IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

Alles over de diverse digitale modi.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5962
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#16 Bericht door PA3DAT »

Nee, ik heb zo geen andere software om te proberen...
Moet het idee van Tonnie PA9CW nog even proberen: kijken of er toontjes uit de laptop komen, bijv. wanneer je in Windows de uitgang verkeerd instelt (niet Codec maar Luidspreker of koptelefoon).

Heb een en ander getest met 20W output op 2m, omdat ik daar een antenne voor op het dak van de camper heb staan. Maar er komt 0,0 uit, en ook de monitorfunctie van de 7100 geeft geen geluid via de speaker. Misschien héél zachtjes, wanneer ik het volume heel hoog zet, heel in de verte, maar ik herken dat niet echt als FT8.

Nu nog wat aan het inpakken, watertanks vullen e.d. Thuis wat opruimen, morgen gaan we weg. Onderweg in OZ maar verder zoeken...

@Tonnie: anders moet ik uit nood maar CW gaan doen, op HF. :wink:
CQ de 5P4W...
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PA9CW
Berichten: 1592
Lid geworden op: 15 sep 2005, 21:24
Roepletters: PA9CW
Locatie: Oosterhout (NB)

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#17 Bericht door PA9CW »

@Tonnie: anders moet ik uit nood maar CW gaan doen, op HF. :wink:
CQ de 5P4W...

Dan ben ik van de partij. :D
Tonnie
DIG-5629 | AGCW-2939 | 30MDG-3789 | CTC-171 | NAQCC-7029 | BQC-1594| NTC-80.
K3/100 | P3 | Begali Pearl Gold.

ph0ft
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 apr 2008, 12:09
Roepletters: HB9FXF

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#18 Bericht door ph0ft »

wellicht de antenne kabel te dicht bij de pc en gaat deze een beetje over de rooie?

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5962
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#19 Bericht door PA3DAT »

Nee, nooit gehad en ik heb 'm nu op laag vermogen staan, op 2m.
Ik heb alle instellingen in de 7100 nog eens nagelopen, daar zit het niet. Ook niet in de instellingen van WSJT-x, het probleem zit volgens mij in de audio-output van de laptop, Win10.
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 1476
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#20 Bericht door PA1AIS »

PA3DAT schreef: 04 aug 2022, 20:48 @Jan, ik ga nog met jouw nieuwe tip aan de gang, dank! Morgen even uitproberen, kijken hoe die instelling staat.

Ben de camper aan het inpakken, we vertrekken zaterdag nog voor 3 weken naar Denemarken/Noorwegen.
Of ik op onze vorige trip naar Friedrichshafen/Noord-Frankrijk begin juli een windows update heb gehad, kan ik me zo niet meer herinneren. Een audiokaart driver in de 7100? Dat ontgaat me even. Dat zijn toch die Codecs? Opnieuw installeren vanaf de Icom-website?

Ik heb 'm simpel aangesloten met de USB-kabel (het lijkt heel erg op de IC-7300) en tot begin juli werkte dat perfect. Cat etc. werkt nog steeds, ontvangst van stations in FT8 gaat ook probleemloos, maar met de audio vanuit de laptop gaat er iets mis...

Ik denk, ken de 7100 niet, dat net als bij de 7300 de geluidkaart in de zender zit en je met de juiste driver deze moet aanspreken, net als de 1 0f 2 interne compoorten.
Zo werkt het bij de 7300, 9700 en 705.

Soms komt het voor na een windows update dat het niet meer werkt en moet je de drivers opnieuw installeren. Daarom laat ik windows nooit zelf de drivers updaten, dat is vragen om ellende.

Omdat de PC de interne geluidskaart niet herkend krijg je een error melding voor je audio. Andere software gaat niet helpen, die ziet ook niks.
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)
https://t.me/joinchat/C1a-5RJIsLr5ROyvIWnO_Q
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS JO23ta

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5962
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#21 Bericht door PA3DAT »

Dat zijn de standaard Icom-drivers? Ik ga het proberen Jugo!
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

pe5jw
Berichten: 2017
Lid geworden op: 06 dec 2006, 17:47
Roepletters: pe5jw
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#22 Bericht door pe5jw »

Als je windows default geluid nu eens op de codes van de 7100 zet om af te spelen.
(linker muisknop op het luidsprekertjeonderin naast de tijd en dan boven in het popop scherm kiezen)
Dan zou je windows geluiden daarheen moeten gaan.
Op bv youtube of iets anders dat audio afspeelt en kijk of de audio uitgezonden wordt.
Dus geen ander programma's gewoon de audio van windows naar je set zetten.

Ik denk dat een oplossing is om de codecs drivers te verwijderen en opnieuw te installeren.
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 1476
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#23 Bericht door PA1AIS »

PA3DAT schreef: 06 aug 2022, 06:23 Dat zijn de standaard Icom-drivers? Ik ga het proberen Jugo!
https://www.icomjapan.com/support/firmware_driver/1974/

https://www.icomjapan.com/support/manual/1768/
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)
https://t.me/joinchat/C1a-5RJIsLr5ROyvIWnO_Q
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS JO23ta

Gebruikersavatar
pd0ejn
Berichten: 625
Lid geworden op: 03 sep 2006, 09:51
Roepletters: pd0ejn
Locatie: Middelburg-Zeeland JO11TL

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#24 Bericht door pd0ejn »

Goeiemorgen allen, het zou zomaar kunnen zijn dat je in de D- mode een veel te lage ALC hebt in gesteld.
Als ik op het display iets langer druk op de power output dan verschijnt daar een 3 delig schermpje: de output de SWR en de ALC.
Als je daarna op ALC drukt kun je deze iets verhogen ....Dan gaat ook je output omhoog...
succes.
groeten van Rene
Luctor-Et-Emergo

Gebruikersavatar
PA3DAT
Berichten: 5962
Lid geworden op: 21 sep 2008, 08:08
Roepletters: PA3DAT
Locatie: Kampen
Contacteer:

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#25 Bericht door PA3DAT »

Dank je Rene. Maar de output is niet laag, maar 0. Ik had er ook niets aan veranderd en daarvoor werkte het prima.

Ik denk dat het aan de kant van de computer zit, ik ben er nog niet verder mee gegaan. We zijn rond die tijd vertrokken naar Noorwegen en na terugkomst voor een maand naar de VS. Het is blijven liggen, ik heb inmiddels in de camper de stroomvoorziening omgebouwd naar 200Ah LiFePO4, dus nu de komende weken maar weer eens met de laptop in de camper aan de gang...
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 1476
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: IC-7100 / Win10 / FT8: opeens geen output meer...

#26 Bericht door PA1AIS »

PA3DAT schreef: 18 nov 2022, 17:18 ik heb inmiddels in de camper de stroomvoorziening omgebouwd naar 200Ah LiFePO4, dus nu de komende weken maar weer eens met de laptop in de camper aan de gang...
:lol: Hier hetzelfde met de boot: 305AH LiFePo4 zelfbouw.
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)
https://t.me/joinchat/C1a-5RJIsLr5ROyvIWnO_Q
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AIS JO23ta

Plaats reactie