Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 dec 2017, 06:18

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 181 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 18 apr 2007, 11:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2005, 08:41
Berichten: 1235
Woonplaats: One Mile Beach NSW
Citaat:
Afgelopen weekend heb ik qso's gemaakt met 9M2 op 20M en YN op 30M, alles in CW en 5 watts.


He, Tjeerd, waarom ik heb ik jou nog niet gewerkt dan..... Ben vrijwel dagelijk met CW op 30 M - ook wanneer er openingen naar EU zijn!

_________________
zenden is zilver.... luisteren is goud!
Kijk ook eens op mijn website of naar mijn andere hobby op Flickr


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: QRV 30M
BerichtGeplaatst: 18 apr 2007, 11:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Lijkt me erg leuk je eens op die band te werken. Misschien hangt mijn antenne niet goed voor jouw richting.

Om welke tijd (UTC) ben je dan QRV?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: QRP met SSB
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 10:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 sep 2005, 19:16
Berichten: 599
Woonplaats: Apeldoorn JO32af
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Hallo Jorith,

Ja, CW wordt nog er veel gebruikt ondanks dat het in veel landen geen examen eis meer is. Ik zou je dan ook aan willen raden het te leren, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.
In SSB kunnen er ook wel qso's over grotere afstanden worden gemaakt maar niet zo eenvoudig als CW.
5 watt SSB in een flinke beam zal ook helpen. Als je beperkt ben in antenne mogelijkheden dan lijkt me CW de beste optie, iemand nog andere iedeen hier over?

Regelmatig maak ik op 40M SSB (5 w)ook aardige qso's binnen Europa, en dit voor zo'n drukke band.


Als je CW niet machtig bent, kun je wellicht PSK proberen, ook zo'n low-power mode met verrassende resultaten. Heb je alleen wel weer een PC/laptop bij nodig....

Jeroen PF1JM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: QRP met SSB
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 11:13 
Offline

Geregistreerd: 19 maart 2007, 16:03
Berichten: 15
pf1jm schreef:
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Hallo Jorith,

Ja, CW wordt nog er veel gebruikt ondanks dat het in veel landen geen examen eis meer is. Ik zou je dan ook aan willen raden het te leren, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.
In SSB kunnen er ook wel qso's over grotere afstanden worden gemaakt maar niet zo eenvoudig als CW.
5 watt SSB in een flinke beam zal ook helpen. Als je beperkt ben in antenne mogelijkheden dan lijkt me CW de beste optie, iemand nog andere iedeen hier over?

Regelmatig maak ik op 40M SSB (5 w)ook aardige qso's binnen Europa, en dit voor zo'n drukke band.


Als je CW niet machtig bent, kun je wellicht PSK proberen, ook zo'n low-power mode met verrassende resultaten. Heb je alleen wel weer een PC/laptop bij nodig....

Jeroen PF1JM


Had ik ook al aan zitten denken ja. Ik heb ook al wat mee zitten lezen op 20 meter PSK31. Maar wat ik me afvroeg, als je nu ook wil zenden met PSK, heb je dan alleen een CAT-kabel nodig, of ook die andere kabel? (packet kabel is het geloof ik)

_________________
PD0HVL - QTH: Eindhoven - Loc: JO21RK

Yaesu FT-450 | Yaesu FT-817ND | Wireless Set No. 19 MK III | Motorola GM 380 | Condor 16
Puxing PX-777 | Yaesu VX-3E | Motorola MTS2000
Diamond F-22 | Diamond X-50N | MFJ-1778M G5RV Junior | LDG Z100 | Diamond GSV3000


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Kabel
BerichtGeplaatst: 19 apr 2007, 11:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
De CAT kabel is alleen voor de besturing. Voor PSK heb je een aansluiting naar audio in en uit nodig.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: QRP met SSB
BerichtGeplaatst: 03 mei 2007, 23:22 
Offline

Geregistreerd: 19 maart 2007, 16:03
Berichten: 15
pf1jm schreef:
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Hallo Jorith,

Ja, CW wordt nog er veel gebruikt ondanks dat het in veel landen geen examen eis meer is. Ik zou je dan ook aan willen raden het te leren, maar dit is natuurlijk heel persoonlijk.
In SSB kunnen er ook wel qso's over grotere afstanden worden gemaakt maar niet zo eenvoudig als CW.
5 watt SSB in een flinke beam zal ook helpen. Als je beperkt ben in antenne mogelijkheden dan lijkt me CW de beste optie, iemand nog andere iedeen hier over?

Regelmatig maak ik op 40M SSB (5 w)ook aardige qso's binnen Europa, en dit voor zo'n drukke band.


Als je CW niet machtig bent, kun je wellicht PSK proberen, ook zo'n low-power mode met verrassende resultaten. Heb je alleen wel weer een PC/laptop bij nodig....

Jeroen PF1JM


Ik heb vandaag 'n beetje zitten spelen met PSK31. Ik heb alleen nog geen CAT-kabel of interface, dus moet voorlopig zelf maar de ptt inknijpen als ik iets wil verzenden HI. Maar inderdaad, verassende resultaten!! Vandaag gewerkt met 5 watt:

- TF3PPN in IJsland
- YL2MR in Letland
- UA3DCZ in Rusland
- En net 10 minuten geleden VE3NOO in Canada! (Bijna 6000km :D )

Vind ik toch mooi met mijn dipootje op zolder..

Jorith

_________________
PD0HVL - QTH: Eindhoven - Loc: JO21RK

Yaesu FT-450 | Yaesu FT-817ND | Wireless Set No. 19 MK III | Motorola GM 380 | Condor 16
Puxing PX-777 | Yaesu VX-3E | Motorola MTS2000
Diamond F-22 | Diamond X-50N | MFJ-1778M G5RV Junior | LDG Z100 | Diamond GSV3000


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 04 mei 2007, 08:04 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1063
Woonplaats: Valkenswaard
heeft de FT817 geen VOX instelling? Dan zou hij automatisch zodra er signaal op de microfoon ingang komt overschakelen en heb je mogelijk verder geen kabels nodig. Ik meen dat dit op mijn Kenwood TS450 wel zo werkt.

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 04 mei 2007, 09:41 
Offline

Geregistreerd: 24 jan 2006, 20:44
Berichten: 254
Woonplaats: Maasbracht
Jorith

Als je een zoldertje hebt zet dan maar een magnetic loop. 1 meter zolder is genoeg. Je gelooft niet wat je met een magnetic loop kan werken.
Ik heb hem ook op zolder, niemand ziet iets en toch werk je leuke dx.
Je hoeft hem zelfs niet te draaien.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 08 mei 2007, 22:00 
Offline

Geregistreerd: 19 maart 2007, 16:03
Berichten: 15
pa3fat schreef:
heeft de FT817 geen VOX instelling? Dan zou hij automatisch zodra er signaal op de microfoon ingang komt overschakelen en heb je mogelijk verder geen kabels nodig. Ik meen dat dit op mijn Kenwood TS450 wel zo werkt.


Klopt helemaal, maar.... die VOX instelling werkt niet in digimode, dus als je de audio ingang op de achterkant van de TRX wil gebruiken kun je geen VOX gebruiken. Nu zou ik natuurlijk een kabeltje kunnen maken van de geluidskaart naar de mic ingang / koptelefoon uitgang, maar aangezien ik binnenkort toch een CAT kabel wil kopen of maken, laat ik het maar even zo.

_________________
PD0HVL - QTH: Eindhoven - Loc: JO21RK

Yaesu FT-450 | Yaesu FT-817ND | Wireless Set No. 19 MK III | Motorola GM 380 | Condor 16
Puxing PX-777 | Yaesu VX-3E | Motorola MTS2000
Diamond F-22 | Diamond X-50N | MFJ-1778M G5RV Junior | LDG Z100 | Diamond GSV3000


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 09 mei 2007, 08:31 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1962
Woonplaats: Zwolle
Als je de data aansluiting toch al gebruikt kan je daar ook de PTT schakelen.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 08 aug 2007, 21:30 
Offline

Geregistreerd: 23 feb 2006, 20:08
Berichten: 494
Een paar dagen terug zat ik in de tuin van het weer te genieten.
Ik had mijn ft817 op tafel staan.
We hadden nog een oud hondehok liggen, dat gedemonteerd tegen de schuur stond. Ik heb toen 1 hek gepakt daarvan.
dat zijn rvs tralies, van 1x2 meter totaal
dat heb ik op de grond gelegd en daar heb ik de magneetvoet en mijn outback antenne op gezet. Op 40m en hoger prima swr. 1<1.3.
op 20m hoorde ik een station uit italie CQ roepen, ik antwoorde, en hij hoorde me meteen.
We kletsen wat over het weer, geven RST rapportjes, en ik vertel dat ik met mijn 817 in de tuin zit op een kleine mobiele antenne.
Hij begint te lachen, want wat bleek. Hij werkte ook met een 817, en hij zat in zijn auto! met een mobiele spriet op het dak. We kwamen allebij 55 bij elkaar binnen. Echt super was dat om te ontdekken dat het zo goed gaat met 5 watt.

_________________
73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 11 aug 2007, 21:59 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1063
Woonplaats: Valkenswaard
Net terug uit EA3 en moet zeggen de condities waren ver beneden niveau.
Best DX was C5DXC met 55 signalen over en weer.

Nederland alleen gehoord op 40/80m en niet eens echt geprobeerd om een verbinding te maken daar. 20m diep triest buiten in de ruis ZS1RS en een station in Thailand alleen maar Russen, Italianen en 9A stations.

Temperatuur was wel goed 30-35 graden en om 11 uur in de avond nog vaak 25+ bij een vochtigheid van 25-35%. In de lucht ! Niet in het glas !!!!!

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 aug 2007, 14:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Over dit onderwerp is al eens wat gepubliceerd maar toch mijn specifieke vraag.

Kan ik de FT817 voeden vanuit deze plug in de auto of is 5 watts toch al teveel voor deze aansluiting?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Laatst bijgewerkt door PA3GNZ, Tjeerd op 26 aug 2007, 15:20, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 26 aug 2007, 14:43 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1063
Woonplaats: Valkenswaard
welke plug hebben het over?

De ACC/DATA of de 12V?

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 aug 2007, 16:38 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2006, 10:23
Berichten: 468
Woonplaats: Eindhoven
Citaat:
Kan ik de FT817 voeden vanuit deze plug in de auto of is 5 watts toch al teveel voor deze aansluiting?


De nieuwe-standaard plug van de FT817 is gespecifeerd op 2A dus dat gaat.

Voor zover ik weet is de aanstekerplug nooit formeel gestandardiseerd dus is dat gokken maar als er voldoende stroom moet kunnen lopen om een stuk metaal te verwarmen (remember - aansteker-aansluiting) dan moet dat gaan.

Wel zitten in de meeste commerciele aansteker-adapters filters om pieken op het boordnet van de auto tegen te houden. Die zitten niet ingebouwd in de 817 - rechtstreeks aansluiten is risicovol, je zult dus een filter moeten kapen of zo.

Of 't zo geweldig gaat op HF met alle stoorrommel op het boordnet, valt te bezien. het is niet voor niets dat "direct aan accu" wordt geadviseerd, da's niet alleen vanwege de stroom.

@pa3fat: de ACC-plug heeft 13.8V via een weerstand van 10 ohm (R1235), dus voeden via deze weg gaat niet lukken. Da's maar goed ook want de plug kan ook geen 2A aan.

Geert Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 181 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling