Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 apr 2018, 23:58

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 10:20 
Offline

Geregistreerd: 12 apr 2018, 18:03
Berichten: 8
Woonplaats: Groningen
Hi,

Ik ben opzoek naar iemand die mij kan helpen aan de juiste stappen en instructies voor het herstellen van mij mpt700,

Ik heb de erase butten in CPS gebruikt omdat ik een volledig nieuwe programmering in m'n radio wou zetten.
(had ik nooit moeten doen)

Nu doe hij helemaal niks meer.
Gaat niet aan, geen display, piepjes of wat.
CPS vind de porto niet.

Ik heb CPS 3.1.6 en een clear versie van de software.

Ik vermoed dat hij alleen te herstellen in met een LAB of Depot versie of een soort van flasher welke geforceerd alles opnieuw in de porto blaast.

Heeft iemand de juiste software en een idee hoe dit precies moet ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 10:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3560
Woonplaats: JO22NB
Welkom hier.

Over welke frequentie heb je het? Voor de volledigheid wel zo duidelijk.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 10:23 
Offline

Geregistreerd: 12 apr 2018, 18:03
Berichten: 8
Woonplaats: Groningen
Hoi Tjeerd,

De porto is UHF.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 10:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3560
Woonplaats: JO22NB
Elkan schreef:
Hoi Tjeerd,

De porto is UHF.


70cm dus?
Er wordt hier nogal strikt met regels omgegaan, vandaar de vraag.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 10:40 
Offline

Geregistreerd: 12 apr 2018, 18:03
Berichten: 8
Woonplaats: Groningen
correct 70cm

clear versie dus geschikt voor amateur frequenties .

Tevens heb ik de originele serial programmeer kabel en originele programmeer stand er bij.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 11:33 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2006, 10:23
Berichten: 474
Woonplaats: Eindhoven
Elkan schreef:
clear versie dus geschikt voor amateur frequenties .


Laat ik Tjeerd's vraag wat explicieter stellen: wat zijn je roepletters?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 11:39 
Offline

Geregistreerd: 12 apr 2018, 18:03
Berichten: 8
Woonplaats: Groningen
PD3ECM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 apr 2018, 13:38 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2208
Woonplaats: JO21XX
Staan (nu in ieder geval) in zijn profiel.

Het is heel handig, en voorkomt dit soort gedoe, als je je roepletters tot schermnaam. Of neem ze er in ieder geval in op. Dan wordt het dus ‘Elkan pd3ecm’ bijvoorbeeld. Niets moet, maar ik raad het je sterk aan. Mocht je je schermnaam niet zelf aan kunnen passen, roep dan de hulp in van een moderator.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 apr 2018, 14:44 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 16:19
Berichten: 330
Woonplaats: Arnhem
Terug naar de originele vraag: het linkt inderdaad alsof je een Depot versie van CPS nodig gaat hebben. En, als het een beetje tegenzit, dezelfde versie RPK die draaide op de MTP700 voordat ie "de weg kwijtraakte".

Ik heb ooit wel eens een MTP700 die 'dood' was gereanimeerd maar dat was A. geen feest en B. erg tijdrovend. Hoe het met de RPK versie zat kan ik me niet voor de geest halen.

Daarbij komt dat een MTP700 niet echt een top porto is voor amateurgebruik. Laag RF vermogen, geen ondersteuning voor DMO repeater gebruik etc.

Alles bij elkaar was het een gewoon-omdat-het kan exercitie met die MTP700. Voor Tetra gebruik ik een MTP850 die het prima doet met de Arnhemse PI1ANH DMO Tetra repeater :D

Wilko


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 apr 2018, 15:03 
Offline

Geregistreerd: 12 apr 2018, 18:03
Berichten: 8
Woonplaats: Groningen
Hey allemaal.

Nou zojuist is het gelukt.
Het was een hels karwij,

Het enige wat er echt voor nodig was:
De backup codeplug.
en een normale CPS versie. in mijn geval 3.1.6

Voor de rest volstaat de laatste nieuwe SW

In ieder geval allemaal hartelijk dank voor het mee denken.

PS Porto's worden enkel onderling gebruikt, ze hebben voor de rest weinig amateur waarde ;)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling