Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 nov 2020, 12:32

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 11:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1701
Woonplaats: Brunssum
Ijn je eerste bericht heb je een Youtube filmpje staan, als niet zeker bent dat je nextion werkt, doe dan wat in dat filmpje staat..

SD kaartje er uit en dan via de PC een nextion scherm file uploaden naar de nextion, als dat ook niet werkt weet je zeker dat de nextion defect is..

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 12:02 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Het nextion scherm werkt, plus en min erop en ik heb beeld.
Maar daar blijft het bij.
Het is de data die er niet op komt
Zoals de call, of listening, dat zie ik niet, het blijft bij een stilstaand beeld.
En daar heb ik al uren mee bezig geweest.
Als je bekijkt, instellen van het screen, de poort en dan de driver;
noppes :D
Vandaag een een usb/ttl naar de zero geplaatst, ook niks. Als ik anderen hoor is het plug en play. hier is het Pray, hi
Dat is waar ik niet uitkom. Heb al enorm veel bekeken en gelezen en nagedaan, ik kom er niet. Er is iets fout.
Om nu nog het screen terug te sturen is ook niet meer aan de orde;
Wat als een ander screen wel gaat? Dan weten we het.
Wat als een ander screen ook niet gaat? Ja, dan weet ik het niet,hi
Ik ga niet beweren dat ik de slimste op dat gebied ben,maar instructies navolgen kan ik. Ook beetje verder zoeken en experimenteren durf ik, met de nodige voorzorgen, ( verkeerd aansluiten enzo) ,maar het lukt gewoon niet.
Je kan lezen dat ik er al een andere zero heb aangehangen met de zelfde negatieve resultaten.
Uitzoeken en elimineren.
Niettemin ben ik wel zeer tevreden met de hulp van ieder en het helpen nadenken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 12:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1701
Woonplaats: Brunssum
Wat je op de Nextion ziet komt van het SD kaartje, je weet nu niet of de serieele ingang van de nextion werkt...daar moet de Data van het Modem in...

Zonder de SD kaart moet je via de Serieel poort een IMG in laden, als dat niet werkt dan weet je zeker dat de Nextion niet (goed) werkt...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 13:23 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Je bedoelt met Nextion editer een img inladen? Dat lukt me niet,blijft ronddraaien op zoek.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 19:25 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
ik ben bezig met t uploaden van de tft-file voor je schermpje..
het is geen nextion, maar een tjc.. dus dat is wat omslachtiger.
ik bekeek het gedrag van mijn nextion.. het scherm blijft op "initializing" staan, tot het moment dat er wat veranderd.
Je bent wel online en hoort gesprekken? dan moet het scherm steeds updaten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 19:46 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
Dit heb ik voor je aan de praat..
ik kan geen tjc-file vinden voor het 3.5 inch scherm helaas.
Je zou het kunnen proberen om te zien of t aan je scherm ligt.


Bijlagen:
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.34.49.jpeg
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.34.49.jpeg [ 94.86 KiB | 14478 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 21:59 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
jindem schreef:
Dit heb ik voor je aan de praat..
ik kan geen tjc-file vinden voor het 3.5 inch scherm helaas.
Je zou het kunnen proberen om te zien of t aan je scherm ligt.



Een tcj scherm? Staat dat ook in de config van pistar?

Ik zou je mijn config kunnen opsturen en die inladen of zo?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 22:34 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
ik zie dat de modem ook op de poort staat waar de nexion zou moeten opstaan.


Bijlagen:
modem pistar.PNG
modem pistar.PNG [ 12.8 KiB | 14465 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 23:25 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
het scherm wat je zag werkt gewoon met mn oude instellingen.
die zag je eerder op een screen shot


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 17 dec 2019, 23:26 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
on4avt schreef:
ik zie dat de modem ook op de poort staat waar de nexion zou moeten opstaan.

je moet "modem" kiezen.. niets anders..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 18 dec 2019, 07:21 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
jindem schreef:
Aah, ik begrijp t.
Ik heb het scherm aangesloten op de gpio van de raspberry, dus niet via de USB poort.
Daar is verder geen driver voor nodig.



je spreekt van de gpio van de raspberry . Moet dat niet de modem zijn?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 18 dec 2019, 23:03 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 1040
Grote vreugde ten huize van !!
Ik heb het eindelijk werkende gekregen,
Maar helaas niet via de Nextion aan sluitingen op de modem.
Ik heb het aangesloten met een usB/TTL converter op de Pi zero.
Heb enkele tft opgeladen tot deze laatste plots veranderde naar listening.
Ik ga dat nu een paar dagen laten draaien om mijn vreugde te vieren.
Daarna zou ik graag het scherm beetje updaten zodat het wat properder is.
Er staat veel rommel op, en de info is in te grote letters denk ik.
Ik zie nog meer info op de portabel dan op de nextion.
Maar,ik kan nu al iets op het scherm zien, en het voornaamste, het scherm WERKT !!!!!
raadgevingen om het scherm aan te passen zijn welkom.
Bedankt aan ieder die me raad gaf en geholpen heeft.Wat een opluchting. het is 23H .

Bijlage:
20191218_224612_resized.jpg
20191218_224612_resized.jpg [ 333.42 KiB | 14416 keer bekeken ]


Bijlagen:
20191218_224622_resized.jpg
20191218_224622_resized.jpg [ 875.73 KiB | 14416 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 19 dec 2019, 09:01 
Offline

Geregistreerd: 04 jan 2014, 18:58
Berichten: 89
Aah mooi!
Dan weet je dus dat het in ieder geval kan werken...
Veel plezier met je hotspot!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Nextion screen
BerichtGeplaatst: 04 mei 2020, 14:15 
Offline

Geregistreerd: 18 maart 2010, 10:29
Berichten: 936
Woonplaats: eindhoven
pa0ejh schreef:
Wat je op de Nextion ziet komt van het

Er SD kaartje, je weet nu niet of de serieele ingang van de nextion werkt...daar moet de Data van het Modem in...

Zonder de SD kaart moet je via de Serieel poort een IMG in laden, als dat niet werkt dan weet je zeker dat de Nextion niet (goed) werkt...

Er zijn twee manieren om de data in de display te krijgen, eerste is via het SD kaartje
De hmi file die door de editor wordt aangemaakt in de root van de SD kaartje plaatsen.
SD kaartje in de de display plaatsen, note altijd zonder spanning de SD kaart plaatsen en verwijderen.
Daarna spanning op de display zetten, dan laad de display de hmi file en deze start dan op.
Spanning uit zetten SD kaart verwijderen.
Display onthoud de hmi file en kan de display gebruikt worden.

Indien je de SD kaart bijft zitten laad hij elke keer bij het opstarten hmi file wat niet nodig is.

Tweede optie is via de editor direct in de display laden, via de com poort.

Note zorg dat de juiste spanning op de display staat, bij een te lage spanning vind de display het niet leuk.
Resultaat display defect.

Mvg PE1LGW

_________________
Condor 3000, Icom7000 IC2 E, IC25, FT270, FT11, RS9044, Teleport 9, Kenwood TR2400, TMG 707, Diamond x30, realistic 2005 scanner, home made J antenne. tevens rust huis voor T813 sets, Boafeng UV-5R, TYT UV3R, DVB sticky SDR, Nokia Mobira, Philips FM1000, Yeasu vx3, ft817.
"Nescius omnium curiosus sum" (Ik weet niets maar ben nieuwsgierig naar alles).


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 44 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling