Inschakelen PC op afstand

Hardware en software.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Laurens PD9X
Berichten: 1103
Lid geworden op: 29 jan 2006, 13:51
Roepletters: PD9X
Locatie: Langezwaag
Contacteer:

Inschakelen PC op afstand

#1 Bericht door Laurens PD9X »

Graag wil in een PC op afstand aan en uit kunnen zetten. Ik gebruik momenteel een relaisboard ETH008 van Antratek https://www.antratek.nl/8-relaismodule-ethernet-eth008

Kan ik 1 van de relais gebruiken om de aan/uit switch mee te bedienen? Echter is dit geen puls maar een contstante. Iemand hier ideeën over?

Gebruikersavatar
PA1AIS
Berichten: 1061
Lid geworden op: 18 okt 2017, 05:37

Re: Inschakelen PC op afstand

#2 Bericht door PA1AIS »

Als je een moderne I3 of I5 processor hebt en een SSD, waarom zou je dan nog uitschakelen?

Elektronica slijt alleen maar door temperatuurwisselingen, condens en trillingen.
Nooit uit betekend geen thermische krimp en rek meer.

Of is het een solar toepassing?
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/
1977 PD0FFM / 1979 PE1DHI / 2017 PA1AISJO23ta

PA3CQN
Berichten: 460
Lid geworden op: 10 dec 2014, 21:59
Roepletters: PA3CQN
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Inschakelen PC op afstand

#3 Bericht door PA3CQN »

Dat zit al ingebouwd in je PC. Zoek naar Wake-on-Lan (WOL).
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________

Bert_1
Berichten: 743
Lid geworden op: 07 jul 2013, 09:11
Roepletters: PE1KVL

Re: Inschakelen PC op afstand

#4 Bericht door Bert_1 »

En een 'slimme' verdeeldoos die de rest (12V voeding, monitor) aan zet zodra de pc aan gaat, als dat de bedoeling is tenminste.
Bert

PA3CQN
Berichten: 460
Lid geworden op: 10 dec 2014, 21:59
Roepletters: PA3CQN
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: Inschakelen PC op afstand

#5 Bericht door PA3CQN »

PE1KVL schreef:En een 'slimme' verdeeldoos die de rest (12V voeding, monitor) aan zet zodra de pc aan gaat, als dat de bedoeling is tenminste.
Kennelijk alleen de PC dus. Met WOL en daarna remote desktop of Teamviewer om er op afstand mee te werken en hem ook weer uit te schakelen kan dat.
Of via een of ander programma dat op een poort luistert en 'shutdown' start.

Maar een hardware oplossing kan ook natuurlijk. Zelf heb ik ESP-01's in gebruik met MQTT. Via cloudmqtt kun je een beperkt eigen account maken.
Daarmee schakel ik via mijn telefoon dingen aan/uit. Met een FET over de PC-schakelaar moet dat geen punt zijn, en voor weinig geld ( < 5 euro ).
Ik ben trouwens dol op MQTT: simpel in gebruik, geen gedoe in routers met forwarding en met allerlei interfaces te gebruiken.

De ETH008 kan trouwens ook pulsen op een relais schakelen, volgens de manual minimaal 100 mS. Dus eigenlijk is alles al in huis om
gewoon parallel aan de aan/uit-schakelaar te hangen.
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________

PD1JAP
Berichten: 189
Lid geworden op: 18 sep 2015, 20:26
Roepletters: PD1JAP
Locatie: JO30AV

Re: Inschakelen PC op afstand

#6 Bericht door PD1JAP »

PA3CQN schreef:Dat zit al ingebouwd in je PC. Zoek naar Wake-on-Lan (WOL).
Inderdaad, een Magic-pakket sturen en klaar. Beste oplossing.
Wie spelfouten vind mag ze houden.

pg3n
Berichten: 84
Lid geworden op: 26 mar 2011, 08:27
Locatie: Cuijk

Re: Inschakelen PC op afstand

#7 Bericht door pg3n »


Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6199
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Inschakelen PC op afstand

#8 Bericht door PE2AAB »

Wij gebruiken een RPB+ voor remote switching van PI2EHV en aanverwante appendages.

Er is remote AAN, UIT en REBOOT per 230V poort mogelijk. Is dat wat je zoekt?
https://www.wti.com/p-41-rpb115-remote- ... l-bar.aspx
WTI_RPB115.jpg
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Gebruikersavatar
pa1lex
Berichten: 13
Lid geworden op: 23 dec 2016, 21:19
Roepletters: pa1lex

Re: Inschakelen PC op afstand

#9 Bericht door pa1lex »

Als je al Philips HUE lampten hebt, kan dit met een osram slim stopcontact, die bedien je vanuit de philips hue app op je telefoon als je niet thuis bent.
Werkt uitstekend, en veilig. Schakelt tot 3600W

Spanningsslof er in en je kan meteen je overige apparaten aan/uit schakelen

https://www.reichelt.nl/smart-plug-osr- ... 09058.html

PD0SWL
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 apr 2019, 18:08
Roepletters: PD0SWL

Re: Inschakelen PC op afstand

#10 Bericht door PD0SWL »

Hoi Laurens,

Ik gebruik ook een relaisboard van Antratek maar stuur daarmee een aantal bistabiele hoogvermogenrelais aan zoals deze:

https://www.conrad.be/p/zettler-electro ... uks-507759

Je "flipt" deze om als een conventionele schakelaar, dus er hoeft daarna geen relais onder spanning te blijven staan.
Handig als stroomverbruik laag moet blijven.

73
Paul

Gebruikersavatar
Laurens PD9X
Berichten: 1103
Lid geworden op: 29 jan 2006, 13:51
Roepletters: PD9X
Locatie: Langezwaag
Contacteer:

Re: Inschakelen PC op afstand

#11 Bericht door Laurens PD9X »

Inmiddels werkt alles naar behoren.

Ik heb de draden van de PC schakelaar naar buiten gebracht, en schakel ik in via de ETH008 met een pulse.

De rest schakelt nu ook netjes


https://youtu.be/whKkiPetfdA

Gebruikersavatar
PE2AAB
Moderator
Berichten: 6199
Lid geworden op: 12 apr 2005, 19:06
Roepletters: PE2AAB
Locatie: Aalst - Waalre
Contacteer:

Re: Inschakelen PC op afstand

#12 Bericht door PE2AAB »

Mooi gemaakt!
'73 Rick, PE2AAB www.pe2aab.nl

Plaats reactie