Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 okt 2018, 12:52

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 30 maart 2018, 16:42 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2015, 18:33
Berichten: 308
Zojuist een brief ontvangen van AT dat zij via via te horen hebben gekregen dat ik ooit een GSM repeater heb gekocht.
Niet dat hij stoort maar dat ie per direct uit moet of straffe van (ik geloof) 2000 euro.

Alleen nog GSM repeaters geleverd door de Telco's zelf worden toegestaan.

Nu heb ik een GSM repeater nodig omdat ondanks dat er voldoende masten om mijn huis heen staan geen van allen door de muur heen komen.
Geen repeater, geen GSM.

Ik had met mijn Telco gebeld ettelijke jaren geleden of zij toestemming gaven voor een het gebruik van een laag-vermogen repeater (0.5W) en zij vonden het geen probleem toen.
Nu lijkt het er echter op dat AT alle repeaters direct uit de lucht wil hebben.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 maart 2018, 18:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 663
Woonplaats: Amsterdam
Zo'n nano cell ding? Als je het niet zwart op wit hebt ben je toast...

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2018, 16:11 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2015, 18:33
Berichten: 308
Nou, dan wordt het dus opzeggen van enkele GSM abbo's ivm geen bereik binnenshuis.
Ik hoop dat er dan enigzins iemand wakker wordt en dan denkt "goh, dat ding is van een zendamateur, door een zendamateur gebouwd, draait al 7 jaar zonder enig probleem en zorgt ervoor dat we 3 abbo's kunnen slijten, laten we even een papiertje schrijven dat het okay is, zoals we al 7 jaar geleden hadden moeten doen".

Aan de andere kant.. als ik zie hoe op mijn vorig werk de stoorzender van Vodafone werkte (in-building repeater van Voda-spook-factuur-foon duwde alle andere telco's uit de lucht) en hoe daar op gereageerd werd... Lijkt wel of wanneer een telco-geinitieerde repeater nooit iets fout kan doen)...

Morgen eens bellen als dat 'dansen-is-verboten' feest afgelopen is.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2018, 16:14 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2540
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Tegen een passieve repeater kunnen ze niks doen, een actieve mag officieel inderdaad niet.

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Retevis RT90, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, Retevis RT82, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 apr 2018, 18:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 240
Woonplaats: JO32CW
elsinga schreef:
..... een actieve mag officieel inderdaad niet.


Een actieve repeater met slechte beveiliging kan door slechte antenne plaatsing een hoop storing veroorzaken.
Het AT staat dan vrij snel (en terecht) voor de deur :?

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 apr 2018, 17:51 
Offline

Geregistreerd: 19 dec 2005, 16:37
Berichten: 75
Woonplaats: Woerden
Op onze oude clublocatie op Fort de Gagel zaten we enkele meters onder de grond, uiteraard zonder GSM dekking. Iemand heeft toen van buiten een richtantennetje op de GSM-mast gericht die dichtbij stond, en met een coaxje het signaal naar binnen gevoerd, en daar verbonden aan een metalen plaatje.

Het werkte, want de dekking binnen was ineens redelijk, en je kon de laatste tijd zelfs bellen bij dat plaatje in de buurt. Het is maar een idee, wellicht kun je er iets mee.

_________________
Help jij ook mee? :D
https://jota-joti.scouting.nl/zomerkampronde


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 apr 2018, 21:42 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2017, 05:37
Berichten: 159
Het principe dat PA9T beschrijft gebruiken wij in de petrochemische industrie offshore. het principe van een passief relais is n.l. explosie veilig.
Om aan de achterzijde van een olie productie platform te komen gebruik ik een 10dB richt antenne, via cellflex door het platform heen naar een 0dB rondstraler. Werkt fabeltastisch.

Uiteindelijk pas ik het ook toe op een 2e locatie op zee over 20Km afstand. Met een 4dB yagi, coax en binnen in het staal een 1/2 golf dipool.

