Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 dec 2017, 02:36

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 17:08 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1962
Woonplaats: Zwolle
DM780:

Aim is to support PSK, Oliva/MFSK, RTTY and CW by September 2007. New multi-mode digital software, the successor to PSK31 Deluxe.

Dus niet voor rig control als ik dit zo lees.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: suggestie
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 18:29 
Offline

Geregistreerd: 26 aug 2005, 16:15
Berichten: 596
Woonplaats: Gasselternijveen
PA7DNY schreef:
Ook een interessante optie.
In wat opzicht is hij anders dan de ts480? afgezien van de 6m band?

De ingangs trappen, de TS 480 is een zeer robuste ontvanger.
Zelf met mijn dijk van een antenne, en een ingeschakelde preamp, geen centje pijn op veertig meter.
Middengolf is helemaal een genot, dan heb je sávonds sterke signalen op de antenne staan.
De ontvanger trekt zich er geen biet van aan, (h)eerlijk rustige fijne ontvanger.

Mijn broer heeft de TS570D, en beide doen eigelijk niet voor elkaar onder.
Enkel op de lange en middengolf heb ik duidelijk verschillen gehoord.
Maar als je hier niets te zoeken hebt, beide opties open houden.

Groeten,
Theo

_________________
Heb niets meer te vertellen, hoor en wederhoor.
Da die da


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 21:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
Nee, voorlopig heb ik nog niks op die frequenties te zoeken.
Er moeten ook nog overblijven voor de toekomst Hi.
Maar als ik het goed begrepen heb geeft een verticale antenne wat meer storing dan een horizontale.
En omdat vanwege ruimte gebrek zal het toch wel een verticale antenne worden.
Dan zou ik dus beter af zijn met een kenwood 480 of 570?

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 21 apr 2007, 01:58 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2006, 10:23
Berichten: 468
Woonplaats: Eindhoven
PA7DNY schreef:
Over lange draad antennes hoef ik mij geen zorgen te maken, daar heb ik toch geen ruimte voor.


Ik licht deze opmerking er even uit: het maakt weinig uit hoeveel knoppen je pinbalmachine heeft, zonder *goede* antenne wordt 't niks, of je nu een goede of een minder goed apparaat hebt.

Zeker op de lage banden moet je een compacte vertical (zoals genoemd in de thread) gewoon vergeten. Of je nu een goedkope transceiver hebt of eentje die zoveel kost als een compacte auto, zonder antenne kun je 't compleet vergeten.

Bedenk ook dat je een *aarde* nodig hebt. Als je een symetrische dipool hebt, zit dat goed; met een willekeurig stukkie draad zal, zonder dat je
de kant van je transceiver aardt, het lichtnet onderdeel zijn van je ontvanger en zul je 59+ rapporten uit kunnen delen aan alle lichtnetapparaten in de buurt, en bovendien vurige ontvangstrapporten uit de buurt mogen ontvangen.
Hercules tilde de wereld, maar ten opzichte van welke referentie?

Pas als je een *echt* goede antenne hebt zullen ontvangers verschillen gaan maken maar zover ben je zeker niet.

Probeer maar eens iets te lenen om te kijken hoe dat gaat voordat je aan de aankoop gaat. Bedenk ook dat je bij ontvangst nog wel eens iets mag smokkelen, maar bij zenden zeker niet; heeft een typisch SSB QSO een S/N van zo'n 10 dB, als je "maar 10 dB" verliest met je compromis-stickie, dan hoort de tegenpartij dus helemaal niks.

Als je voor een FT897 gaat, geen FC-30 kopen maar een LDG AT897 (is ook niet ideaal maar scheelt een jas). Een mod om bij het tunen automtisch het vermogen te reduceren heb ik een poos geleden bij yahoo gepost.

Ook HRD kan een slechte antenne niet compenseren.

Geert Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 21 apr 2007, 10:23 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1962
Woonplaats: Zwolle
ooo die mod is intressant kan je die hier ook posten

Ik zit altijd met dat terug schaken van het vermogen om te tunen.

edit gevonden >
The ACC plug in the back has two functions:
1. One pin ("TXREQ" on schematics) causes the transceiver to generate
a carrier, irrespective of the mode the transceiver is in.
This is a great way to generate RF for a tuner
(you don't need to change modes, etc).
2. One pin ("E-ALC") is the external ALC, and, sure enough, putting
-4 volts on the pin reduces RF from 100 watts to 10 watts.
<

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Laatst bijgewerkt door pe5jw op 21 apr 2007, 10:56, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 21 apr 2007, 10:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
pe1hzg schreef:
Zeker op de lage banden moet je een compacte vertical (zoals genoemd in de thread) gewoon vergeten. Of je nu een goedkope transceiver hebt of eentje die zoveel kost als een compacte auto, zonder antenne kun je 't compleet vergeten.

Pas als je een *echt* goede antenne hebt zullen ontvangers verschillen gaan maken maar zover ben je zeker niet.

Als je voor een FT897 gaat, geen FC-30 kopen maar een LDG AT897 (is ook niet ideaal maar scheelt een jas).

Ook HRD kan een slechte antenne niet compenseren.

Geert Jan


Ja, dat is me goed bij gebleven na 30 jaar, de antenne maakt 90% uit van de installatie.
Maar ik kan net als zoveel anderen geen 80m draad spannen, dus zal ik een compromie moeten sluiten.
Op zijn gunstigst een inverted v van 2 x 10m voor de 40m band.
Ook dan hang ik met de lage banden.
Maar dit staat even los van de set.

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 apr 2007, 00:04 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2006, 10:23
Berichten: 468
Woonplaats: Eindhoven
pe5jw schreef:
ooo die mod is intressant kan je die hier ook posten
Ik zit altijd met dat terug schaken van het vermogen om te tunen.


Check de 'files' sectie en zoek op 'PE1HZG high SWR protection'.
De mod zorgt ervoor dat de transceiver bij zenden via de ACC plug aan de achterkant, gefopt wordt dat 'ie op de ingebouwde battarijen loopt, en de processor laat tijdens tunen keurig het battarijsymbooltje zien en schakelt braaf terug naar de 20W max die bij battarijbedrijf hoort.
Als AUX afvalt, schakelt de zaak weer netjes terug naar vol vermogen.

Foto's oversleuren is even lastig want ik zit in Nigeria en heb beperkte bandbreedte beschikbaar (VSAT link) dus kijk even bij yahoo.

73,

Geert Jan PE1HZG
(op dit moment weer op generator power zo te zien)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 apr 2007, 10:54 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1962
Woonplaats: Zwolle
Geert Jan,

dank je :)

Had in middels de discussie op yahoo ook al gevonden :(
Ik ga die file bekijken.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 mei 2007, 19:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
pe1hzg schreef:
Als je voor een FT897 gaat, geen FC-30 kopen maar een LDG AT897 (is ook niet ideaal maar scheelt een jas). Een mod om bij het tunen automtisch het vermogen te reduceren heb ik een poos geleden bij yahoo gepost.


Geert Jan


Dat de LDG AT-897 beter is dan de FC-30 was ik al achter.
Maar ik zie een LDG AT-100PRO ook wel zitten ivm zijn dubbele antenne aansluiting.
De LDG AT-897 is specifiek voor de yaesu gemaakt, maar wat is er zo specifiek aan?
Wat heeft hij wat de LDG AT-100PRO niet heeft?

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 mei 2007, 21:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:21
Berichten: 2124
Woonplaats: Sneek
De MFJ 993-B welke ik bij de FT 847 of de FT 100 gebruik werkt automatisch, 300 watt en bevaltme prima, kan met kabel ook aan de yaesu's gekoppeld worden, maar zelf ook de frequentie meten en afstemmen.

Had de FC 20, maar de MFJ heeft ook een symetrische uitgang.

Moet zeggen dat tegen mijn ervaringen in met MFJ deze wel doet wat je leest op de site en zelfs meer.

73,
Cor


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 17 mei 2007, 22:15 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1962
Woonplaats: Zwolle
De AT-897 heeft ten opzichte van de fc-30 standaard een groter aanpassings bereik.

Wat er zo specifiek aan is volgens mij alleen dat hij aan de zijkant van een 897 gemonteerd kan worden.
(voeding gaat via cat aansluiting maar je krijgt er ook een ander snoertje bij)

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 13 jun 2007, 07:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
pe1hzg schreef:

Als je voor een FT897 gaat, geen FC-30 kopen maar een LDG AT897 (is ook niet ideaal maar scheelt een jas).
Geert Jan


De ts-480 en 570 hebben een ingebouwde tuner, maar het bereik daarvan is ook niet echt groot.
Heb je bij deze sets ook nog een extra tuner nodig?

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 13 jun 2007, 08:45 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2006, 10:23
Berichten: 468
Woonplaats: Eindhoven
PA7DNY schreef:
De ts-480 en 570 hebben een ingebouwde tuner, maar het bereik daarvan is ook niet echt groot.
Heb je bij deze sets ook nog een extra tuner nodig?


All dit soort apparaten is gemaakt om als antenne iets te krijgen wat toch plusminus 50 ohm oplevert. De tuner is voornamelijk bedoeld als je dat "bijna" hebt gehaald, om de zaak af te trimmen.

Als je zodanig grote afwijkingen hebt dat je het met zo'n ingebouwde tuner ook niet redt, dan zou ik allereerst proberen om de antenne zelf te verbeteren; een full-size dipool geeft de goede impedantie af en daar hoef je dus niets meer aan te doen (if it ain't broke, don't fix it).

Als dat niet kan, kijk dan ook eens naar tuners die je op het voedingspunt aanbrengt, zoals bijvoorbeeld SGC. Daarmee is de zaak netjes 50 ohm tot aan het voedingspunt. De website geeft veel info.

Maar hou er rekening met dat, als de boel niet netjes symetrisch is, alle koper *blijft stralen* en dat je RFI blijft houden.

Geert Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 13 jun 2007, 10:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2005, 08:41
Berichten: 1235
Woonplaats: One Mile Beach NSW
@PA7DNY
Citaat:
Op zijn gunstigst een inverted v van 2 x 10m voor de 40m band.

Mits je zo'n antenne een beetje op hoogte kunt brengen (10M minimaal) en goed verliesvrij aanstuurt (met open lijn vanuit een symetrische aanpassing unit) kun je best heel wat DX werken.

Ik heb regelmatig contact met stations in Nederland met zo'n soort antenne. Ook nu de zon wat minder vriendelijk is....

_________________
zenden is zilver.... luisteren is goud!
Kijk ook eens op mijn website of naar mijn andere hobby op Flickr


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 14 jun 2007, 19:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
vk2gwk schreef:
@PA7DNY
Mits je zo'n antenne een beetje op hoogte kunt brengen (10M minimaal) en goed verliesvrij aanstuurt (met open lijn vanuit een symetrische aanpassing unit) kun je best heel wat DX werken.

Ik heb regelmatig contact met stations in Nederland met zo'n soort antenne. Ook nu de zon wat minder vriendelijk is....


Als de gemeente een beetje mee wil werken dan lukt ruim 13 meter ook wel.
Dan zou ik een 80/40m draad antenne ook kunnen spannen.
Maar de hoek van de v haalt dan maar krapaan 90 graden

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling