Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 14 dec 2017, 17:54

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Yaesu 897D
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 18:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
Even een vraagje voor de bezitters van dit apparaat, is het uitgangsvermogen van deze zender ook regelbaar?
Ik kom dat namelijk nergens tegen, terwijl de meeste ander merken/typen dit er wel bij staat.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Yaesu 897D
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 18:38 
Offline

Geregistreerd: 26 aug 2005, 16:15
Berichten: 596
Woonplaats: Gasselternijveen
PA7DNY schreef:
Even een vraagje voor de bezitters van dit apparaat, is het uitgangsvermogen van deze zender ook regelbaar?
Ik kom dat namelijk nergens tegen, terwijl de meeste ander merken/typen dit er wel bij staat.

Ja hoor, traploos te regelen van 5 watt tot 100 watt.

Groeten,
Theo

_________________
Heb niets meer te vertellen, hoor en wederhoor.
Da die da


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Yaesu 897D
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 19:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
PA7DNY schreef:
Even een vraagje voor de bezitters van dit apparaat, is het uitgangsvermogen van deze zender ook regelbaar?
Ik kom dat namelijk nergens tegen, terwijl de meeste ander merken/typen dit er wel bij staat.


Op de "F" drukken tot dat je in het menu komt, vervolgens het juiste menu opzoeken. Of het traploos is, daarvoor heb ik er te kort mee gewerkt.

menu "75"

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 20:55 
Online

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1958
Woonplaats: Zwolle
Stapjes van 1 watt niet echt traploos ;) maar prima te gebruiken.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 21:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
Stapjes van 1 watt is ook zo goed als traploos.

Ik ben mij wat aan het oriënteren wat er allemaal te krijgen is.
Daarbij heb ik ook het verhaal van Theo doorgelezen over zijn swap van de yaesu 897 naar de kenwood 480.
Over lange draad antennes hoef ik mij geen zorgen te maken, daar heb ik toch geen ruimte voor.
Maar de kenwood 480 had trouwens ook mijn aandacht al getrokken.
Het wordt nog zwaar dubben dus :roll:

Naar de eham recenties heb ik ook gekeken, maar dat moet je regelmatig met een korrel zout nemen.
Soms slaan die recenties nergens op of ze worden (door een fabrikant?) gemanipuleerd.
Een mooi zwart wit verhaal kwam ik over een antenne tegen.
Allemaal zeer lovende recenties op eham, maar op een gewoon ander forum vond ik ook een discussie over de zelfde antenne.
Deze werd daar massaal de grond in geboord.
Naar eham kijken veel mensen en dat weten de fabrikanen ook.

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 22:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 724
Woonplaats: Eibertjesdarp
Ik heb zelf ook een 897 en vind het een fijn portabel setje .Je moet hem eigenlijk niet vergelijken met een gewone hf set en helemaal niet met de ft1000 en ft2000 serie ,want het is namelijk een compromis set .
Af en toe vind ik het wel minder dat elke knop tig functies heeft zodat je niet altijd even iets snel kan bij regelen.

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 23:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
Ok, daar kan ik inkomen, hoe kleiner de set des te minder ruimte voor knoppen.
Dan zijn dubbelfuncties onvermijdelijk.
Ik kwam ook een verhaal tegen over split vfo, is dat ook zo'n dubbel functie?
Ik trek die conclusie omdat er een speciaal keyboardje bij aanbevolen werd om er vlot mee te kunnen werken.

De ft 1000 en 2000 komen niet eens bij mij op, die liggen ver buiten mijn budget.

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: suggestie
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 23:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Ik bezit zelf een TS570DG, overweeg deze eens.

Wat groter en weinig dubbele functie maar alleen HF. Ingebouwde tuner.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 08:51 
Online

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1958
Woonplaats: Zwolle
Wat die funkties in menu's betreft dat is soms inderdaad erg lastig.
Ik ben van plan een toetsenbordje met een PIC te gaan maken om wat van die funkties direct te kunnen aanspreken (toekomstig project eerst die spectrum monitor nog).

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 09:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 okt 2005, 14:27
Berichten: 1184
Woonplaats: Amersfoort / Regio 03
Om de FT897 te kunnen besturen, kan je gewoon HamRadio de Luxe gebruiken. (incl alle toeters en bellen )
(- Of nu in beta DM780 software)
Werkt heel prettig hoor.
Afgelopen woensdag een lezing in Woerden bijgewoond over dit onderwerp.
Hardstikke leuk en boeiend.

P.S. Heb hier nog wel een Powerpoint presentatie over.
(2,5 of 5,5 Mb groot)

_________________
Wim

73 de NL4509 / PA3AGZ
QTH: Amersfoort - R03 - JO22QD
Lid van: VERON, OTC en IPARC


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 10:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
wbeekman schreef:
Om de FT897 te kunnen besturen, kan je gewoon HamRadio de Luxe gebruiken. (incl alle toeters en bellen )
(- Of nu in beta DM780 software)
Werkt heel prettig hoor.
Afgelopen woensdag een lezing in Woerden bijgewoond over dit onderwerp.
Hardstikke leuk en boeiend.

P.S. Heb hier nog wel een Powerpoint presentatie over.
(2,5 of 5,5 Mb groot)


Dat is wel interessant, kun je zulke files hier plaatsen om te downloaden?
Anders is usenet een optie, dan kan ik het zo downloaden.

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: suggestie
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 10:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2007, 11:07
Berichten: 46
Woonplaats: Ten Boer
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Ik bezit zelf een TS570DG, overweeg deze eens.

Wat groter en weinig dubbele functie maar alleen HF. Ingebouwde tuner.


Ook een interessante optie.
In wat opzicht is hij anders dan de ts480? afgezien van de 6m band?

_________________
PA7DNY


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: verschil
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 11:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Hallo Ynte,

Dat zou ik je zo niet kunnen zeggen, ik ken de 480 niet. Bij de 480 kan het frontje apart worden gebruik, dus je kan de set ergens in een hoekje zetten bijvoorbeeld.
In de TS570 zit een DSP en voor CW kan je het filter op minimaal 50hz zetten. Dit spreekt mij erg aan, zonder extra filter dus. Vermogen is te regelen in stapjes van 5 watt.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 12:50 
Online

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1958
Woonplaats: Zwolle
HRD is inderdaad een goede oplossing als je een pc bij je set gebruikt.
Maar een set waar je op het front die funkties heb is misschien wel beter/makkelijker ???

Die PP is misschien wel intressant :)

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: HRD presentatie
BerichtGeplaatst: 20 apr 2007, 16:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 okt 2005, 14:27
Berichten: 1184
Woonplaats: Amersfoort / Regio 03
Hier is de presentatie van HRD gegeven door PA7BAS.

Inmiddels zijn er alweer nieuwere versies uitgekomen.
In BETA is de opvolger van HRD genaamd DM780


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: HRD presentatie
Ham Radio de Luxe26-10-2005.ppt [2.6 MiB]
246 keer gedownload

_________________
Wim

73 de NL4509 / PA3AGZ
QTH: Amersfoort - R03 - JO22QD
Lid van: VERON, OTC en IPARC
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [bot], Ron01 en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling