Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 sep 2018, 19:35

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 08:50 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
Wie heeft nog meer problemen met de Diamond X300 ?
heb hier een nieuwe X300 die slechte SWR geeft op 2m, terwijl op 70cm de swr 1:1 is.
Op 2m geeft de antenne:
143 mhz 2,5
144 mhz 1,7
144,5 mhz 1,6
145mhz 1,8
146mhz 2,2
146,5mhz 2,7
Met de MFJ antenne analyser meet ik op 2m een impedantie van 80ohm..
Diamond heeft geen oplossing behalve het ding maar terug te sturen...

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 11:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1386
Woonplaats: Brunssum
Dag Paul.

Staat de Antenne op de masttop, of staat die naast de mast, of ander metaal in de omgeving, want daar kunnen ze niet tegen.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 11:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1719
Woonplaats: Lage Mierde
daar is iets niet goed, ik heb er een op de schoorsteen staan en een andere antenne 1.5 meter er vandaan en krijg niet van die slechte resultaten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 12:21 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
pa0ejh schreef:
Dag Paul.

Staat de Antenne op de masttop, of staat die naast de mast, of ander metaal in de omgeving, want daar kunnen ze niet tegen.


Maakt niet uit, op de grond of in mast, swr op 2m blijft even slecht, heb dit nu met 2 nw antennes.
Heb hem ook met korte kabel op MFJ antenne analyser gehad met precies dezelfde resultaat.
De 70 cm is in alle gevallen goed met een swr rond 1:1.
De antenne werkt overigens wel op 2m, kan de repeaters rondom open piepen en heb goed ontvangst...

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 13:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1386
Woonplaats: Brunssum
Als het maar geen namaak Diamond is....

Bijlage:
Diamond-Fake.png
Diamond-Fake.png [ 16.2 KiB | 1448 keer bekeken ]


Volgens je SWR metingen lijkt de Antenne te lang voor 2mtr

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 18:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jul 2007, 22:51
Berichten: 166
Woonplaats: Tilburg JO21MO
Het riekt naar een imitatie Diamond antenne. Alle Diamond antennes die ik heb (gehad) gaven keurig nette swr waardes af.
Mvg Ron

_________________
*UBC125XLT*Target 3HF*SDR*Yaesu FT-7800*Yaesu FT-7900*Yaesu FT-450D*
Diamond X200*Diamond RH771*Diamond RH775*Diamond MR-77B*Diamond X200N*Endfed 1:9 longwire*Miniwhip


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 21:07 
Offline

Geregistreerd: 14 mei 2017, 09:41
Berichten: 64
Woonplaats: Hooghalen
Ik heb een soortgelijk probleem gehad met een X50 en nee het was geen nepper maar een echte Diamond. Antenne weg gedaan en nu een x200 op de mast staan met goede swr waarden. Zo nu en dan zal er wel een afwijkend exemplaar tussen zitten.

_________________
Mvg,

Bert, de PD2B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 21:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 5002
Woonplaats: Aalst - Waalre
pe1pal schreef:
Wie heeft nog meer problemen met de Diamond X300 ?
heb hier een nieuwe X300 die slechte SWR geeft op 2m, terwijl op 70cm de swr 1:1 is.
Op 2m geeft de antenne:
143 mhz 2,5
144 mhz 1,7
144,5 mhz 1,6
145mhz 1,8
146mhz 2,2
146,5mhz 2,7
Met de MFJ antenne analyser meet ik op 2m een impedantie van 80ohm..
Diamond heeft geen oplossing behalve het ding maar terug te sturen...

Hoe heb je de koppeling van de twee antennedelen waterdicht gemaakt?
Daar kan het probleem zitten.

Anders de Ctjes onderaan in de antenne.

Foto van het binnenwerk van de X200, gelijkend aan de X300:
Afbeelding
Bron:ON3JT

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 feb 2018, 21:16 
Offline

Geregistreerd: 12 maart 2012, 08:40
Berichten: 211
Zie je verandering als je de lengte van de coax varieert?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 feb 2018, 22:06 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
PE2AAB schreef:
pe1pal schreef:

Anders de Ctjes onderaan in de antenne.

Foto van het binnenwerk van de X200, gelijkend aan de X300:
Afbeelding
Bron:ON3JT


Ik denk idd dat daar het probleem zit, de maten en spoelen zijn volgens het youtube filmpje. Dus blijft er niks anders over.. Coax kabels lengte en antennehoogte maakt allemaal niet uit, swr op 2m blijft slecht terwijl 70cm 1:1 is ! Heb nu de 2e (nieuwe) exemplaar met precies hetzelfde heuvel. :cry:

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 sep 2018, 19:14 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 344
Woonplaats: Oude Tonge
Ik heb het met mijn (nieuwe) echte Diamond X-300, dus geen nep, precies andersom.
Slechte swr op 70cm en goed op 2 meter.

Is er met dat onderste deel die je aan de bovenste bevestigd dmv die koper staaf te monteren/ vast te zetten in dat busje.... met een schroefje of inbus.... nog wat te "halen"qua swr?
...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 sep 2018, 18:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jul 2009, 19:32
Berichten: 202
Voor de zekerheid, heb je je analyzer middels een dummyload getest op 2 m ?
Dat hij het op 70 cm wel doet lijkt dan vreemd maar alles is mogelijk.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 sep 2018, 10:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 apr 2011, 07:56
Berichten: 1465
Woonplaats: Arnhem
Soldeer het bovenste deel en het onderste deel van het antenne aan elkaar vast.
Dat busje met de imbusboutjes geeft soms problemen.
Ik heb het onderste koperen deel aan het busje vast gesoldeerd en ook het bovenste deel zo vast gezet.
Ik heb verder nooit een probleem.
Denk wel aan de maximale belastbaarheid van het antenne in watt's.

_________________
Vriendelijke groet, Ben - PA2OLD / RØ6 JO21ww
Licensed since 1982.
Website: http://www.pa2old.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling