Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 14 dec 2017, 23:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: probleem met Acom 1010
BerichtGeplaatst: 05 mei 2017, 12:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 jun 2013, 10:46
Berichten: 64
Woonplaats: evergem
collega's misschien kan iemand van jullie mij helpen met mijn probleem.

In juni 2016 heb ik een Acom 1010 gekocht en deze werkte steeds naar volle tevredenheid
Echter de laatste 4 keer dat ik de amp gebruikte heb ik een eigenaardig fenomeen:
De amp start op en begint op te warmen, eenmaal opgewarmd als ik de ptt induw springt 1 van de smeltzekeringen aan de achterzijde van de amp.
Als ik deze zekering vervang en daarna de amp opstart dan lukt het na het opwarmen wel om de amp te gebruiken.
toestel geeft dan volle 700Watt output bij 60Watt input.

Nu gebeurt het wel vaak dat de amp verschillende weken uit staat voor ik die nog eens gebruik.
Ook als ik de het ingestuurde vermogen beperk tot 5 watt heb ik dit probleem.

iemand enig idee?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 10:14 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 931
Woonplaats: Tilburg
De Acom is dus 11 maanden oud of heb je deze tweedehands gekocht?
Anders zou ik beroep op garantie doen.

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2017, 11:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1284
Woonplaats: Brunssum
Kan ook zijn dat je Trcvr Power-spikes maakt, heb je de ALC instelling soms veranderd??

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2017, 21:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 jun 2013, 10:46
Berichten: 64
Woonplaats: evergem
ondertussen is de amp gerepareerd het probleem bleek de tetrode te zijn. Via Acom uit bulgarije een nieuwe lamp toegestuurd gekregen en na een uurtje werk alles weer draaiende zoals het hoort. hopelijk houd deze stand.


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: afregelen bias voltage in service mode
2017-06-16 21.06.09.jpg
2017-06-16 21.06.09.jpg [ 72.89 KiB | 1093 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: smoke test ;-p
2017-06-16 21.02.01.jpg
2017-06-16 21.02.01.jpg [ 80.23 KiB | 1093 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: kabeltje gemaakt om de ptt te schakelen voor het afregelen
2017-06-16 21.00.33.jpg
2017-06-16 21.00.33.jpg [ 57.57 KiB | 1093 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: Tetrode verwijderd
2017-06-16 20.33.39.jpg
2017-06-16 20.33.39.jpg [ 103.57 KiB | 1093 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: Rubber rond tetrode verwijderd
2017-06-16 20.31.30.jpg
2017-06-16 20.31.30.jpg [ 103.19 KiB | 1093 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: Klem op Tetrode voorzichtiverwijderd
2017-06-16 20.31.09.jpg
2017-06-16 20.31.09.jpg [ 103.89 KiB | 1093 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: Binnenaanzicht amplifier
2017-06-16 20.24.35.jpg
2017-06-16 20.24.35.jpg [ 151.13 KiB | 1093 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2017, 20:24 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
dat lees je niet veel ... een GU74B die "zomaar"niet meer doet ...
was dat eens zekering van de primaire hoogspanning ?
of van g1/g2 ??
is de g2 voeding apart of via een aftakking van de HV ??

of ..

staat deze Tetrode als Triode te werken ???
60 watt input lijkt me voor tetrode gebruik behoorlijk te veel van het goede
ik heb geen ervaring met deze GU74B als triode maar het kan vast wel ..

73 Rick


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 dec 2017, 20:28 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
Ik heb net een gebruikte Acom 1010 gekocht.
Maar bij het transport was de buis uit z'n voetje gewipt.

Gezien er een warranty-seal op zat heb ik de verkoper gecontacteerd.
Die contacteerde op zijn beurt Acom.

Dat was om 4 uur in de middag, tegen 7 uur kreeg ik bericht van de verkoper met het advies van Acom de kast te openen en te zien of de buis los zat.
Wat dus het geval was. Zowel de verkoper als ikzelf een enorme opluchting dat het dat maar was.

Die vastgezet en de boel opgestart, geen enkel probleem.

Ik had eerder een Yeasu FL-2100z in gebruik, die eens aangeschreven voor een bandswitch, antwoordt: Die verkopen we niet meer, te oud.....of te wel, zoek het lekker zelf uit.
Zelfs geen tips, helemaal niks....de email die ik kreeg was meer negatief dan ik verwacht had.

Ik wist dat Acom goed was, veel positieve verhalen over gehoord, maar dat ze zo snel reageren om het probleem opgelost te krijgen, daar sta ik wel van te kijken.

En je krijgt er in de pieken gemakkelijk 1KW uit, volgens de piek-hold van mijn LDG-ProII dan toch.

Fantastisch apparaat! Als ik ooit nog een zwaardere koop dan wordt het zeker opnieuw een Acom.

_________________
Groetjes,

Bas.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 dec 2017, 21:32 
Offline

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 142
Woonplaats: Den Haag
Leuk om te lezen dat je ervaring goed was met Acom.
Ik gebruik zelf Acom ruim 12 jaar en ook goede ervaringen gehad als ik vroeg om support.
Zelf heb ik een Acom 2000 en een Acom 1000 , respectievelijk mijn 2e en 3e ,telkens spijt als ik ze verkocht.

Hoop dat je er nog lang plezier van hebt en als je nieuwsgierig bent naar de Acom 1000 of 2000 , op mijn website www.pa3hgt.nl vind je een boel foto's.

73,Hans,PA3HGT



PA5HB schreef:
Ik heb net een gebruikte Acom 1010 gekocht.
Maar bij het transport was de buis uit z'n voetje gewipt.

Gezien er een warranty-seal op zat heb ik de verkoper gecontacteerd.
Die contacteerde op zijn beurt Acom.

Dat was om 4 uur in de middag, tegen 7 uur kreeg ik bericht van de verkoper met het advies van Acom de kast te openen en te zien of de buis los zat.
Wat dus het geval was. Zowel de verkoper als ikzelf een enorme opluchting dat het dat maar was.

Die vastgezet en de boel opgestart, geen enkel probleem.

Ik had eerder een Yeasu FL-2100z in gebruik, die eens aangeschreven voor een bandswitch, antwoordt: Die verkopen we niet meer, te oud.....of te wel, zoek het lekker zelf uit.
Zelfs geen tips, helemaal niks....de email die ik kreeg was meer negatief dan ik verwacht had.

Ik wist dat Acom goed was, veel positieve verhalen over gehoord, maar dat ze zo snel reageren om het probleem opgelost te krijgen, daar sta ik wel van te kijken.

En je krijgt er in de pieken gemakkelijk 1KW uit, volgens de piek-hold van mijn LDG-ProII dan toch.

Fantastisch apparaat! Als ik ooit nog een zwaardere koop dan wordt het zeker opnieuw een Acom.

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 dec 2017, 23:24 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1113
Woonplaats: Oldebroek
PA5HB schreef:
Ik heb net een gebruikte Acom 1010 gekocht.
Maar bij het transport was de buis uit z'n voetje gewipt.

Gezien er een warranty-seal op zat heb ik de verkoper gecontacteerd.
Die contacteerde op zijn beurt Acom.

Dat was om 4 uur in de middag, tegen 7 uur kreeg ik bericht van de verkoper met het advies van Acom de kast te openen en te zien of de buis los zat.
Wat dus het geval was. Zowel de verkoper als ikzelf een enorme opluchting dat het dat maar was.

Die vastgezet en de boel opgestart, geen enkel probleem.

Ik had eerder een Yeasu FL-2100z in gebruik, die eens aangeschreven voor een bandswitch, antwoordt: Die verkopen we niet meer, te oud.....of te wel, zoek het lekker zelf uit.
Zelfs geen tips, helemaal niks....de email die ik kreeg was meer negatief dan ik verwacht had.

Ik wist dat Acom goed was, veel positieve verhalen over gehoord, maar dat ze zo snel reageren om het probleem opgelost te krijgen, daar sta ik wel van te kijken.

En je krijgt er in de pieken gemakkelijk 1KW uit, volgens de piek-hold van mijn LDG-ProII dan toch.

Fantastisch apparaat! Als ik ooit nog een zwaardere koop dan wordt het zeker opnieuw een Acom.


Je opmerking over Yaesu m.b.t. de FL-2100Z vind ik niet terecht. Het gaat om een apparaat wat circa 35 jaar oud is. Niet vreemd lijkt me dat dan de bandswitch niet meer leverbaar is.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 dec 2017, 08:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1631
Woonplaats: Lage Mierde
precies, je kun nu eenmaal niet verwachten dat ze na 35 jaar die onderdelen nog maken bij Yaesu.

je ziet de 2100 vaak aangeboden, allemaal met bandschakelaar problemen, vaak ook nog met reparatiekitje erbij, maar mijn eerste gedachte is als het zo makkelijk te repareren is dan hadden ze het zelf allang gedaan ipv te verkopen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 dec 2017, 21:12 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
Ik bedoel niet dat ik verwachtte dat het nog leverbaar zou zijn.
Maar iets van info wel, want er zijn fabrikanten die die kunnen maken, een detail-tekening bv zou al veel geholpen hebben.
Voor de FL2100B is er zo een switch te koop, nieuwstaat, maar dat bedrijft maakt er geen voor de FL2100Z omdat ze de tekening niet hebben.
Heb ze al gevraagd.

De kit heb ik liggen om die te herstellen, maar ik hou niet van die voltages om mee te knoeien.

Als er iemand trek in heeft, hij staat nog steeds te koop.
Leuke eindtrap, heb er veel plezier aan beleefd en de andere banden werken nog steeds goed, heb er tot verleden week nog meer op 80/40/20 gezeten.

Maar ja, vrouwtje gaf toestemming een Acom 1010 te kopen......dikke zoen gegeven en meteen besteld :lol:

_________________
Groetjes,

Bas.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 dec 2017, 21:20 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
PA3HGT schreef:
Leuk om te lezen dat je ervaring goed was met Acom.
Ik gebruik zelf Acom ruim 12 jaar en ook goede ervaringen gehad als ik vroeg om support.
Zelf heb ik een Acom 2000 en een Acom 1000 , respectievelijk mijn 2e en 3e ,telkens spijt als ik ze verkocht.

Hoop dat je er nog lang plezier van hebt en als je nieuwsgierig bent naar de Acom 1000 of 2000 , op mijn website http://www.pa3hgt.nl vind je een boel foto's.

73,Hans,PA3HGT


Deze vind ik leuk:

Afbeelding

Ik heb die 1010 van mij al dik 1KW output zien leveren met 100W drive.
Verschoot ervan maar geen krimp geeft die :lol:

Al ga ik dat niet te veel herhalen.

_________________
Groetjes,

Bas.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 dec 2017, 13:50 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
wel jammer
heb je een gu74B met een dikke anode ring ... gebruik je een klein klem dingetje om de HF eruit te krijgen
Ik zou er een slangenklem opzetten ( of nog beter iets met fingerstock maar dat is meer voor VHF )

vaak zie je in eindtrappen dit soort voeten ..dan kan de buis niet uit de voet springen bij te veel insturing :lol: :lol: :lol:

Bijlage:
Schermafbeelding 2017-12-09 om 13.47.58.png
Schermafbeelding 2017-12-09 om 13.47.58.png [ 98.61 KiB | 207 keer bekeken ]


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 dec 2017, 18:01 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
Normaal had die er wel niet uit kunnen springen want op de deksel van de lineair zit een staafje die normaal de buis op z'n plaats houd.

Lag die er al uit voor het transport? Kan ook, weet het niet.

Zie foto, zomaar kan die er niet uitspringen, toch zat die er niet goed in....raar maar waar.....


Bijlagen:
fan-buis.jpg
fan-buis.jpg [ 1.07 MiB | 157 keer bekeken ]

_________________
Groetjes,

Bas.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling