Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

Juridische sectie
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=41&t=3385
Pagina 1 van 1

Auteur:  pa5cal [ 06 mei 2009, 15:02 ]
Berichttitel:  Juridische sectie

Fora genoten,

Naar aanleiding van oa de post over een antenne uitspraak wilde ik hierbij eens de interesse polsen voor een apart juridisch subforum. We hebben welliswaar geen dedicated jurist onder onze leden, zover ik weet, maar mogelijk is het niet onhandig een aparte vragbaak hierover in te richten. We kunnen daarmee de informatie die hard nodig is onder de mede-amateurs concentreren en makkelijker toegankelijk maken. Voor het voortbestaan van onze hobby hebben we ook zeker antenne's nodig bijv. en een manier om ze te plaatsen.

Laat uw stem horen!

-P

Auteur:  PE2AAB [ 06 mei 2009, 17:37 ]
Berichttitel:  Stem

Ik heb NEE gestemd om de volgende reden:

Juridische problemen kunnen zich, in de zendamateurwereld, maar voordoen op enkele zaken te weten antenne's en de plaatsing hiervan. Het lijkt me dan ook prima om juridische problemen in de antennerubriek te behandelen. Wel zou een 'Sticky' aangemaakt kunnen worden met Jurispudentie op het gebied van antenneplaatsingen en een Tips' n' Tricks bijvoorbeeld.

Iedereen denk er natuurlijk het zijne (of hare) van maar bovenstaand tref je dus mijn mening aan. Overigens heb ik ook een hoop juridische problemen gehad met de plaatsing van een antenne zoals te lezen in het subforum "Antenne's"

Auteur:  PE1RYY [ 06 mei 2009, 17:46 ]
Berichttitel: 

Misschien is het handiger om te de sectie iets algemener te maken.

Bijvoorbeeld "Regelgeving".

Dan kan het behalve juridische onderwerpen ook dingen als "wijzigingen in bandplannen" of "gebruik van apparatuur op vakantie" bevatten.

Milan

Auteur:  pd1rh [ 06 mei 2009, 18:33 ]
Berichttitel: 

Ik heb 'ja' gestemd en sluit me aan bij mijn voorganger.

Is 'wet- en regelgeving' iets?

Auteur:  pa3met [ 09 mei 2009, 20:06 ]
Berichttitel:  Re:

reijndert schreef:
Ik heb 'ja' gestemd en sluit me aan bij mijn voorganger.

Is 'wet- en regelgeving' iets?


ja gekozen, als het idd zou gaan om reeds vastgestelde zaken, zoals bandplannen, wet- en regelgeving.

Punt is dat aparte cases niet automatisch tot jurisprudentie leiden en dat je daardoor verwarring kunt scheppen.
Niet alle situaties zijn immers gelijk.

Auteur:  PA0ETE [ 09 mei 2009, 21:16 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Wet en regelgeving vind ik ook wel mooi.

Auteur:  vk2gwk [ 09 mei 2009, 22:26 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Er is in de antenne rubriek een recent voorbeeld van het oeverloze geleuter van leken over de manier waarop ze de wet menen te kunnen uitleggen zonder de wet (en alles wat daar om heen zit) te kennen.
Bovendien zijn de meeste individuele gevallen buitengewoon "feitelijk" van aard, wat wil zeggen dat de rechtspositie van de betrokkene hoofdzakelijk wordt bepaald door de waardering van de persoonlijke omstandigheden van het geval en de manier waarop die door de rechter uiteindelijk gewaardeerd en afgewogen zullen worden.
In de discussie op een forum zoals dit worden door de vragenstellers - naar mijn ervaring - alleen de voor hem/haar gunstige feiten vermeld en de dingen die in zijn/haar nadeel pleiten - bewust of onbewust - verzwegen. Daardoor ontstaat meestal een scheef beeld van de werkelijke situatie met als uiteindelijk resultaat dat er maar wat in het wilde weg geroepen wordt.

Ik ben welsiweer niet "dedicated" meer, maar wel jurist en heb redelijk wat ervaring met dit soort zaken, o.a. als (gewezen) lid van de commissie "bezwaar en beroep" van een gemeente in Nederland.

Mijn advies: ga met dit soort vragen en problemen niet naar een forum zoals dit, maar naar en jurist die er verstand van heeft. Laten we het op "zendamateur.com leuk en technisch houden en maak er zeker geen aparte rubriek van.

Auteur:  andre [ 10 mei 2009, 08:45 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Ik wil me als "niet deskundige" bij de vorige spreker aansluiten.

Er gaan ja en nee discussies ontstaan zonder enige kennis van zaken, gewoon omdat een doorsnee zendamateur niets van doen heeft met wet en regelgeving. Wel is de technische kennis aanwezig over alles wat met deze hobby te maken heeft. Vandaar dat daar , doorgaans, wel interessante discussies uit kunnen voortvloeien.

Wanneer er een jurist is op dit forum die met raad kan bijstaan in deze, zou het wat anders zijn, mits die raad als waar wordt aangenomen door die en gene.
Maar...volgens mij heeft nog niemand daar zijn of haar vinger voor opgestoken.

Auteur:  Marco [ 10 mei 2009, 22:39 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Ik heb Nee gestemd

Vele denken (met de nadruk op denken) de wet te kennen. Ik zelf ben gestopt met antwoord geven in een post want men roept van alles maar heb zo het idee dat ze het zelf geen eens weten. Ik erken dit zelf ook uiteraard want ook ik weet niet alles. De uitspraak is altijd aan een rechter.. Die kan links of rechts om is maar net hoe de klok slaat.. Ook de situatie is belangrijk en de belangen.. Dus lijkt me niet handig om op dit forum zo iets op te starten.

Dus goed om het idee aan te dragen maar denk niet dat het veel zin heeft om op een forum dit als sectie toe te voegen. Word een wellis nietes spel.

Marco pe2mc

Auteur:  kees - pa3deb [ 24 jul 2009, 13:05 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Ik heb JA gestemd, maar wil daarbij net als sommige voorgaande sprekers aantekenen dat oeverloze discussies weinig zin hebben. Indien er onder de (regelmatige) forumbezoekers juridisch onderlegde personen zijn, die met verstand van zaken over deze materie kunnen uitweiden, zal dat zonder meer een aanwinst zijn.

Auteur:  centamateur [ 24 jul 2009, 17:38 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

...

Auteur:  PA0PRG [ 24 jul 2009, 19:31 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Het zal zeer snel een "vraagbaak" worden. Een juridische sectie heeft dan ook alleen zin wanneer er iemand aan mee doet die van uit professie met de problemen bekend is. Anders is het gedoemd een oeverloos klaagzang te worden om frustraties weg te werken.

Auteur:  Dominic [ 25 jul 2009, 08:27 ]
Berichttitel:  Re: Juridische sectie

Ben ook bang (nou ja) voor "oeverloos" heen en weer geschrijf. Een soort vraagbaak met concrete en juridisch JUISTE info is een hulpvaardiger "tool".

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/