Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 29 nov 2020, 09:05

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 02:44 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2017, 15:16
Berichten: 23
Emtron dx2 komt niet aan zijn vermogen. Ik stuur hem met 40 watt in ( minimale insturend ) Slaat steeds af en krijg dan fout melding. het FLAULT lampje samen met SWR lampje gaat dan branden. Daarna komt hij binnen 2 sec weer online. Antenne staat 1 op 1.2 dus ruim binnen de maximale waarder van 2.6:1 die hij kan hebben. Maar hij blijft dit gewoon doen op stand high en low. Kabels zijn goed ( rg213) pluggen ook goed gesoldeerd. Netjes nagemeten met multimeter. Er zitten 2x GU74b in dit apparaat. En zo ver als ik weet zijn die goed en gooien ze normaal tegen de 1800-2000 watt. Wie weet er raadt. ( Pa3hft )


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 03:24 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2017, 15:16
Berichten: 23
De buis stopt er mee rond de 700 a 800 watt . op een dummy load .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 09:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 2046
Woonplaats: Etten-Leur
Henri66 schreef:
De buis stopt er mee rond de 700 a 800 watt . op een dummy load .

Ik ken de PA niet, maar In de manual staat dat de trip gaat werken als de anodestroom te groot is.
Waarschijnlijk moet het een en ander opnieuw afgeregeld worden zoals het in de manual staat:
https://fccid.io/QYNDX-2/User-Manual/Us ... ual-308274

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
De eerste stappen zijn theorie en simulatie, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 17:16 
Offline

Geregistreerd: 20 apr 2010, 08:35
Berichten: 1393
Als de versterker tript op de swr, dan zou er iets mis kunnen zijn met het zend/ontvangrelais (slecht contact in het TX-pad), de swr meetbrug of het ingestelde tripniveau (zou bij swr 2.6 moeten zijn, maar deugt de potmeter nog wel?).
Suggesties:
Controleer relais, draai eens aan die potmeter waarmee het tripniveau wordt ingesteld en haal eventueel de swr brug uit het signaalpad.
Ik heb er zelf een gehad en ik moet zeggen dat het schema van de electronica niet uitblinkt in duidelijkheid.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 17:45 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 3013
Woonplaats: Schijndel
ik heb het niet zo op dingen die met vermogen gooien ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 17:54 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 21:42
Berichten: 412
Woonplaats: JO33JH
Rick, die allergie heb ik ook.....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 19:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 586
Woonplaats: Blanden JO20IT
pa1bvm schreef:
ik heb het niet zo op dingen die met vermogen gooien ..


TP starter is toch vrij om met vermogen te gooien of niet, of legt de forum politie dat ook aan banden ?

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Ant : Mosley Pro67B
Wij, hoogopgeleid, zeer bekwaam, overwerkt en onderbetaald, hebben zo lang zo veel met zo weinig gedaan dat we nu gekwalificeerd zijn om alles met niets te doen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2020, 20:15 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 21:42
Berichten: 412
Woonplaats: JO33JH
"Vermogen gooien" is een piraten therm.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 jan 2020, 10:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 184
Woonplaats: Den Haag
ON5GM schreef:
pa1bvm schreef:
ik heb het niet zo op dingen die met vermogen gooien ..


TP starter is toch vrij om met vermogen te gooien of niet, of legt de forum politie dat ook aan banden ?


Daarom post ik niet snel hier.... hier staan ook weer off-topic antwoorden waar je dus niets mee kan.

Ik zou Emtron vragen om support : https://www.emtron.com.au/index.php en kijken wat hun te zeggen hebben als de tip van PA0FRI niets uithaalt.
Ben wel benieuwd hoe dit afloopt en ik hoop dat je Emtron weer het vermogen gooit wat je wilt ;-)

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jan 2020, 15:01 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2017, 15:16
Berichten: 23
Bedankt voor jullie tips. Ik ga er mee aan de slag en hou jullie op de hoogte. Bedankt - Pa3hft


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jan 2020, 15:17 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2017, 15:16
Berichten: 23
nanko schreef:
"Vermogen gooien" is een piraten therm.



Beperkingen en voorschriften als bedoeld in artikel 7, onder a, en examenvereiste als bedoeld in artikel 4, tweede lid
Categorie registratie1

Toegestane zendVERMOGEN in watt (PEP)2


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jan 2020, 21:51 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 3013
Woonplaats: Schijndel
nou een tip dan .. rond de buisvoeten zitten condensatoren aan scherm en stuur rooster .. controleer die heel er goed met felle lamp
zit er ergens een doorslag , bruin puntje oid .. is er een ergens een barst oid te zien ..

ik neem aan op alle banden ongeveer hetzelfde effect ??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2020, 19:28 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2017, 15:16
Berichten: 23
rick. ik kan die niet meten met mijn keuken gereedschap. weet je waar ik ze kan bestellen.
dan zet ik ze er, in zie niks apart er aan.


Bijlagen:
WhatsApp Image 2020-01-13 at 18.23.00.jpeg
WhatsApp Image 2020-01-13 at 18.23.00.jpeg [ 134.47 KiB | 2457 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2020, 22:39 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 3013
Woonplaats: Schijndel
beetje een wilde gok .. omdat ik dat zelf eens gehad heb ..met een VHF eindtrapje
gaat om die glimmende donkerbruine condensatoren ..op eentje zie ik 500 V staan ..

volgende stap lijkt me spanningen meten aan de buis voet
de pin-out van een gu74b staat wel op het internet ..

G1 negatief zo ergens in de buurt van -54 V
G2 schermrooster zo in de buurt van 300V
FF en even kijken of die gloeispanning er is 12.6 V
negatief en schermrooster spanning worden vaak via PTT en het beveiligings cirquit aangestuurd
in stand-by vaak schermrooster naar aarde .. negatief gaat vaak van -54 naar nog meer negatief tegen de -120 volt

lees ook een op internet .. google op DX2 + problems
er zijn genoeg van dit soort units in omloop lijkt me stug dat een probleem bij jou uniek is .. dus vast ergens al een issue geweest ..

ehh zijn dit buizen met flink wat kilometers erop ???

ik zag dat we in hetzelfde dorp wonen ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2020, 02:28 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2017, 15:16
Berichten: 23
denk rond de 15 uur. lijkt me al veel. buizen zijn een half jaar jong.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling