Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 27 apr 2017, 21:36

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 16 maart 2010, 19:16 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 maart 2008, 21:03
Berichten: 213
Woonplaats: Leusden
Misschien ken je het wel als je vaker op verschillende forums berichten plaatst; lang niet altijd is het eenvoudig om foto's of bijlagen in je bericht toe te voegen. De meeste forums ondersteunen wel BBcode, waarmee je foto's kunt invoegen met het IMG commando. Deze foto's moet je eerst naar een externe server (bijvoorbeeld Imageshack) uploaden, om vervolgens te kunnen gebruiken in je bericht. Dat kan hier ook, maar... --Dat hoeft hier dus niet!--

In dit forum is het simpel; zodra je een bericht, of reactie typt, zie je onderin het scherm "bijlage toevoegen" in een tab staan.

  • Klik op "Bladeren" om de foto of bijlage op je eigen schijf op te zoeken
  • Type eventueel bij "opmerkingen bij bestand:" een opmerking (deze komt boven of onder de bijlage te staan (afhankelijk van de gekozen forum layout)
  • Druk op "Voeg bestand toe" en wacht een moment (1 keer klikken svp)
  • De bijlage of de foto staat nu op de server van het forum en is nu al gekoppeld met je bericht. Je kunt je bericht nu afmaken en na het drukken op de knop "Bevestig" wordt je bericht weergegeven met daaronder de bijlagen.
  • Maar je kunt ook foto's of bijlagen tussen de tekst plaatsen! Dat gaat zo:
  • Voeg net als hierboven beschreven het gewenste bestand toe
  • Plaats de cursor tussen de tekst op de plaats waar je de afbeelding wilt invoegen
  • Nadat bijlagen zijn gekoppeld aan je bericht, krijg je een menu te zien, direct onder het tekstvak. Selecteer de juiste bijlgae en klik op "Plaats in bericht". Er verschijnt een stukje code tussen de tekst.
  • Zo kunnen meerdere bijlagen toegevoegd worden, indien gewenst. Als je klaar bent met het bericht, druk je weer op de knop "Bevestig" om het bericht te plaatsen.

Foto's worden automatisch verkleind naar 500 pixels breed, indien nodig. Lezers kunnen dan op deze verkleinde foto klikken en krijgen dan alsnog de grote versie te zien (handig met schema's bijvoorbeeld). En je hoeft je niet zo heel erg druk te maken over het verkleinen van de foto's. Let wel een beetje op de bestandsgrootte.

Bijlage:
Opmerkingen bij bestand: Voorbeeld van een foto die tussen de tekst gevoegd is.
20100205 Wipkip.JPG
20100205 Wipkip.JPG [ 1.17 MiB | 2676 keer bekeken ]

Je kunt meerdere bijlagen of foto's toevoegen aan je bericht en van ieder individueel bestand ben je vrij in de keuze of deze tussen de tekst moet komen, of gewoon als bijlage onder je bericht. Het enige verschil is dus de knop "Plaats in bericht" na het uploaden.

Ook handig: Leden van dit forum kunnen elkaar ook PB's (persoonlijke berichten) sturen zoals je misschien wel weet. Dat is een soort e-mail achtig systeem en daarin werkt het toevoegen van bijlagen op dezelfde manier! Zo kun je elkaar ook privé bijvoorbeeld hobbyfoto's etc. sturen...

Vragen zijn welkom! Wil je experimenteren? Ga gerust je gang door op dit bericht te reageren en in die reactie wat foto's of bestanden toe te voegen. Indien nodig kunnen wij helpen.

Let op: denk aan een eventueel copyright...


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Voorbeeld van een foto die als normale bijlage aan een bericht is toegevoegd (dus niet tussen de tekst). Het enige verschil is de plaats; deze staat onder de tekst.
100_2177.JPG
100_2177.JPG [ 391.73 KiB | 2676 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 sep 2012, 16:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1187
Woonplaats: Brunssum
Ik zie wel eens een Topic waar een BMP (bitmap) in staat , maar kan dan de afbeelding niet zien.....het bijschrift wel...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2012, 10:10 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 maart 2008, 21:03
Berichten: 213
Woonplaats: Leusden
Even testen...

Bijlage:
Airwave-500mW-6cm-zendmodule.bmp
Airwave-500mW-6cm-zendmodule.bmp [ 275.44 KiB | 2297 keer bekeken ]


Lijkt gewoon te werken. Misschien zijn dat dan bestanden die de extentie .bmp dragen, maar dat in werkelijkheid niet zijn (dat ze op de achtergrond bijvoorbeeld een JPG of GIF indeling hebben). Dat gebeurt soms als je van bepaalde internetpagina's een afbeelding wilt opslaan waar geen bestandsinfo aan gekoppeld is. De forumsoftware kan deze dan niet goed renderen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2012, 10:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 386
Woonplaats: Blanden JO20IT
Ik zie de afbeelding niet ! :?

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2012, 11:15 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 jan 2012, 17:22
Berichten: 1043
Woonplaats: JO32BC
hier is ie gewoon te zien... probeer eens een andere browser on5gm

_________________
73 de PD0RT
http://www.pd0rt.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2012, 12:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 386
Woonplaats: Blanden JO20IT
Met Mozilla Firefox zie ik het wel :)

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2012, 13:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jan 2008, 19:37
Berichten: 2449
Woonplaats: Alkmaar JO22jp19qv
Aeolus schreef:
hier is ie gewoon te zien... probeer eens een andere browser on5gm

;-)

_________________
73 es gud dx de eric pe7eb k
AIVD/NSA information ... the post above has nothing to do with "dirty bombs", "plane hyjacks" or "Sarin" ;-)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2012, 16:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4458
Woonplaats: Aalst - Waalre
Op het QRL zie ik de foto wel. Thuis niet. IE8

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 sep 2012, 10:08 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 maart 2008, 21:03
Berichten: 213
Woonplaats: Leusden
Ow, dit probleem is wat complexer dus... browser afhankelijk blijkt nu. Ik heb het hier getest met Firefox en IE9 en die werken bij mij beiden.

Maar je kunt ook beter maar geen ongecomprimeerde beelden zoals BMP gebruiken op internet sites. Niet erg efficiënt (qua grootte vooral). Als JPG compressie echt een bezwaar is, kan men PNG of GIF proberen. Die laatste is vooral geschikt voor schema's.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling