Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 dec 2017, 23:23

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 150 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 02:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 jan 2008, 02:37
Berichten: 487
Woonplaats: Vianen
Kijk ook eens op welke momenten het voor komt.
Als je in het weekend geen last hebt zal het waarschijnlijk van een bedrijf afkomstig zijn.
Als het alleen voor komt als het donker is zal de stoorbron waarschijnlijk verlichting zijn.
Ook als het altijd voor komt kun je dingen uitsluiten of zijn andere weer waarschijnlijker.
Op deze manier kun je misschien voor jezelf bepalen in welke "richting" je moet zoeken.
Ik zou voorlopig nog geen grote kosten maken, het moet te vinden zijn.
73's Wim PD0EDN

_________________
When all else fails...Amateur Radio


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 08:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Misschien eerst een andere set aan je antenne thuis. Deze optie heb ik volgens mij nog niet gelezen.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 09:12 
Offline

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Leverancier geeft eerlijk advies. Magnetic loop is zinloos. Die pikt de storing ook op. Dus we gaan door met zoeken. Alles op batterij was ook uit in mijn huis.(weerstation met buitensensor en rookmelders) Slimme energiemeters zijn er niet ook niet bij buren. Maar mijn thermostaat is niet uitgezet. Is een programmeerbaar ding met verschillende dag programma's.
En volgende week komt er een andere set aan de antenne om uit te proberen. Ik ben benieuwd wat dat laat zien

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 11:52 
Offline

Geregistreerd: 28 jan 2010, 21:23
Berichten: 328
Een loop kun je gaan draaien zodat je hem van de storing weghaalt uit de hoek waar die wegkomt.Als de storing sterk is zal die iets minder worden.
Minder sterke signalen kun je weg draaien.
Ook moet je loop op voldoende hoogte staan dus echt boven de bebouwing uit.
Tis maar net wat voorstoring hoe sterk is het signaal waar komt het vandaan.

Succes Fijne jaarwisseling voor allen

Gr Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2016, 20:02 
Offline

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Na een tijdje even geen zin in storing zoeken ben ik vandaag weer begonnen. En met een verbazend resultaat. Ineens dacht ik laat ik eens een ander stopcontact proberen. De voeding zat in een verdeeldoos onder mijn tafel waar ook verschillende voedingen zitten. Het weghalen van de voedingen heeft niet geholpen. Maar toen ik voeding in nog vrij stopcontact aansloot aan andere kant van de kamer zakte de S meter ineens een paar punten. En nog wat vreemds. Ik heb de aarde van de TX aangesloten aan de radiator van de CV. Niet ideaal maar wat moet je als je op boven verdieping zit. Als ik die aarde aansluiting los haal zie je de S meter nog meer zakken. Op 40 meter S3-4 en op 20 meter op S6. Dit was voor beiden S9.
Alleen waarom verdween de storing niet toen ik spanning van huis haalde en TX op batterij voeding?

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2016, 21:47 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1063
Woonplaats: Valkenswaard
Wil,

Je komt in de buurt van je probleem. Mooi.

Waarom had je de tx aan 'aarde' hangen. Wat voegt dat toe?

Nu deze cv 'aarde' deel van het probleem is, zijn er nog meer aparaten aan deze 'aarde' verbonden of staan die er dicht bij in de buurt?

S3-4 is denk ik al heel erg goed, s6 op 20m zou nog iets lager mogen. Heb zelf ook snel s3-4.

Verandering van je opstelling heeft dus ook iets gedaan in het 'aard' net.

Je zult dit wel wat later lezen nu je volop qrv bent op HF, we horen het nog wel.

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 09:05 
Offline

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
pa3fat schreef:
Wil,


Waarom had je de tx aan 'aarde' hangen. Wat voegt dat toe?

Handleiding van de TX heeft een heel hoofdstuk aan belang van aarde voor betere prestaties en veiligheid van de TX.

Vanmorgen heeft gekeken en nu was de ruis weer hoger S7. Maar in ieder geval minder dan het was. Even testen met aarde er weer aan en de ruis gaat omhoog naar S9.

De Icom 718 is ingeruild voor Yaesu FT-991. Nu kan ik ook op de 2m en 70 cm. Dat gaat perfect, geen storing en ruis. Gebruikte ik eerst een wouxun porto voor aangesloten op Diamond X-30.

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 09:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 aug 2005, 20:50
Berichten: 81
Woonplaats: Geulle
Als die verdeeldoos voorzien is van een schakelaar met neonlampje kan dat ook al een probleem zijn, die dingen storen ook vaak als de pest. Als het nu gebruikte stopcontact zoveel scheelt, vraag ik me af of dat stopcontact op een andere groep zit, had hier ook eens zoiets, bleek een niet goed aangedraaid of losgeraakt schroefje te zijn in de groepenkast van de electriciteitsmeter, dat dus lekker stond te vonken. Verdere verdachten zijn ook geschakelde adapters, die kunnen voor een hoop rotzooi zorgen.
Wens je veel succes op je zoektocht.

73, Wim PA0PGA

_________________
Real radio's glow in the dark


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 09:55 
Offline

Geregistreerd: 01 jan 2014, 00:45
Berichten: 904
Woonplaats: Mariahoeve
Wil51 schreef:
Handleiding van de TX heeft een heel hoofdstuk aan belang van aarde voor betere prestaties en veiligheid van de TX.
Verwar jij niet veiligheidsaarde (randaarde van stopkontakt) met die "andere aarde"? Dit laatste is eigenlijk een fout begrip omdat hiermee tegencapaciteit bedoeld wordt tov de antenne's.
Verwarmingsbuizen, radiatoren, waterleidingen etc hiervoor gebruiken is sowieso al not-done. Daar zijn ze niet voor bedoeld namelijk en de weerstandswaarde zal best eens flink hoog kunnen zijn.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 11:01 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 552
Woonplaats: Dronten
PA4DHG schreef:
Wil51 schreef:
Handleiding van de TX heeft een heel hoofdstuk aan belang van aarde voor betere prestaties en veiligheid van de TX.
Verwar jij niet veiligheidsaarde (randaarde van stopkontakt) met die "andere aarde"? Dit laatste is eigenlijk een fout begrip omdat hiermee tegencapaciteit bedoeld wordt tov de antenne's.
Verwarmingsbuizen, radiatoren, waterleidingen etc hiervoor gebruiken is sowieso al not-done. Daar zijn ze niet voor bedoeld namelijk en de weerstandswaarde zal best eens flink hoog kunnen zijn.


Dit is eigenlijk een lastig onderwerp waar al veel over geschreven is. Als je metalen waterleiding hebt dan is het nog niet zo gek, hangt ook van de lengte af voordat je in de grond zit. Heb je kunststof waterleiding dan heb je dus geen geleiding naar een aardnet en dan heeft het geen nut. of je slaat zelf veel aardpennen en graaft een aardnet in en je knoopt dat alles aan je ground en ook de radiator.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 11:18 
Offline

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Ik heb het dus niet over de randaarde van de stekker, maar de aardaansluiting op de TX. Die zat aan de CV. Alle leidingen zijn nog metaal bij mij. Enige jaren geleden is de aarde verbeterd door energieleverancier door plaatsen van aardpen en monteren aardlekschakelaar. Alleen vraag ik af waar die aardpen dan zou moeten zitten. Is jaren geleden aangelegd en ik was er niet bij.

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 11:29 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 552
Woonplaats: Dronten
Heb je hier wat aan?

viewtopic.php?f=5&t=15766&hilit=aarde&start=0

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 14:03 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
en die test met een open dipool antenne ???
( natuurlijk zonder aarde ...)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 19:07 
Offline

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Ik hoef niet meer te zoeken. Vermoedelijke storingsbron zit toch bij de buurvrouw die mij niet binnen laat. Was pakje bezorgt voor haar bij ons. Dan laat ze dat altijd ophalen door haar zoon. Hij wil niet meewerken om aan zijn moeder te vragen of de stroom uit kan. Maar vertelde wel dat hij de internet verbinding via het stopcontact laat lopen naar de bovenverdieping. Hij is niet van plan dat te veranderen. Het is niet van KPN maar van Linksys. Dus omruilen zit er ook niet in.
Zal het meedelen aan AT dat buren geen medewerking verlenen. Helaas kunnen zij dan ook niets doen.

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2016, 19:19 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2150
Woonplaats: JO21XX
En als je nou aanbiedt een netwerkkabel aan te leggen? Of een gelijkwaardige oplossing, maar dan met een wifi-repeater?

Misschien doen nadat je een paar dagen op vol vermogen digimodes hebt bedreven... :twisted:

Wifi is ook draadloos, maar dat stoort niet op je set...

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 150 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling