Barco Pulsar Channalized of ??

Alles over ATV, SSTV enz.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
PD2ODR
Berichten: 93
Lid geworden op: 23 mei 2010, 11:49
Roepletters: PD2ODR
Locatie: Baarn

Barco Pulsar Channalized of ??

#1 Bericht door PD2ODR »

Ik heb hier 2 Barco Pulsar tv modulatoren staan.
Nu staat de ene op 255.2500 en de andere op 848.0000,
beiden in de channalized mode dus ik kan ze niet in frequentie verzetten en kan enkel de kanaalnaam veranderen.

Heeft iemand hier ervaring mee hoe dit te verzetten is?
Ik zou ze "als dat mogelijk is" voor ATV op 70 willen gebruiken.

Gr
PD2ODR
73's Otto PD2ODR
VRZA PR Manager


VRZA Website | Facebook | Twitter | YouTube

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6180
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#2 Bericht door PE2AAB »

Wellicht kun je iets in de manual vinden over de selectie frequentie/kanalen?
http://www.hamforum.nl/download/file.ph ... 1557a7f1ce

Let wel; deze modulatoren zijn AM gemoduleerd. ATV gaat vaak in FM.
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

PE5PVB
Berichten: 710
Lid geworden op: 10 apr 2006, 16:03
Roepletters: PE5PVB
Locatie: Oisterwijk
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#3 Bericht door PE5PVB »

op 70cm kun je geen FM gebruiken, bandbreedte is te klein. Er wordt analoog gewoon AM gebruikt, maar liever DVB.

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6180
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#4 Bericht door PE2AAB »

I see. Gebruik op 70cm inderdaad. Dacht even aan 13cm met een verveelvuldiger erachter.
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
PD2ODR
Berichten: 93
Lid geworden op: 23 mei 2010, 11:49
Roepletters: PD2ODR
Locatie: Baarn

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#5 Bericht door PD2ODR »

Heren,
Ik ben reeds jarenlang bekend met ATV op 70
en werk nu met een Tratec modulator met daarachter een aantal trapjes.
Dat werkt in principe goed.
Maar dit leek mij een grote verbetering ten opzichte van wat er nu staat.

Wat ik uit de manual van de Barco Pulsar op kan maken is:

5.4.1 Frequency Settings
The basic PULSAR version is the channelized PULSAR. As the output frequency is a fixed frequency,
only the channel name can be changed.

Jammer!
73's Otto PD2ODR
VRZA PR Manager


VRZA Website | Facebook | Twitter | YouTube

Gebruikersavatar
PE9ZZ
Berichten: 986
Lid geworden op: 06 nov 2010, 18:00
Roepletters: PE9ZZ
Locatie: Amsterdam

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#6 Bericht door PE9ZZ »

Als je Pulsar de channel table in een EPROM heeft zitten zou je die kunnen reflashen met kanaal 17 als 434.250 MHz. Maar die zal wel in een read protected controller zitten. Of je stuurt de hardware handmatig aan met je eigen controllertje. Synthesizer is wellicht I2C. Dan kies je een kanaal rond de 430 MHz, stuurt de PLL aan met je eigen I2C data, klaar.

Wel raar dat de Belgen dat ding met een vaste kanalentabel hebben voorzien.

Tjerk, 9ZZ

Gebruikersavatar
PD2ODR
Berichten: 93
Lid geworden op: 23 mei 2010, 11:49
Roepletters: PD2ODR
Locatie: Baarn

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#7 Bericht door PD2ODR »

PE9ZZ schreef:Als je Pulsar de channel table in een EPROM heeft zitten zou je die kunnen reflashen met kanaal 17 als 434.250 MHz. Maar die zal wel in een read protected controller zitten. Of je stuurt de hardware handmatig aan met je eigen controllertje. Synthesizer is wellicht I2C. Dan kies je een kanaal rond de 430 MHz, stuurt de PLL aan met je eigen I2C data, klaar.

Wel raar dat de Belgen dat ding met een vaste kanalentabel hebben voorzien.

Tjerk, 9ZZ
Tjerk,
Ik ga er niet vanuit dat die channel table erin zit aangezien ik het apparaat met geen enkele mogelijkheid in kanaal/frequentie kan verzetten.
Die belgen hebben er 1 frequentie in gebakken en daar moet je het maar mee doen.

Programmeren / met controllers werken is mijn ding al helemaal niet.

Dan maar opzoek naar iemand die een eprom kan bakken / reflashen en doen we het tot die tijd maar op de oude manier.
73's Otto PD2ODR
VRZA PR Manager


VRZA Website | Facebook | Twitter | YouTube

Gebruikersavatar
PE9ZZ
Berichten: 986
Lid geworden op: 06 nov 2010, 18:00
Roepletters: PE9ZZ
Locatie: Amsterdam

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#8 Bericht door PE9ZZ »

Dus die Barco's hebben geen kanalentabel maar staan vast afgestemd op één frequentie?!? Dat moet dan toch te veranderen zijn? Heb ooit zo'n ding gehad op QRL en die was gewoon te verstemmen via een tweeregelig LCD schermpje. Geen idee waar-ie is gebleven, ben bang container. Als het inwendige van jouw Pulsars identiek is moet dat te programmeren zijn. Als het met een kristalletje is houdt het natuurlijk wel op maar wordt het een mooi ombouwproject. Ik ben echter bang dat het een programmeerbare synthesizer is. Toon je een waardig amateur en schroef er eens eentje open... Wellicht is Barco genegen doc te verstrekken. Jenever ken tel.

Edit: Uit het user manual:
"As soon as the PULSAR has been powered up, the new frequency programmed in the eprom of the filter
module will be read. In the menu FREQ, the new frequency and name will be displayed for a channelized
PULSAR."

Je hebt de upconverter en die krijgt z'n frequentie van de output module. Omdat daar filtering inzit moet die dus volledig worden omgegooid. In de doc staat verder geen service info maar het lijkt me op zich goed te doen.

Tjerk, 9ZZ

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Beheerder
Berichten: 238
Lid geworden op: 09 mar 2008, 21:03
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#9 Bericht door Tjalling PE1RQM »

Vincent PE1RKM heeft bij een bepaald model geluk gehad, dat hij uit de channelized mode kwam na het plaatsen van een lege 24C04 in de bandfilter sectie. Daarna moet je het filter nog modificeren of afregelen voor 434.25 MHz.
http://www.hamforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=1151#p7645


Ik heb dat gisteren ook geprobeerd en deze truuk met lege Eproms werkte niet bij mij op modellen die ik voor iemand anders moet ombouwen. Ik heb echter ook nog een vrij instelbare Pulsar staan. Zodra ik mijn Eprom programmer binnen heb, ga ik kijken of ik de inhoud van die Eprom kan kopiëren in een andere en of dat dan werkt. Mocht dat zo zijn, maak ik dat hier bekend en kunnen we Eproms gaan versturen... Even wachten op de programmer dus...

>> Update: deze truuk werkte niet bij mij, omdat mijn eproms waarschijnlijk Chinese fake modellen zijn. Dus even goed testen met verschillende modellen blijkt uitkomst te kunnen bieden. Ik kan inmiddels bevestigen dat het plaatsen van een lege 24C04N inderdaad werkt!

Gebruikersavatar
PD2ODR
Berichten: 93
Lid geworden op: 23 mei 2010, 11:49
Roepletters: PD2ODR
Locatie: Baarn

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#10 Bericht door PD2ODR »

Tjalling PE1RQM schreef:Vincent PE1RKM heeft bij een bepaald model geluk gehad, dat hij uit de channelized mode kwam na het plaatsen van een lege 24C04 in de bandfilter sectie. Daarna moet je het filter nog modificeren of afregelen voor 434.25 MHz.
http://www.hamforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=1151#p7645


Ik heb dat gisteren ook geprobeerd en deze truuk met lege Eproms werkte niet bij mij op modellen die ik voor iemand anders moet ombouwen. Ik heb echter ook nog een vrij instelbare Pulsar staan. Zodra ik mijn Eprom programmer binnen heb, ga ik kijken of ik de inhoud van die Eprom kan kopiëren in een andere en of dat dan werkt. Mocht dat zo zijn, maak ik dat hier bekend en kunnen we Eproms gaan versturen... Even wachten op de programmer dus...

Ik blijf graag op de hoogte in de hoop de beiden Barco's aan het werk te krijgen.
73's Otto PD2ODR
VRZA PR Manager


VRZA Website | Facebook | Twitter | YouTube

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6180
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#11 Bericht door PE2AAB »

Ik denk dat PE1MIX en PE1GLX ook geinteresseerd zijn. Dat weten ze nog niet maar ik weet dat ze beide ook een Barco modulator hebben :-)
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

PA5RJ
Berichten: 28
Lid geworden op: 16 mei 2014, 20:18
Roepletters: PA5RJ
Locatie: Kerkenveld

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#12 Bericht door PA5RJ »

de PROM eruit halen , en een lege terug plaatsen ...en klaar !

Gebruikersavatar
PD2ODR
Berichten: 93
Lid geworden op: 23 mei 2010, 11:49
Roepletters: PD2ODR
Locatie: Baarn

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#13 Bericht door PD2ODR »

PA5RJ schreef:de PROM eruit halen , en een lege terug plaatsen ...en klaar !

Dan moet ik die wel hebben natuurlijk.
Zijn ze ergens leeg te bestellen ?
73's Otto PD2ODR
VRZA PR Manager


VRZA Website | Facebook | Twitter | YouTube

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Beheerder
Berichten: 238
Lid geworden op: 09 mar 2008, 21:03
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#14 Bericht door Tjalling PE1RQM »

Tjalling PE1RQM schreef: Ik heb dat gisteren ook geprobeerd en deze truuk met lege Eproms werkte niet bij mij........

Zoals ik zei, dat werkte dus niet bij mij.

(inmiddels wel, zie volgende post)

Gebruikersavatar
Tjalling PE1RQM
Beheerder
Berichten: 238
Lid geworden op: 09 mar 2008, 21:03
Roepletters: PE1RQM
Locatie: Leusden
Contacteer:

Re: Barco Pulsar Channalized of ??

#15 Bericht door Tjalling PE1RQM »

Ik heb mijn programmer binnen gekregen en heb een bijzondere ontdekking gedaan. De 24C04's die ik nieuw aangeschaft had, blijken allemaal anders te werken. Maar geen van alle eproms doet wat je verwacht (foutmeldingen, soms niet lezen, andere weer niet schrijven, etc). Schijnbaar heb ik chinese fakes te pakken. Ik heb de programmer binnen en had de channelized eproms eens uitgelezen. Daar stond slechts deze informatie in:
Weergave inhoud eprom.jpg
Het rode getal had ik gewijzigd, want in deze van mij stond de frequentie vast op 433.250 (bijna goed!). Verder was de eprom leeg.
Daarna heb ik de eprom data even opgeslagen en de originele eprom gewist door deze te schrijven met allemaal FF. Dat ging zonder foutmeldingen en toestanden in één keer goed. En de Pulsar is nu vrij instelbaar!

Dus ook mijn twijfel is nu weg. Roel, Vincent en ik hebben ondervonden dat het plaatsen van een lege eprom inderdaad werkt. Nou moet je nog je bandfilters ombouwen. Volg de instructies van Vincent in eerder genoemde link voor meer info. Ik heb geluk met de modellen die ik voor iemand moet ombouwen; die zat maar 1 MHz ernaast, dus die filters zullen al goed staan. Ik ga hem zo even aan de spectrum analyzer hangen.

Plaats reactie