Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 29 nov 2020, 08:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 09:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 1430
PE2CH schreef:
PA1AIS schreef:
Die voeding is wel een stoorzender, die "noise offset"knop is op de schakel frequentie iets te verschuiven, zodat de storing net niet over je signaal heen ligt.

- Seen it
- Done it
- Been there

Ik wist niet hoe snel ik die voeding weer kwijt moest.
Had je dit niet eerder kunnen vertellen?
In de zoekbalk van dit forum heb ik de naam ingeklopt (Radiocom) en er kwam een topic over die voeding naar boven :) Nee, positief waren de mensen niet daarover.

En dat heb ik nu zelf ook ondervonden, deze avond. Probleem gelokaliseerd dus :D
Dat gaat betekenen dat er een andere voeding op de plank moet komen, eentje die absoluut niet stoort op de HF-banden.

En de specs van deze voeding KPS-1830SC zien er prima uit en het is nog goed betaalbaar ook :)
Wat is het oordeel van de forumleden hierover?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 09:57 
Online

Geregistreerd: 10 dec 2014, 21:59
Berichten: 392
Woonplaats: Groningen
Aan het gewicht te zien zit het wel goed :D

_________________
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 10:18 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 415
Liever een logge kast met een stevige trafo dan een schakelende voeding met alle problemen van dien.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 10:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 3624
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
Ik heb 2 schakelende voedingen, en geen van beiden produceren troep op de banden...
Hetzelfde geld voor de Unifi switches, Synology NAS-sen die ik hier heb staan en werkend, geen RF troep.
Dat alle schakelende voedingen stoorbronnen zijn is al lang verleden tijd.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 11:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 mei 2014, 16:41
Berichten: 1686
Woonplaats: Maarssen
Ik heb drie 20 A schakelende voedingen in gebruik, waarvan één met een zo'n offset knopje.

Zelfs op onze Scoutinglocatie als alles uitstaat, is de weinige omgevingsruis nog dominant ten opzichte van de storing die de voedingen veroorzaken (lees: ze verhogen de ruisvloer niet). Hierbij opgemerkt dat kabels geen deel uitmaken van de stralende delen van de antennes.

Behoudens locaties waarbij galactic en of atmosferische ruis de beperkende factor is, kun je gewoon schakelende voedingen gebruiken die bij de bekende leveranciers van RF spullen vandaan komen.

Zit je op zo'n "remote" locatie, dan kun je zelfs met apparatuur die echt aan emissie eisen voldoet (in het kader van CE markering) nog steeds storing van die apparatuur hebben.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 14:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 2046
Woonplaats: Etten-Leur
PE2CH schreef:
En de specs van deze voeding KPS-1830SC zien er prima uit en het is nog goed betaalbaar ook :)
Wat is het oordeel van de forumleden hierover?

Overload protection is geen overspanning begrenzing. Niet zondemeer doen dus zonder extra maatregelen.
Had een dergelijke voeding waarbij de eindtorren niet goed op het koelblok geschroefd waren.
Gelukkig had de toenmalige TS-50 een overspanning systeem en heeft het overleefd.
Een storingvrije 20 A voeding is een YAESU FP-757GX dat bedoeld was voor een FT-757GX.
Inmiddels heb ik er vier en het is net zo breed als bij voorbeeld een ICOM 7300.
De voeding is niet direct beschikbaar, maar worden nog regelmatig via eBay.de aangeboden..


Bijlagen:
FP-757GX.jpg
FP-757GX.jpg [ 60.38 KiB | 608 keer bekeken ]
FP-757GX.jpg
FP-757GX.jpg [ 66.82 KiB | 608 keer bekeken ]

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
De eerste stappen zijn theorie en simulatie, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 14:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 1012
Op de markt in Bladel voor € 5 een schakelende server voeding gekocht, compact ding met 38A maximale stroom. Ik moet 'm nog testen maar de voortekenen zijn goed.

Voor mijn IC-7300 heb ik in de bijpassende speaker ook een servervoeding gebouwd die er echt nét in paste. Werkt super, alleen als je RTTY doet met 100W dan zuigt de voeding de kruimels van de tafel want de ventilator gaat dan als een malle tekeer.
Maar geen enkele storing hoor, netjes vrij van riedeltjes. Echt een aanrader!

_________________
Proud owner of IC-7300 - IC-9700 - IC-705 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 15:25 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 17:28
Berichten: 233
Woonplaats: Zaanstad
Die KPS-1830SC lijkt heel veel op de Maas SPS-50 II die ik hier gebruik. Geen storing op de banden en een buffel van een voeding.

_________________
Icom 7300, Icom 7000 met LDG IT-100 tuner, Kenwood TM-V71, Icom IC-E92D


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 19:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 apr 2008, 13:58
Berichten: 897
Woonplaats: Vlaardingen (JO21EV)
Enige types die gegarandeerd storingsvrij zijn, zijn lineaire voedingen. Die worden bijvoorbeeld gebruikt door muzikanten, vooral in opnamestudio's. Reken voor een 12 Volt 20 A op tenminste 500 euro.

_________________
73 de PA9X

PA9X' Blog

Kenwood TS-480HX | Haloweb 10, 12, 15, 17, 20m | 14 m sloper met CG-3000 autotuner | Delta loop 6 m | MLA-30+ loop | Miniwhip


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 19:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2007, 20:29
Berichten: 2557
Woonplaats: de Veluwe
Wat denk je van een handvol onderdelen en een soldeer bout ?

Of is dat ouderwets ?

_________________
"radio Veronica - de zeezender geschiedenis" - http://www.norderney.nl

PE0GJG sinds 1975


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 19:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 1430
Juul - PE0GJG schreef:
Wat denk je van een handvol onderdelen en een soldeer bout ?

Of is dat ouderwets ?
Daar red je het niet mee hoor, Juul.
Er is méér nodig, zoals: printplaat, behuizing en soldeertin :mrgreen:
Owja, een (bouw)beschrijving en schema is ook wel een must :lol:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 19:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2007, 20:29
Berichten: 2557
Woonplaats: de Veluwe
Da's toch niet moeilijk ?

Kijk maar in de jaren 80 zelf bedacht en gebouwd samen met Niek - PA0KWY †


Bijlage:
screen 421.jpg
screen 421.jpg [ 154.84 KiB | 511 keer bekeken ]



Bijlage:
screen 422.jpg
screen 422.jpg [ 142.21 KiB | 511 keer bekeken ]

_________________
"radio Veronica - de zeezender geschiedenis" - http://www.norderney.nl

PE0GJG sinds 1975


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 20:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 3624
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
PA9X schreef:
Enige types die gegarandeerd storingsvrij zijn, zijn lineaire voedingen.

Ik deel die mening niet... Ook stabilisator torren kunnen oscilleren als een piepsteen.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 21:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 1430
PA0FRI schreef:
Overload protection is geen overspanning begrenzing. Niet zondemeer doen dus zonder extra maatregelen.
Had een dergelijke voeding waarbij de eindtorren niet goed op het koelblok geschroefd waren.
Dank voor deze opmerking, dan zal er dus nog een overspanning begrenzing erbij moeten. Op de website van Bakelaar staat zo'n bouwkitje, maar is kennelijk niet meer leverbaar.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 sep 2020, 21:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 1430
Juul - PE0GJG schreef:
Da's toch niet moeilijk ?

Kijk maar in de jaren 80 zelf bedacht en gebouwd samen met Niek - PA0KWY †

Dat ziet er echt wel netjes uit en die heb je nog altijd in gebruik?
En waar is dat resetknopje voor?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling