Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 jan 2017, 18:44

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Forumregels


Klik hier om de forumregels te lezen.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 10:04 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2113
Woonplaats: Schijndel
Ben opzoek naar een paar meter hoogspanningskabel ( tussen voeding en eindtrap)
Ik heb een flink aantal SHV-BNC en SHV N-connectoren om het nu eens " echt veilig te doen .

Bijlage:
HV-BVC.JPG
HV-BVC.JPG [ 18.5 KiB | 737 keer bekeken ]





ik weet dat er veel lieden zijn die RG-58 of RG-6 gebruiken voor dit soort toepassingen ..
ik " durf " het even niet aan en ik zoek " echte " hoogspannings kabel ongeveer even " dik " als RG-58 of RG213.
Heb gekeken naar bougiekabel .. maar ik heb nog geen type gevonden met een afscherming.

Ik gebruik nu als alternatief een stuk rg-217 ( zonder connectoren )

...maar dat is nogal stug en past niet in mijn huidige connectoren


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 11:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4358
Woonplaats: Aalst - Waalre
Bougie kabel?

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 14:07 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1121
Woonplaats: Zuidbroek
Zit in bougie kabel geen weerstand ivm ontstoring?

Ik zou gewoon coax gebruiken, deed ik ook altijd, gaf nooit problemen
(wel speciale connectors gebruiken ivm spanning en om verwisseling te voorkomen),

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 14:33 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 934
Woonplaats: Emmen
Bougie kabels zou ik niet doen vanwege de koolstof die in de geleider zit , kunnen ook doorslaan na verloop van tijd en dat wil je niet in de shack.
Coax heeft mijn voorkeur ook en dan met N connectoren , je hebt dan ook gelijk de uitgang van je hoogspanningsvoeding dmv de capaciteit van de gebruikte coax ontkoppelt.

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 14:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4358
Woonplaats: Aalst - Waalre
En anders schrikdraad aansluit touw?
http://www.agrishop.nl/afrastering/aans ... g_c132.htm
Afbeelding

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 16:47 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 1897
ik gebruikte ook altijd coax, rg213. Liep netjes 2kV doorheen. Ik gebruikte geen connectors maar uitsluitend klem bevestigingen en de coax had ik altijd aan de uiteindes met krimpkous een kleurtje gegeven.
Tegenwoordig houd ik het bij max 28 volt....stuk veiliger :lol:

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 18:12 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2113
Woonplaats: Schijndel
als ik op
www.rfcafe.com/references/electrical/coax-chart.htm
kijk

dan komt RG-133 goed uit de spes

maar dat zal ook wel lastig te verkrijgen kabel zijn ...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jan 2017, 23:41 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 70
Op het werk had iemand ook geknutseld met de 2000Vdc voeding en hierop een bnc aansluiting gemaakt en een coaxkabel met bijpassende aansluiting. Omdat ik niet overtuigd was van wat de bnc en coax kunnen verdragen maar aangegeven dat ik hier niet mee naar klanten gestuurd wil worden.
Zodra men mij kan overtuigen dat de gebruikte connector en kabel geschikt zijn voor deze spanning oke.

De eigenlijke vraag is, zijn er coax kabels waarop de toepasbare spanning vermeld staat? Dit om discussie met collega en klant voor te zijn.

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Kenwood TS-480sat


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2017, 09:00 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2113
Woonplaats: Schijndel
de meeste fabrikanten van de Hoogspannings pluggen geven netjes de maximale spanning aan

kijk bij de LEMO types .. en de BNC connectoren type SHV

bij de meeste " normale " types coax wordt behalve impedantie en velocity factor ook vaak de RMS waarde gegeven in volten
Die waarde staat dan niet op de kabel denk ik


er is wel kabel waar de waarde opstaat

kijk ook even op deze site
http://www.hivolt.de/hochspannungskabel ... geschirmt/

ik kwam ook dit type kabel daar tegen
HSL-8S-1.5-A-2
of
HSL-10-1.5-SS-A-2

maar ik heb een negatieve reactie gekregen toen ik vroeg of ik een stukje van een paar meter kon kopen ..
dat waren ze toch echt niet van plan ...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2017, 14:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 2786
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
Ook niet als je vraagt om een sample van pak em beet 10mtr met de mededeling dat er kans is dat je eventueel meer betrekt?? (dat het project sneuvelt tijdens de ontwerpfase hoeven zij niet te weten :mrgreen: )

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2017, 17:05 
Offline

Geregistreerd: 05 feb 2008, 20:16
Berichten: 76
Woonplaats: Bree
Ik gebruik al jaren RG-142 op die SHV connectoren. Werkt prima op mijn GS35b versterkertje.

73 Jan

_________________
Beer : now there's a temporary solution !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2017, 19:28 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 70
Thx PA1BVM, hier kan ik iets mee!

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Kenwood TS-480sat


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2017, 20:41 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2113
Woonplaats: Schijndel
@ ON6ZG

Hi Jan .. dat zou ik niet durven .. RG-142 staat voor max 1900 volt RMS in de overzichten
weet je zeker dat RG-142 gebruikt of is het een speciale versie ??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 jan 2017, 14:57 
Offline

Geregistreerd: 05 feb 2008, 20:16
Berichten: 76
Woonplaats: Bree
Bij mij werkt het al tien jaar zonder problem, ik denk dat de Teflon een veel hogere afscherming geeft dan 1900volt
Hier is een leuk lijstje : http://www7.taosnet.com/ebear/coaxlist.html
Het rare is dat ze voor rg58 ook 1900volt opgeven....

_________________
Beer : now there's a temporary solution !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 jan 2017, 16:38 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2113
Woonplaats: Schijndel
@on6zg

kijk ook even op deze site
http://highvoltageshop.com/epages/b7308 ... l_10kV_10m

ik denk erover om dit te gaan gebruiken ..maar wel een groot nadeel .. er zit geen afscherming aan

misschien lukt het om een stuk rg58 te gebruiken ...
dan de binnen kabel van de rg-58 vervangen door deze kabel ..dan zit je tot +/- 10 KV dik in orde ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling