Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 jun 2017, 23:33

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 18 jun 2017, 09:00 
Offline

Geregistreerd: 26 maart 2011, 08:27
Berichten: 59
Woonplaats: Cuijk
Versie JTDX v.17.9 beschikbaar

_________________
HF/6m: FTDX5000 , TS-480SAT, ACOM1000, Hexbeam,Rotary dipole 30m,Trap dipole 30/40/80, Inv L 160.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2017, 12:37 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 426
Na eerste gehele progamma verwijdert te hebben. En daarna een nieuwe installatie gedaan met add JTDX to system path.

En na dat gedaan te hebben pc eerst uit en aan werkt het nu als een zonnetje.

Ik zou het nu nog alleen willen laten samen werken met HRD en ook direct de gelogde qso,s naar HRD log. Is er iemand die deze setup al heeft gedaan of iemand een beschrijving hier van weet hoe je dit kunt installeren.

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2017, 20:48 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 17
Woonplaats: Roermond-Swalmen
ON5GM schreef:
Nog een vraagje,
Kan ik de log van JT65-HB9HQX importeren in JTDX en zo ja hoe moet dat dan ?
Wat met Eqsl ? Worden de qso's automatisch geüpload naar Eqsl ?

Tnx



Ja, dat kan,

Ik heb de log van HB9HQX geopend met het programma, : AdifMaster en daarna opgeslagen als: wsjtx_log.adi
en het bestand gekopieerd naar de systeemmap van jtdx ,deze: C:\Users\xxxx\AppData\Local\JTDX (win7)

de qso`s aut.uploaden naar eqsl lukt mij met jtdx zoals met hb9hqx ook (nog) niet ,zal dat eens navragen op het jtdx forum,

succes

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2017, 08:07 
Offline

Geregistreerd: 20 apr 2010, 08:35
Berichten: 1247
PG8M, mooi man!
Hier ook op 6 meter nog AP2AM, ZF1EJ en een paar Koreanen gewerkt, nieuwe DXCC landen voor mij (plus tig JA's en wat al niet uit de USA). Dus het geeft je wel nieuwe landen en leuke afstanden. Deep search (Hint en zo) laat ik links liggen, het lijkt meer op het maken van een verbinding met de data-base in je eigen PC dan op een radioverbinding. Het geeft bovendien veel verkeerde decodes.
Ondanks de groeiende belangstelling voor JT65 etc blijft CW/SSB mijn voorkeur houden (Hoewel nog geen JA met CW gehoord, wel USA en gewerkt). Dan hoor je ook nog wat in plaats van alleen iets te zien op het beeldscherm. En, JT65 is soms als kijken naar het groeien van het gras, buitengewoon slaapverwekkend. En dan ik beter het gras gaan maaien.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2017, 17:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 391
Woonplaats: Blanden JO20IT
PA3HAW schreef:
ON5GM schreef:
Nog een vraagje,
Kan ik de log van JT65-HB9HQX importeren in JTDX en zo ja hoe moet dat dan ?
Wat met Eqsl ? Worden de qso's automatisch geüpload naar Eqsl ?

Tnx



Ja, dat kan,

Ik heb de log van HB9HQX geopend met het programma, : AdifMaster en daarna opgeslagen als: wsjtx_log.adi
en het bestand gekopieerd naar de systeemmap van jtdx ,deze: C:\Users\xxxx\AppData\Local\JTDX (win7)

de qso`s aut.uploaden naar eqsl lukt mij met jtdx zoals met hb9hqx ook (nog) niet ,zal dat eens navragen op het jtdx forum,

succes


Hartelijk dank hiervoor, dat is gelukt, nu nog eqsl activeren.

73

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2017, 20:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 527
Woonplaats: JO21tv
pe5t schreef:
PG8M, mooi man!
Deep search (Hint en zo) laat ik links liggen, het lijkt meer op het maken van een verbinding met de data-base in je eigen PC dan op een radioverbinding. Het geeft bovendien veel verkeerde decodes.

Het Hint decoderen moet je inderdaad goed in de gaten houden, en zeker niet alles klakkeloos aannemen wat er gedecodeerd wordt, maar dat werkt is mij wel duidelijk. Echter ook onzin zoals VK om 19 uur op 6 meter :?

We gebruiken allemaal de DX-Cluster nu, en dat is ook een soort Hint decoderen. Als je het DX station hoort en je weet zijn call al is decoderen (phone of cw) zoveel gemakkelijker.

JT65 is zeker geen mode die ik zoals CW met plezier en voldoening bedrijf, maar de mogelijkheden van een weaksignal mode als JT65 word door geen enkele andere mode geëvenaard.

ON5GM schreef:
Wat met Eqsl ? Worden de qso's automatisch geüpload naar Eqsl ?

Zoals al eerder gezegd gebruik ik JTAlert om JTDX aan mijn bestaande logprogramma Log4OM te koppelen. Mijn bestaande logbookprogramma Log4OM zorgt verder voor alles. (eQSL, LOTW, CLublog, ClusterSpot, DXCC, Locator vakken, Awards, QSL admin, enz......)

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 jun 2017, 17:04 
Offline

Geregistreerd: 06 apr 2008, 12:09
Berichten: 6
Maar het programma heeft geen melding op psk reporter?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jun 2017, 10:24 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 17
Woonplaats: Roermond-Swalmen
ph0ft schreef:
Maar het programma heeft geen melding op psk reporter?


Aanvinken in de settings bij reporting.

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 jun 2017, 13:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 jun 2013, 10:46
Berichten: 61
Woonplaats: evergem
ik moet idd toegeven dat er veel meer decodes gebeuren met jtdx in vergelijking met hb9hqx jt65 versie.
Vooral bij overlappende signalen is het verschil opmerkelijk.
De Hint decoder ben ik persoonlijk wel geen fan van maar die kan je dus naar eigen voorkeur in of uit schakelen.

Met jt65-HF-HB9HQX kon ik mijn gemaakte qso's direct naar HRD-logboek loggen, deze optie vind ik niet direct terug in jtdx, is dit mogelijk of is er een work-around?

Vanwaar komt het eigenlijk dat er zo'n verschil zit in dat decoderen? Ik ging er vanuit dat er een soort standaard 'decoder-engine' gebruikt werd en dat die programma's enkel een gui schil waren
Ik ga toch nog even verder prutsen met jtdx... verschil is toch echt opmerkelijk :D


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 jun 2017, 06:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 sep 2006, 09:51
Berichten: 539
Woonplaats: Middelburg-Zeeland JO11TL
Goedemorgen radio professionals, waar haal ( download ) je een laatste versie 17.9 van JTDX ?
Goed weekend allen
Rene pd0ejn

_________________
Luctor-Et-Emergo


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 jun 2017, 06:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 391
Woonplaats: Blanden JO20IT
http://www.qrz.lt/ly3bg/JTDX/jtdx.html

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 jun 2017, 06:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 sep 2006, 09:51
Berichten: 539
Woonplaats: Middelburg-Zeeland JO11TL
on5gm dank u, ik zie het nu staan !!
groeten van Rene.

_________________
Luctor-Et-Emergo


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher, Yahoo [Bot] en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling