Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 nov 2018, 00:39

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 05:38 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Ik wil graag met mijn TS-2000 en FT8 (call) aan de gang.
Waar ik al dagen mee loop te klooien is de cat besturing die niet tot stand komt...kan dat uberhaubt met een TS-2000 i.c.m. een Microham USB 3????
Krijg steeds een melding ( in WSJT-X of FT8 call) van "time out to the rig ,no connection"...

Hoe krijg ik een cat besturing tot stand?...of andere amateurs die dit herkennen?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 10:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 746
Woonplaats: Eibertjesdarp
Welke besturingssysteem gebruik je en heb je dit alleen met ft8(call) of ook met ander software??

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 11:22 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Windows 10...en ik gebruik bijvoorbeeld Mixw zonder problemen.
Al moet ik wel zeggen dat als ik sstv doe op 2 meter dat dan de frequentie ook niet overeenkomt in Mixw t.o.v. de set.
Dus kan je uberhaubt CAT besturing hebben op de TS-2000??
Ik heb wat gegoogled en zie iets over een zelf te maken kabel via com 2 op de set.??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 12:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 sep 2005, 19:16
Berichten: 603
Woonplaats: Apeldoorn JO32af
Heb zelf geen Microham, maar een doosje van Funkamateur aan de TS2000. En ja, het kan en het werkt. Buitengewoon.
Het principe is voor beide kassies hetzelfde:

CAT via seriële poort van de TS2000.
Audio in (pin 11), audio uit (pin 3) en PTT (pin 9) via ACC2.
PTT via CAT gaat niet werken, dan wordt audio in via ACC2 niet geactiveerd.
Pin 13 doet ook PTT, die is voor een footswitch, microfooningang aan de voorkant blijft actief en dat wil je bij digimodes niet.
Staat goed uitgelegd in de manual, pinbezetting van ACC2 op pag 94 van de Engelstalige handleiding. De Nederlandstalige is een ramp, waarschijnlijk vanuit het Engels via Swahili, Farsi en Mandarijn naar Nederlands....

Heb ff bij Wimo gekeken, daar kun je het aansluitschema vinden.
Je hebt het schema van de DB15-TS-9 nodig.

Kan zijn dat je iets met virtuele compoorten moet gaan doen. Ik gebruik VSPE en die is prima. Voor 32 bits gratis, voor 64 bits om en nabij de $30. De 32 bits versie werkt niet onder 64 bits Windows.

_________________
Smile.... Tomorrow will be worse!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 14:22 
Offline

Geregistreerd: 01 apr 2013, 10:06
Berichten: 49
Dag Harry,

Ik gebruik een 570 en Microkeyer 2.
Vannochtend voor het eerst FT8 op de PC gezet.
Zelf liep ik ff te tobben omdat ik zag dat de audio wel werd doorgestuurd maar de PTT werd niet ingeschakeld terwijl ik wel Frequentie uitlezing had. Wat bleek, In het menu (file-->settings...-->radio-->ptt Methode) moest ik de DTR functie gebruiken in plaats van de CAT functie.

Al weet ik niet zeker of bij jouw het zelfde probleem voordoet gezien jouw beschrijving.
73

Florian PB8DX

_________________
PB8DX


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 16:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 jun 2011, 09:52
Berichten: 276
Woonplaats: Breda
als bij 2 programma's de cat besturing niet werkt , is het even achter de oren krabben ,, ik heb het een jaar of 4 terug een ts 2000 werkend gemaakt , bij het schema van de db15-ts9 kabel staat een jumper setting in de microham 3, zou het daar niet kunnen liggen , die moet op rs232 staan , daar had ik een probleem http://www.microham.com/Downloads/DB15-TS-9.pdf

_________________
Icom 7600. Yaesu FT817, Yaesu FT847, Yaesu vr6,Diamond x50n,MFJ1786, hyendfed 10-20-40

ik soldeer beter dan ik schrijf !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 20:11 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Ik neem toch aan dat de makers van de Microham kabel ( 60 euro) rekening hebben gehouden met de CAT besturing. ..anders hoef je geen speciale kabel aan te schaffen op merk en type.
Voor de duidelijkheid zit er dus een db15 kabel van de Microham naar de rs232 van de set.

Ga morgen eens kijken naar de jumpers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 20:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 sep 2005, 19:16
Berichten: 603
Woonplaats: Apeldoorn JO32af
PA2HP schreef:
Ik neem toch aan dat de makers van de Microham kabel ( 60 euro) rekening hebben gehouden met de CAT besturing. ..anders hoef je geen speciale kabel aan te schaffen op merk en type.
Voor de duidelijkheid zit er dus een db15 kabel van de Microham naar de rs232 van de set.


Deze info had mij een hoop tekst inkloppen kunnen besparen.... :?

PA2HP schreef:
Ga morgen eens kijken naar de jumpers.


Als de kabel in orde is, zal dat het probleem wel oplossen.
Succes!

_________________
Smile.... Tomorrow will be worse!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 sep 2018, 08:06 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Het waren inderdaad de jumpers...die stonden compleet verkeerd, nu een werkende "cat"!!
Alleen gaat de TS-2000 nu constant in de "split" functie als ik ga zenden.
Kon in de menu's en in de software van WSJT-X en FT8 call zo gauw niks vinden hoe dat nu kan komen.

Klopt het overigens dat CAT besturing alleen werkt in USB?LSB mode en niet in FM?
Als ik de set hier van usb naar fm zet is de freq. aanduiding gelijk weg in de software (Mixw)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 sep 2018, 10:19 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Split probleem is opgelost..

Op zich werkt alles..bijna, alleen geen power uit de TS-2000.
Set gaat keurig in TX als je daartoe opdracht geeft, rx is prima.
Maar geen output power dus.
Gespeeld met de TX level knop van de Microham, geen effect.
Ik heb het nu over de software WSJT-X en FT8-call.

In Mixw gewoon output power, geen probleem.(zelfde pc, Microham,etc...)

Tips welkom uiteraard.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 sep 2018, 16:42 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2015, 20:26
Berichten: 153
Woonplaats: JO30AV
De schuifregelaar rechtsonder in wsjt-x omhoog geschoven ?

_________________
Wie spelfouten vind mag ze houden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 sep 2018, 19:03 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Ja staat vol open.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 sep 2018, 23:20 
Offline

Geregistreerd: 01 apr 2013, 10:06
Berichten: 49
Zie mijn post hierboven.

_________________
PB8DX


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 sep 2018, 13:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 sep 2005, 19:16
Berichten: 603
Woonplaats: Apeldoorn JO32af
Inderdaad. Klinkt als PTT via CAT. Zie ook mijn post hierboven.

_________________
Smile.... Tomorrow will be worse!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 sep 2018, 16:40 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 356
Woonplaats: Oude Tonge
Florian schreef:
Dag Harry,

Ik gebruik een 570 en Microkeyer 2.
Vannochtend voor het eerst FT8 op de PC gezet.
Zelf liep ik ff te tobben omdat ik zag dat de audio wel werd doorgestuurd maar de PTT werd niet ingeschakeld terwijl ik wel Frequentie uitlezing had. Wat bleek, In het menu (file-->settings...-->radio-->ptt Methode) moest ik de DTR functie gebruiken in plaats van de CAT functie.

Al weet ik niet zeker of bij jouw het zelfde probleem voordoet gezien jouw beschrijving.
73

Florian PB8DX


Florian, heb gekozen voor DTR functie ipv cat, maar dan moet je weer een poort kiezen, hoe heb jij dat gefixed?
Heb vervolgens in Device Router van de Microham software een extra virtuele poort toegekend, deze aan de DTR gekoppeld, geen resultaat.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling