FT8 met een ICOM 7000

Alles over de diverse digitale modi.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
PE1LGW
Berichten: 944
Lid geworden op: 18 mar 2010, 10:29
Roepletters: pe1lgw
Locatie: eindhoven

FT8 met een ICOM 7000

#1 Bericht door PE1LGW »

Wat heb ik nodig om Ft8 op een icom 7000 aan de gang te krijgen.
Nu kom ik een externe connectie set tegen de MFJ 1275, maar hier hangt wel een prijs kaartje aan.

Of zijn er nog andere mogelijk heden om met ft8 aan de gang te gaan.

Pe1lgw
Condor 3000, Icom7000 IC2 E, IC25, FT270, FT11, RS9044, Teleport 9, Kenwood TR2400, TMG 707, Diamond x30, realistic 2005 scanner, home made J antenne. tevens rust huis voor T813 sets, Boafeng UV-5R, TYT UV3R, DVB sticky SDR, Nokia Mobira, Philips FM1000, Yeasu vx3, ft817.
"Nescius omnium curiosus sum" (Ik weet niets maar ben nieuwsgierig naar alles).

Bert_1
Berichten: 743
Lid geworden op: 07 jul 2013, 09:11
Roepletters: PE1KVL

Re: FT8 met een ICOM 7000

#2 Bericht door Bert_1 »

Ik deed het met een signalink. Ik heb ze wel eens tweedehands gezien voor onder de 100 euro maar ze zijn schaars.
Bert

Gebruikersavatar
gelderjg
Berichten: 333
Lid geworden op: 06 sep 2005, 08:03
Roepletters: PA3ANF
Locatie: Utrecht (JO22MC)

Re: FT8 met een ICOM 7000

#3 Bericht door gelderjg »

Ik gebruik de Microham USB III. Deze heeft interne geluidskaart.
Je hebt ook de USB II zonder geluidskaart.

Wekt prima...
Best 73 de Jos PA3ANF.

PA8MC
Berichten: 209
Lid geworden op: 19 sep 2018, 09:48

Re: FT8 met een ICOM 7000

#4 Bericht door PA8MC »

gelderjg schreef:Ik gebruik de Microham USB III. Deze heeft interne geluidskaart.
Die gebruik ik ook. Maar aan de Microham USB III "hangt ook een prijskaartje".

ON7IR
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 feb 2017, 18:09
Roepletters: ON7IR

Re: FT8 met een ICOM 7000

#5 Bericht door ON7IR »

Of je bouwt een DuinoVOX. Ik heb die ook zelf gemaakt voor mijn oude ICOM 706 maar dan met een Arduino Pro Micro in plaats van een Uno.
Bij een IC-7000 kan je de Data socket gebruiken die voert de benodigde signalen. Gebruik daar niet de RJ-45 connectors vooraan (zoals bij mijn IC-706) of achteraan want pin3 heeft op de IC-7000 een andere functie (M8V SW).

Bert_1
Berichten: 743
Lid geworden op: 07 jul 2013, 09:11
Roepletters: PE1KVL

Re: FT8 met een ICOM 7000

#6 Bericht door Bert_1 »

ON7IR schreef:Of je bouwt een DuinoVOX.
Leuk project! Werkt naar tevredenheid?

Bert
Bert

ON7IR
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 feb 2017, 18:09
Roepletters: ON7IR

Re: FT8 met een ICOM 7000

#7 Bericht door ON7IR »

PE1KVL schreef: Leuk project! Werkt naar tevredenheid?
Sorry voor late reaktie. Gisteren de IC-706 en DuinoVox nog eens aangesloten ter voorbereiding van 3 weken CT9 in mei.
Werkt nog steeds als een tierelier :)

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 1095
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: FT8 met een ICOM 7000

#8 Bericht door PA1AIS »

je bouwt toch ZELF een interface met 2 trafo's en een PTT fetje?
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

QO-100 Telegram groep: https://t.me/QO100_Dutch

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AISJO23ta

Gebruikersavatar
pa3kc
Berichten: 1229
Lid geworden op: 29 mar 2011, 21:48
Roepletters: pa3kc
Locatie: Eindhoven

Re: FT8 met een ICOM 7000

#9 Bericht door pa3kc »

Hey Rens,

Ik koop al jaren mijn interfaces hier:

http://www.xggcomms.com/userimages/Icom ... 66640).htm

Way cheaper dan de rest zoals signalink en microham en werkt net zo goed.

Komt uit de UK dus je hebt het binnen een paar werkdagen in huis.

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5667
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: FT8 met een ICOM 7000

#10 Bericht door PA3DAT »

Bedankt! Die Digimode-3-Yaesu met ingebouwde soundcard lijkt me ideaal voor aan de FT-857
in de camper. Portokosten 12 dollar, dus voor USD 72 klaar. Eens even over denken... :D
Laatst gewijzigd door PA3DAT op 02 apr 2019, 08:31, 1 keer totaal gewijzigd.
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

PA8MC
Berichten: 209
Lid geworden op: 19 sep 2018, 09:48

Re: FT8 met een ICOM 7000

#11 Bericht door PA8MC »

PA3DAT schreef:Portokosten 12 dollar, dus voor USD 72 klaar. Eens even over denken... :D
Het spul komt uit de UK. Zoals het er nu uitziet zal je niet te lang meer moeten nadenken wil je het nog hebben voor 72,- USD (of het equivalent in GBP).

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5667
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: FT8 met een ICOM 7000

#12 Bericht door PA3DAT »

Ik gok op 2 jaar uitstel, ze gaan zich al voorbereiden op meedoen aan de Europese verkiezingen... :mrgreen:

Ik moet nog eens beter vergelijken. De door mij genoemde heeft geen cat.
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Plaats reactie