Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 nov 2020, 00:53

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 15 dec 2019, 20:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1701
Woonplaats: Brunssum
Kan het zijn dat je Bleutooth actief hebt? die maakt gebruik van GPIO 14 en 15, waarschojnlijk zie je daardoor niets op je nextion scherm...

Ik heb zelf geen MMDVM maar las het op deze pagina, net iets onder het midden staat wat er zoal op die GPIO 14 en 15 kan zijn / worden aangesloten..
https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/uart.md

Ik weet hoe vervelend het kan zijn als iets niet wil werken, terwijl het dat bij anderen wel doet...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 08:25 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
Ik heb verder niet veel ideeën meer..
je zou eens kunnen kijken of er een signaal te zien is op die TX-gpio van je modem..
Succes gewenst!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 14:14 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
jindem
bedankt voor je bijdrages.
Het probleem is niet opgelost,misschien ooit op een dag.
Ook de bleutoots test brengt geen soelaas. Heb de test gedaan met mijn mobiel telefoon. Geen bleutoots te bespeuren;
Misschien is dit scherm niet geschikt?
Ik heb er een andere mmdvm aangehangen met hetzelfde resultaat. Ook daar werkt het niet.
Ik heb alle uitvoerders van HMI files aangeschreven,en alle beweren dat het alleen maar de setup volgen is die er staat aangegeven.ook zij weten niet wat het kan zijn.
Het project draait dus en werkt met een niet bewegend scherm.
Tot zover....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 14:57 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1215
Woonplaats: Valkenswaard
Nextion kent eigen inwendige software. Maw het kan op basis van input zelf zijn eigen logica grotendeels afhandelen. Je hoeft dus niet vanuit een stukje processor alles bit voor bit te besturen.

Even uit het hoofd, alweer jaartje of wat geleden, moet je de file die in de Nextion editor gegenereerd wordt ergens op een beetje vreemde directory opgepakt worden. Die zet je op een sd kaartje wat je achter op je Nextion display in een sd slot steekt.
Zodra de spanning op de Nextion gezet wordt leest het scherm deze file dan in.

Daarmee ontstaat de relatie tussen de firmwware/software in het device en het Nextion scherm.

Ben even kwijt of je deze scherm specifieke software ook via een serieel erin kon zetten.

Hoop dat dit iets helpt...

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 15:14 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
Wellicht is het de moeite waard eens een ander schermpje er aan te hangen...
Of sluit jouw scherm eens aan op een werkende mmdvm met Nextion?
Ik woon in Zuid-Limburg NL.
Wat is jouw QTH?
Wellicht kan ik wat voor je betekenen als je een beetje in de buurt woont.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 16:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1701
Woonplaats: Brunssum
@on4avt.

Ik heb nu een afbeelding van de MMDVM gevonden die vergroot goed leesbaar is, en zie nu dat de Oled of Nextion op de Modem print wordt aangesloten.
en dus niet op de GPIO van de PI.

Het enige wat ik nog kan bedenken is dat de Baudrate van het Modem en de Nextion moeten overeenkomen, Rx en Tx had je al eens gewisseld ..

Misschien kun je ergens in de Docu van het modem vinden wat de Baudrate van de serieele poort is...en van de PI...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 17:43 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
Dit is mijn situatie.
De aansluiting op t modem "nextion" komt direct uit de gpio pennen van de raspberry..
Je ziet de kleuren duidelijk. Zo zou t moeten zitten..


Bijlagen:
WhatsApp Image 2019-12-16 at 17.34.39.jpeg
WhatsApp Image 2019-12-16 at 17.34.39.jpeg [ 211.42 KiB | 1363 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 17:52 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
De nextion is inderdaad aangesloten op de speciale plaats op de modem.
Indien ik op gpio zou aansluiten zou ik een driver moeten installeren op de pi.
Die is dus niet nodig.
Ook kan ik de Nextion niet aansluiten op de zero pi omdat die pinnen bezet zijn de Modem.
In de zero zelf is er geen software.De software zit in de modem.

https://www.youtube.com/watch?v=njrX7Rpawsc
Dit is de manier om het te doen,maar het lukt gewoon niet.
Een OLED display inpluggen naast de nextion, lukt wel, en start direct op, instellen en hup.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 17:54 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
jindem schreef:
Dit is mijn situatie.
De aansluiting op t modem "nextion" komt direct uit de gpio pennen van de raspberry..
Je ziet de kleuren duidelijk. Zo zou t moeten zitten..



Ja, het zit precies zo op de zelfde manier.


Bijlagen:
20191216_175619_resized.jpg
20191216_175619_resized.jpg [ 1.04 MiB | 1362 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 18:09 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Dit zijn mijn instellingen


Bijlagen:
Knipse 1.PNG
Knipse 1.PNG [ 44.39 KiB | 1361 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 18:14 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Wat ik ook verander of instel bij G4/ON7 ... etc.
Ik heb bij instelling ook de STM 32 etc aangeduid.
Zit het soms daar?
Ik heb pistar 3.4.17 versie
Is er iets waar ik al dagen op kijk en niet zie?

Dit is mijn scherm en meer komt er niet op.


Bijlagen:
20191216_181254_resized.jpg
20191216_181254_resized.jpg [ 553.02 KiB | 1360 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 18:17 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Er rest me nog eén ding en dat is een totale reset van de pistar en de modem instelling,
of de software van de mmdvm is niet goed?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 20:52 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
on4avt schreef:
Er rest me nog eén ding en dat is een totale reset van de pistar en de modem instelling,
of de software van de mmdvm is niet goed?

probeer dat eens....
ik kan je een nextion opsturen met de firmware er op.. ik heb de 2.8-versie..Die past denk ik niet in jouw behuizing aangezien jij een 3.2 versie hebt.
ik gok er op dat jouw scherm stuk is...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 16 dec 2019, 22:02 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Ik heb een 3.5
maar geen probleem, Ik kan het wel uitproberen en dan de behuizing veranderen;
je kan me een pb sturen of naar info@on4avt.be
We komen er wel uit.
wat ik morgen eerst ga doen is: Ik heb een usb/Ttl converter. maar die is met een mini usb.
ik zou een kabel moeten hebben van mini usb naar zo een samsung usb plug, of een adapter.
ik kijk morgen in de plaatselijke elektronica zaak of ze dat daar hebben.
Dan kan ik dat nog testen,het is me wat he.
Ik zal met plezier je voorstel aanvaarden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 07:57 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Ik stel deze morgen vast ,dat het scherm niet uitschakelt als ik in de software scherm op NONE zet.

Had dit nog niet eerder getest.Ook niet goed.
http://wiki.pistar.uk/Nextion_Screen_install_on_Pi-Star
Ook deze instructies gevolgd en nagezien.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling