Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 nov 2017, 12:08

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 13 jun 2017, 17:39 
Offline

Geregistreerd: 22 jan 2011, 17:19
Berichten: 83
Woonplaats: Selfkant - Tüddern (D)
Sinds kort heb ik een 2m linear van Com-Tek. Deze eindtrap is voorzien van een QQE06/40 en er moet het e.e.a. vervangen worden.
Nu heb ik natuurlijk al gezocht maar kan er helemaal niets van vinden...

Wat ik wel weet is dat het dus een Com-Tek is, gemaakt in 1977 te Birmingham.

Wie kent deze linear en heeft misschien zelfs nog documentatie?


Bijlagen:
1.JPG
1.JPG [ 73.45 KiB | 1228 keer bekeken ]
2a.JPG
2a.JPG [ 76.54 KiB | 1228 keer bekeken ]
3.JPG
3.JPG [ 114.52 KiB | 1228 keer bekeken ]

_________________
73 Marcel DO1MCT

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jun 2017, 18:26 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 624
Misschien heb je hier wat aan:
http://pa0fri.home.xs4all.nl/Lineairs/EDL144/EDL144%202m%20amplifier.htm


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2017, 11:04 
Offline

Geregistreerd: 22 jan 2011, 17:19
Berichten: 83
Woonplaats: Selfkant - Tüddern (D)
Bedankt voor de tip, hij lijkt er wel erg veel op!

_________________
73 Marcel DO1MCT



Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 jul 2017, 09:16 
Offline

Geregistreerd: 22 jan 2011, 17:19
Berichten: 83
Woonplaats: Selfkant - Tüddern (D)
Grenzgenger schreef:
Bedankt voor de tip, hij lijkt er wel erg veel op!


ik heb de linear van PA0FRI vergeleken met die van mij en ondanks dat hij veel op die van mij lijkt is hij toch verschillend.
Het zou kunnen dat hij uit dezelfde fabriek komt en onder verschillende merknamen geproduceerd is met minimale verschillen.

Herkend niemand mijn Com-Tek?

_________________
73 Marcel DO1MCT



Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 jul 2017, 14:44 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
Marcel , De QQE 06/40 lineair is er in heel veel uitvoeringen Spoel in/uit en met Lecherlijnen al of niet uit messing plaat gezaagd.Al dan niet verzonken tot de kathode ring voor een betere koeling In en uitgang gescheiden door de chasisplaat
Mijn ding is gesneuveld door een bovenbuur die een hoeveelheid flesjes door het toilet wegspoelde.
De lineair kon echt niet tegen de prut
Wat de KuKeleku pit betreft. De RLD en KLu waren de beste pitten
Blosje op de wangen en blauw aanlopen.
55 met het ding
73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 jul 2017, 19:36 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2316
Woonplaats: Schijndel
goed in de gaten houden of je ergens een YL1060 of YL1070 kan vinden .
die kunnen met 1 kV anode spanning erop makkelijk 160 tot 190 watt output maken
( zijn pin compatible met 06/40)
regelmatig zie ik op vlooienmarkten wel 829B buizen liggen ..
geeft iets meer output dan een 06/40 .. is ook pin compatibel ..

succes met restaureren


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 jul 2017, 21:15 
Offline

Geregistreerd: 22 jan 2011, 17:19
Berichten: 83
Woonplaats: Selfkant - Tüddern (D)
pa1bvm schreef:
goed in de gaten houden of je ergens een YL1060 of YL1070 kan vinden .
die kunnen met 1 kV anode spanning erop makkelijk 160 tot 190 watt output maken
( zijn pin compatible met 06/40)
regelmatig zie ik op vlooienmarkten wel 829B buizen liggen ..
geeft iets meer output dan een 06/40 .. is ook pin compatibel ..

succes met restaureren


Het uitgangsvermogen is voor mij niet zo belangrijk, maar toch bedankt voor de tip!

Wat ik wil is hem netjes restaureren en een origineel schema zou hierbij wel handig zijn, vandaar nogmaals mijn oproep hier.

_________________
73 Marcel DO1MCT



Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 22:44 
Offline

Geregistreerd: 02 jul 2011, 18:44
Berichten: 83
829B of Russische GI30 zijn wel pin compatible maar er is een issue met neutrodinisatie. Daar moet je met deze buizen extern maatregelen voor treffen met de 06/40 is dat niet nodig.

Jeugdherinneringen..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 jul 2017, 13:55 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
Marcel en meelezers
Er is een schema gevonden van een QQE 06/40 lineair
spoelen in en uit en de kathode plaat op chassishoogte

roosterkring
diameter 10mm
draad installatie 1,5mm doorsnee spatie 2,5- 3 mm
windingen 2x 2
de 2x 2 metzo'n 2,5-3 mm middenruimte wikkelen .in die middenruimte de 1 winding
ingangskring

ingangskring
1 winding met 30 pf varco in serie draad als rooster 1,5mm doorsnee
rotor aan massa

Aantekening erbij 2 x1k over roosterkringen ter voorkoming van roosterstroompieken en
gespetter

Anode kringen als roosterkringen maar met iets dikker draad in aantekening genoemd 2,5 mm^2
opp = pie.r^2 0,9 mm?11
Advies in aantek ivm warmtebelasting van anode aansluiting naar afstem c anode een kort stukje coaxmantel in licht bochtje als anodebevestigingBinnenwerk kroonsteen(messing)
Andestroom circa 300ma
uitkoppeling dip laten geven van circa 30-35 mA

Spanningen
anode 750v bij 300-350 ma korte meting !! ruststroom 50-60 ma herinner me -37 volt
Schermrooster 300-325 volt aantekening verwijst naar ig2 -vg2 karakteristiek die een dip toont
Blijf uit de buurt daarvan spletter !!
helaas geen maatschets voor chassis of schoenendoos

Misschien heb je er wat aan deze zeer oude aantekeningen
55 en 73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 jul 2017, 10:19 
Offline

Geregistreerd: 22 jan 2011, 17:19
Berichten: 83
Woonplaats: Selfkant - Tüddern (D)
Hallo Ruud,

alle informatie is welkom dus dit ook.
De maten die jij opgeeft komt aardig overeen met mijn linear.

Alleen heb ik een onbelaste anodespanning van 930V, belast heb ik nog niet kunnen meten.

Bedankt!

_________________
73 Marcel DO1MCT



Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 jul 2017, 19:17 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
Marcel .
de 930 v onbelast komt overeen met 655 volt wissel
De afvlak elco en belasting doet die spanning dalen ,
de bekende rimpel
niet druk overmaken
55 en 73 de Ruud PA0RAB
Effe de afvlak elc. Normaal 2 a 3 in serie geschakeld om tot de 1000 volt piek te komen.
Vaak worden de bleeder weerstanden vergeten.
met een hoogohmige spanningsdeler wordt er voor gezorgd dat iedere elco evenveel spanning krijgt anders krijgt de beste teveel en zegt PANG
geeft heel veel troep


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling