Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 aug 2017, 04:27

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 20 okt 2013, 15:58 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
Hoewel er bovenaan in de regels voor het QRO gedeelte 400 Watt staat, toch hier maar plaatsen.
Onlangs op een ham-beurs een tweedehands 160 W 2 meter amplifier aangeschaft, de Mirage B 3016 G.
Vandaag voor de eerste maal proberen te testen, echter in ssb ratelt het zendrelais alsof ik in CW bezig ben,
de microfoon gain omhoog brengen geeft wel verbetering, maar ook klachten, betreffende de modulatie.

Mijn zoektocht op het wereldwijde web levert geen bruikbare informatie, geen schema en of gebruikershandleiding van het apparaat te vinden, wel van de oude versie (bruine voorfront)

Iemand ervaring met deze amplifier, meerbepaald het instellen van de SSB delay?
een pdf van de manual, en of schema is ook meest welkom :roll:

Rik


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2013, 16:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 720
Woonplaats: Eibertjesdarp
misschien heb je hier wat aan : http://www.ko4bb.com/Manuals/08)_Misc_Ham_Equipment/Mirage/Mirage_B-1016-R_B-3016-R/Mirage%20-%20B-1016-R_and_3016-R-manual.pdf

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2013, 17:34 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
19DT2120 schreef:


bedankt voor de reactie, echter deze had ik ook al gevonden, enigste wat er nog van klopt, is het gat in de linkerkant van de behuizing voor het regelen van de delay HI.

Echter achter dat gat bevind er zich niets....

Rik


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2013, 19:39 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 1955
Hoeveel drive power gebruik je? Ik las ergens dat je voor ssb niet meer drivepower als 10-15 watt moet gebruiken.

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 okt 2013, 20:06 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
andre schreef:
Hoeveel drive power gebruik je? Ik las ergens dat je voor ssb niet meer drivepower als 10-15 watt moet gebruiken.

aansturing gebeurde met 10 Watt uit een Yaesu FT-736R

Rik


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 18:44 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1590
Rik ,
Ergens is het verklaarbaar het relais klappert.
Immers hoe ziet een sideband signaal eruit?
signaal geen signaal alleen bij modulatie signaal
grof gezegd pieken en dalen
Bij signaal wordt een deel gelijkgericht versterkt en laat het relais inschakelen .Even ademhalen .relais schakelt uit Sterker. het relais reageert op lettergrepen. Ergens in de relais schakeling zit een gelijkrichtschakeling met een condensator .De condensator wordt bij signaal snel geladen. Bij geen signaal moet ie ontladen worden om uit te schakelen.
Het gaat dus nu om de laad en ontlaadtijd van die condensator en of deze condensator nog wel goed is. Kijk of over de condensator een weerstand staat of iets van een regelbare weerstand/potmeter. Het wordt dan een kwestie van stoeien met die laad/ontlaadtijden .Mogelijk zit er wel ergens een knopje voor AM en SSB op het ding
55 en 73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 18:58 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
PA0RAB schreef:
Rik ,
Ergens is het verklaarbaar het relais klappert.
Immers hoe ziet een sideband signaal eruit?
signaal geen signaal alleen bij modulatie signaal
grof gezegd pieken en dalen
Bij signaal wordt een deel gelijkgericht versterkt en laat het relais inschakelen .Even ademhalen .relais schakelt uit Sterker. het relais reageert op lettergrepen. Ergens in de relais schakeling zit een gelijkrichtschakeling met een condensator .De condensator wordt bij signaal snel geladen. Bij geen signaal moet ie ontladen worden om uit te schakelen.
Het gaat dus nu om de laad en ontlaadtijd van die condensator en of deze condensator nog wel goed is. Kijk of over de condensator een weerstand staat of iets van een regelbare weerstand/potmeter. Het wordt dan een kwestie van stoeien met die laad/ontlaadtijden .Mogelijk zit er wel ergens een knopje voor AM en SSB op het ding
55 en 73 de Ruud PA0RAB


Ruud, bedankt voor de reactie, ja er zit een schakelaar op ssb/fm, even kijken of ik mits de bedrading te volgen hier van iets wijzer word, anders zal er niets anders opzitten dan ergens het schema te vinden..

Rik


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 21:48 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2270
Woonplaats: Schijndel
Je kan toch ook gewoon met het PTT signaal dat eindtrapje in en uitschakelen
ik vertrouw die HF fox dingen nooit ..

bij de meeste eindtrapjes met een NPN HF Transistor zijn ook vaak de ruststroom instellingen voor SSB erg " simpel "

Rick,PA1BVM

ik stuur je ook een PB ik vond op DK-mods een manual
maar ik heb niet goed gelezen .. is de verkeerde sorry !!!
dit is een 50 Mhz ding ... misschien lijkt de HF-Fox op jouw model ???


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 okt 2013, 05:08 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
pa1bvm schreef:
Je kan toch ook gewoon met het PTT signaal dat eindtrapje in en uitschakelen
ik vertrouw die HF fox dingen nooit ..

bij de meeste eindtrapjes met een NPN HF Transistor zijn ook vaak de ruststroom instellingen voor SSB erg " simpel "

Rick,PA1BVM

ik stuur je ook een PB ik vond op DK-mods een manual
maar ik heb niet goed gelezen .. is de verkeerde sorry !!!
dit is een 50 Mhz ding ... misschien lijkt de HF-Fox op jouw model ???


Rick, bedankt voor de tip over het ptt signaal, er zit inderdaad een cinch connector op achteraan, de verkoper vertelde me dat die gebruikt werd om een externe voorversterker aan te sturen HI.
Uit de door u verstuurde PDF blijkt dit dus voor het PTT signaal te zijn, vermoed dat die gewoon naar massa getrokken word?

Rik


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 okt 2013, 17:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 2902
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
Lijkt mij i.d.d. een VOX/PTT probleem.
Persoonlijk ben ik geen liefhebber van VOX bij eindtrappen juist om dit soort problemen.

Die cinch? Even een spanning meten (vaak 12Volt) en deze eens kortsluiten om het gedrag van de coax-relais te bekijken.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 maart 2014, 11:27 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
Even het topic weer leven inblazen HI
heb ondertussen het potmetertje gevonden, parrallel met een 22 µF elco, er is echter meer mis, een vorige eigenaar bracht modificaties aan, en heeft hierbij de tang gezet in minstens twee draadjes :)
Wanneer ik zoiets doe breng ik aan de binnenkant van het deksel altijd een stickertje, aan om later de modificatie ongedaan te maken, nu zonder schema van het apparaat is het spijkers vissen.....
Verkoper vertelde mij dat een modificatie gebeurd was om via het cinch chassis, normaal gebruikt voor de hardwire TX, de voedingsspanning naar buiten te brengen om een externe preamp aan te sturen.....
Bij nadere controle blijkt er een 800mA printzekering te zijn gesoldeerd tussen de positieve voedingsingang en het middencontact van betreffende cinch.
Mijn vermoeden is dat de afgeknipte violetkleurige draad daar hoort te zitten.
Ik gok dat de afgeknipte rode draad van de 6 polige molex linksboven aan de zekering (preamp) werd gesoldeerd.

Toevallig niemand die een gelijkaardige amp in zijn bezit heeft?
bijgevoegd een paar foto's van betreffend apparaat.

Rik, ON3HO


Bijlagen:
IMG_2488.JPG
IMG_2488.JPG [ 386.96 KiB | 1689 keer bekeken ]
IMG_2487.JPG
IMG_2487.JPG [ 259.87 KiB | 1689 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 maart 2014, 12:00 
Offline

Geregistreerd: 10 jun 2008, 16:09
Berichten: 95
Woonplaats: Balen Belgie
rik56 schreef:
Even het topic weer leven inblazen HI
heb ondertussen het potmetertje gevonden, parrallel met een 22 µF elco, er is echter meer mis, een vorige eigenaar bracht modificaties aan, en heeft hierbij de tang gezet in minstens twee draadjes :)
Wanneer ik zoiets doe breng ik aan de binnenkant van het deksel altijd een stickertje, aan om later de modificatie ongedaan te maken, nu zonder schema van het apparaat is het spijkers vissen.....
Verkoper vertelde mij dat een modificatie gebeurd was om via het cinch chassis, normaal gebruikt voor de hardwire TX, de voedingsspanning naar buiten te brengen om een externe preamp aan te sturen.....
Bij nadere controle blijkt er een 800mA printzekering te zijn gesoldeerd tussen de positieve voedingsingang en het middencontact van betreffende cinch.
Mijn vermoeden is dat de afgeknipte violetkleurige draad daar hoort te zitten.
Ik gok dat de afgeknipte rode draad van de 6 polige molex linksboven aan de zekering (preamp) werd gesoldeerd.

Toevallig niemand die een gelijkaardige amp in zijn bezit heeft?
bijgevoegd een paar foto's van betreffend apparaat.

Rik, ON3HO

toch maar even geprobeerd met middels een weerstandje de violetkleurige draad even aan massa te tikken, en ja, het is de hardwire TX.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling