Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 feb 2018, 10:44

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 09:42 
Offline

Geregistreerd: 10 jan 2011, 17:19
Berichten: 91
Woonplaats: Hazerswoude-Dorp (JO22HC)
Voor gebruik met mijn dualband-yagi voor 4 & 6 M zoek ik een duplexer (ontwerp) voor 50 & 70 MHz. (ik heb 2 verschillende TRX'en voor 4M & 6M!)

Bij voorbaat dank voor jullie reactie(s),

_________________
73 de Frank PH2M 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 11:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1322
Woonplaats: Brunssum
Ik ben nog geen ontwerp tegengekomen, afstand tussen beide is ook maar 20Mhz....

Wel te koop zie :>http://lowbandsystems.com/product/diplexer-5070-mhz-200-watts-icas

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 19:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 610
Woonplaats: JO21tv
In de "Funk Amateur" juli 2017 staat een complete bouwbeschrijving van een duplexer voor 6/4 mtr met coax stubs.

PA1WBU Wilko heeft 'm met succes nagebouwd, ook voor een dualband yagi. Wilko hangt ook regelmatig op dit forum rond.

Kan je eventueel het artikel mailen. Geef je mailadres via een PB (kan niet via PB zendamateur.com ivm > 10Mb)

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 20:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 610
Woonplaats: JO21tv
Tis toch gelukt via een PB. check je inbox

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 21:57 
Offline

Geregistreerd: 10 jan 2011, 17:19
Berichten: 91
Woonplaats: Hazerswoude-Dorp (JO22HC)
PG8M schreef:
Tis toch gelukt via een PB. check je inbox


Marcel dank je wel voor de moeite. zoals vermeld in het PB naar jou, toevallig vandaag via Facebook op dit artikel geattendeerd en ik heb de Funkamateur zelf ook :wink: dus het artikel vanavond even opgezocht, dus mogelijk dat ik binnenkort maar eens wat stukken coax aan elkaar ga 'knopen' :D

Andere tips/ontwerpen blijven uiteraard van harte welkom, ik neem aan dat ik niet het enige station in PA ben die een dualband yagi heeft voor 50/70MHz en die NIET in het bezit is van een IC-7300 :wink:

_________________
73 de Frank PH2M 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 22:01 
Offline

Geregistreerd: 10 jan 2011, 17:19
Berichten: 91
Woonplaats: Hazerswoude-Dorp (JO22HC)
pa0ejh schreef:
Ik ben nog geen ontwerp tegengekomen, afstand tussen beide is ook maar 20Mhz....

Wel te koop zie :>http://lowbandsystems.com/product/diplexer-5070-mhz-200-watts-icas


Egbert,

Bedankt voor jouw reactie, ben die duplexer/diplexer wel eens tegengekomen, maar ik kijk nog even verder :wink:

_________________
73 de Frank PH2M 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 nov 2017, 22:44 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 16:19
Berichten: 321
Woonplaats: Arnhem
PG8M schreef:
In de "Funk Amateur" juli 2017 staat een complete bouwbeschrijving van een duplexer voor 6/4 mtr met coax stubs.

PA1WBU Wilko heeft 'm met succes nagebouwd, ook voor een dualband yagi. Wilko hangt ook regelmatig op dit forum rond.

Kan je eventueel het artikel mailen. Geef je mailadres via een PB (kan niet via PB zendamateur.com ivm > 10Mb)

Werkt inderdaad prima zoals Marcel al schrijft. Zo ziet ie er uit:
Bijlage:
Opmerkingen bij bestand: Foto van het bouwsel
kleine-IMG_4940.jpg
kleine-IMG_4940.jpg [ 1.52 MiB | 443 keer bekeken ]

Ik gebruik voor 4m een OZ2M transverter met ruwweg 35W, op 6m is het een TS-590S met 100W. De eerste keer was het even een interessant moment, 100W het geheel indrukken met aan de andere kant de 4m transverter. Het werkt dus prima. Ik heb wel het geheel met de spectrumanalyser/TG even bekeken voor ik er HF op durfde zetten HI..

Wilko


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 nov 2017, 14:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 400
Woonplaats: JO22XK
Is de diplexer ook te gebruiken voor 2 antennes op 1 transceiver?

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 nov 2017, 22:42 
Offline

Geregistreerd: 10 jan 2011, 17:19
Berichten: 91
Woonplaats: Hazerswoude-Dorp (JO22HC)
PA1WBU schreef:
PG8M schreef:
In de "Funk Amateur" juli 2017 staat een complete bouwbeschrijving van een duplexer voor 6/4 mtr met coax stubs.

PA1WBU Wilko heeft 'm met succes nagebouwd, ook voor een dualband yagi. Wilko hangt ook regelmatig op dit forum rond.

Kan je eventueel het artikel mailen. Geef je mailadres via een PB (kan niet via PB zendamateur.com ivm > 10Mb)

Werkt inderdaad prima zoals Marcel al schrijft. Zo ziet ie er uit:
Bijlage:
kleine-IMG_4940.jpg

Ik gebruik voor 4m een OZ2M transverter met ruwweg 35W, op 6m is het een TS-590S met 100W. De eerste keer was het even een interessant moment, 100W het geheel indrukken met aan de andere kant de 4m transverter. Het werkt dus prima. Ik heb wel het geheel met de spectrumanalyser/TG even bekeken voor ik er HF op durfde zetten HI..

Wilko


Hallo Wilko,
Welke kabel heb jij gebruikt? Aircom(Plus) of wat anders? en wat voor connectoren voor de T-stukken enz?

_________________
73 de Frank PH2M 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2017, 10:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2009, 15:17
Berichten: 195
Woonplaats: Rotterdam
ph2m schreef:
Welke kabel heb jij gebruikt? Aircom(Plus) of wat anders?

Aan de opdruk te zien is het RG-213/U.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2017, 11:30 
Offline

Geregistreerd: 10 jan 2011, 17:19
Berichten: 91
Woonplaats: Hazerswoude-Dorp (JO22HC)
pg3r schreef:
ph2m schreef:
Welke kabel heb jij gebruikt? Aircom(Plus) of wat anders?

Aan de opdruk te zien is het RG-213/U.


Ja inderdaad, nu jij het zegt, ik had nog niet zover ingezoomed :wink:

_________________
73 de Frank PH2M 8)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling