Om te zien of ze wel werkt.Enige wat je kan doen is met een andere gelijke sound card proberen. Of een totaal andere .

PD0JDG
Berichten: 346
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#19 Bericht door PD0JDG »

PH2UN schreef: Ik gebruik de RS232 kabel tussen de FT5000 en de SCU-17.
Dan met een USB kabel van de SCU-17 naar de computer.
Voor zover ik het handboek van de Yaesu FTDX5000 kan volgen is er GEEN audio in en uit op de CAT poort. Dat zou kunnen verklaren dat je geen audio krijgt in HRD. De audiouitgang van de radio lijkt simpelweg niet aangesloten. In het handboek van de SCU-17 staat dat je naast de RS232 (CAT) kabel tussen FT5000 end SCU-17 ook een connection cable SCU 21 moet gebruiken... voor audio.
https://www.yaesu.com/jp/manuals/yaesu_ ... NG_JPN.pdf

PD9CN
Berichten: 460
Lid geworden op: 18 dec 2005, 13:04
Roepletters: PD9CN
Contacteer:

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#20 Bericht door PD9CN »

Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's

PD0JDG
Berichten: 346
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#21 Bericht door PD0JDG »

Maar in dat filmpje wordt toch niets over audio uitgelegd? Enkel het zenden van FSK en CW met RS232 wordt gedemonstreerd...

PD9CN
Berichten: 460
Lid geworden op: 18 dec 2005, 13:04
Roepletters: PD9CN
Contacteer:

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#22 Bericht door PD9CN »

PD0JDG schreef:Maar in dat filmpje wordt toch niets over audio uitgelegd? Enkel het zenden van FSK en CW met RS232 wordt gedemonstreerd...
Klopt dacht meer uitleg was :roll:
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's

Gebruikersavatar
PH2UN
Berichten: 139
Lid geworden op: 06 sep 2018, 21:57

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#23 Bericht door PH2UN »

PD0JDG schreef:
PH2UN schreef: Ik gebruik de RS232 kabel tussen de FT5000 en de SCU-17.
Dan met een USB kabel van de SCU-17 naar de computer.
Voor zover ik het handboek van de Yaesu FTDX5000 kan volgen is er GEEN audio in en uit op de CAT poort. Dat zou kunnen verklaren dat je geen audio krijgt in HRD. De audiouitgang van de radio lijkt simpelweg niet aangesloten. In het handboek van de SCU-17 staat dat je naast de RS232 (CAT) kabel tussen FT5000 end SCU-17 ook een connection cable SCU 21 moet gebruiken... voor audio.
https://www.yaesu.com/jp/manuals/yaesu_ ... NG_JPN.pdf
Nu voel ik me wel heel erg dom. Ha ha ha.
De verkoper had mij verzekerd dat ik die kabel niet nodig had.
Wel dus.
Alles werkt nu.

Bedankt.

PD0JDG
Berichten: 346
Lid geworden op: 18 okt 2011, 00:27
Roepletters: PD0JDG
Locatie: Parijs

Re: Instellingen HRD en FTDX-5000

#24 Bericht door PD0JDG »

Super dat het gelukt is! Veel plezier ermee.

Plaats reactie