_________________
Communiceren kost soms inspanning en geld, lui communiceren kost vaak meer.....

http://www.giyf.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 apr 2018, 08:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 240
Woonplaats: JO32CW
Thom PA9T schreef:
Op onze oude clublocatie op Fort de Gagel zaten we enkele meters onder de grond, uiteraard zonder GSM dekking. Iemand heeft toen van buiten een richtantennetje op de GSM-mast gericht die dichtbij stond, en met een coaxje het signaal naar binnen gevoerd, en daar verbonden aan een metalen plaatje.

Het werkte, want de dekking binnen was ineens redelijk, en je kon de laatste tijd zelfs bellen bij dat plaatje in de buurt. Het is maar een idee, wellicht kun je er iets mee.


Is een principe dat prima kan werken. Ik heb het in de jaren 90 ook toegepast om bereik te creëren in o.a. kelders en parkeergarages voor Semafoons en brandweer piepers.
Werkt echter alleen optimaal als de ontvangst (buiten) antenne een dijk van een signaal ontvangt :)
Is de ontvangst buiten al slecht kan alleen een actief systeem uitkomst bieden.

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 apr 2018, 13:01 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2015, 18:33
Berichten: 308
het probleem bij mij is dat er 2 masten zijn. En bij beide zit er +/- 500m gewapend beton in de weg, in precies de richtingen van de 2 masten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 apr 2018, 15:18 
Offline

Geregistreerd: 16 nov 2011, 20:45
Berichten: 229
Citaat:
En bij beide zit er +/- 500m gewapend beton in de weg

Ik neem aan dat de masten op 500m afstand zitten ?
Als het lukt om een logper buiten neer te zetten met vrij zicht op een mast , niet al te veel coax verliezen , zou een passieve repeater uitkomst bieden.
Je moet er niet al te veel van verwachten , maar een kamer of verdieping zou zeker moeten lukken , tenminste voor gewoon telefoon.
theoretisch althans.

Eh ja actieve repeaters geven vroeg of laat problemen ! en niet alleen bij jou , vaak ligt er dan een hele cell plat of meerdere van verschillende providers.


Goos

_________________
Peilen is het omgekeerde van een antennediagram opmeten.
pa0sir


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 apr 2018, 09:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 240
Woonplaats: JO32CW
Goos schreef:
Citaat:

Eh ja actieve repeaters geven vroeg of laat problemen ! en niet alleen bij jou , vaak ligt er dan een hele cell plat of meerdere van verschillende providers.
Goos


Indien een het een goede repeater betreft en mits goed geplaatst hoeft het geen problemen op te leveren.
Met goedkope repeaters loop je meer risico.
Repeaters die KPN en Vodafone wel eens hebben ingezet doorlopen tijdens opstarten en tijdens bedrijf meerdere tests alvorens het systeem daadwerkelijk in de lucht komt of bij foutdetectie weer worden uitgeschakeld.
Twee grote fouten zijn o.a. de twee antenne's zien elkaar (loop) en het uitgezonden signaal van de antenne binnen wordt ontvangen door de antenne van de provider. Een goede repeater zal in deze beide gevallen niet inschakelen :wink:

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 apr 2018, 18:06 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2015, 18:33
Berichten: 308
Masten zitten op 800m en 850m afstand.
Er tussen zit in beide richtingen bebouwing met gewapend beton waar echt niets doorheen komt.
5m buiten huis en ontvangt is goed genoeg dat je op 4g+ 400mbps haalt


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 apr 2018, 20:19 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2540
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Dan zou ik op die 5m afstand een antenne voor de passieve repeater opstellen. ;)

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Retevis RT90, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, Retevis RT82, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 apr 2018, 14:58 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2015, 18:33
Berichten: 308
Maar dan moet ik me weer registreren in het antenne register. :?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 apr 2018, 17:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 240
Woonplaats: JO32CW
sottezero schreef:
Maar dan moet ik me weer registreren in het antenne register. :?


Registreren voor een passieve antenne ???
Niet nodig lijkt mij :wink:

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling