Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 nov 2019, 07:52

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 26 sep 2019, 16:58 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 634
Wie heeft een ic 7100 en ervaring met de lengte van de kabel ;body naar display?
Bedoeling is om misschien zo ene aan te schaffen,maar de body boven op de shack en de display beneden in de living room.
Hoeveel lengte mag/kan er tussen en kan je een cat kabel gebruiken?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 26 sep 2019, 17:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 5413
Woonplaats: Aalst - Waalre
Hoe het met Icom is weet ik niet maar ik heb het gebruikt met een Kenwood TM-D700. Hoofd, spaker en mike beneden, set boven. Keurig via de RJ45 outlets in de muur, gepatcht via pathpanel in de meterkast en bij elkaar zo’n 50m CAT5e kabel. Iedereen vertelde dat het niet zou werken. Werkte prima!

Jarenlang zo gebruikt. Gewoon eens proberen dus. (Even vragen aan iemand met deze radio).

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 26 sep 2019, 18:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 449
Woonplaats: JO22XK
ik gebruik hier een CAT6e kabel van 10m, geen probleem.

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 30 sep 2019, 07:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 819
Gebruik ook afgeschermde netwerkkabel. Wel even meten of de kabel ook echt is afgeschermd, is ook rommel te koop waarbij de stekker een metalen mantel heeft maar de kabel niet is afgeschermd.

Ik heb al tot 20m gebruik op een velddag. Ik heb de IC-7100 met een accu ingebouwd in een gereedschapskist met chassisdelen voor HF en VHF/UHF en voor de netwerkkabel en een stekker voor de GPS. Koffer staat dan onder aan de mast en de bediening op de campingtafel. Werkt allemaal prima.

Ik weet wel dat de spanningsval over de kabel een probleem kan zijn met uitvallen van het bedieningspaneel en daarmee de hele set. Je kunt dit deels voorkomen door in het menu uit te schakelen dat de set uitschakelt bij ontkoppeld bedienpaneel. Dan blijft de set dus draaien, ondanks een wegvallende verbinding. Opnieuw verbinden laat het display direct weer opstarten. Maar beter voorkomen met een goede kabel dus en een stevige voeding.

_________________
Proud owner of IC-7100 - FT-897 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 30 sep 2019, 10:23 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 634
Thijzer schreef:
Gebruik ook afgeschermde netwerkkabel. Wel even meten of de kabel ook echt is afgeschermd, is ook rommel te koop waarbij de stekker een metalen mantel heeft maar de kabel niet is afgeschermd.

Ik heb al tot 20m gebruik op een velddag. Ik heb de IC-7100 met een accu ingebouwd in een gereedschapskist met chassisdelen voor HF en VHF/UHF en voor de netwerkkabel en een stekker voor de GPS. Koffer staat dan onder aan de mast en de bediening op de campingtafel. Werkt allemaal prima.

Ik weet wel dat de spanningsval over de kabel een probleem kan zijn met uitvallen van het bedieningspaneel en daarmee de hele set. Je kunt dit deels voorkomen door in het menu uit te schakelen dat de set uitschakelt bij ontkoppeld bedienpaneel. Dan blijft de set dus draaien, ondanks een wegvallende verbinding. Opnieuw verbinden laat het display direct weer opstarten. Maar beter voorkomen met een goede kabel dus en een stevige voeding.




Waw 20m ; is zeker boven mijn verwachting.
ik rekende op een 10/12 m maximum;bedankt voor de bijdrage.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 02 okt 2019, 08:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 819
Ja, 20m is een aardig stuk maar zorg dus voor een fatsoenlijke kabel, geen bokkie-wokkie kwaliteit. Bij een mindere kwaliteit (= dunnere kern) valt je display uit, zelfs al bij een kortere kabel.

_________________
Proud owner of IC-7100 - FT-897 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 02 okt 2019, 09:02 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1437
Woonplaats: Oldebroek
Uitvallen van display bij langere kabels is bekend probleem en komt vooral voor bij een hoog audio niveau.
Het luidspreker signaal zorgt kennelijk voor spanningsval in de gnd lijn.
De bekende ( maar niet handige) oplossing is om de luidsprekerlijn vanaf de basis set separaat uit te voeren.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 02 okt 2019, 10:11 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 634
Een cat 6e kabel kan meer bandbreedte aan dan een cat 5e kabel,
Dus dat is het verschil.
De snelheid blijft gelijk. Ik heb een cat 5 e kabel ,Zaterdag haal ik het toestel, dan eens zien wat het wordt. Er moet eerst een 60 m band mod aan gebeuren.
Men spreekt over een max lengte van 100 m om niet aan snelheid te verliezen .
Het is een tweedehands toestel, in de nieuwe versie is de 60 m band al voorzien.
Hier goede en betrouwbare info gevonden,dank.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 03 okt 2019, 13:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 feb 2011, 10:25
Berichten: 819
Snelheid?

De netwerkkabel wordt gebruikt voor audio, voeding en een seriële verbinding voor display en toetsen maar dat is geen netwerkverbinding.

_________________
Proud owner of IC-7100 - FT-897 - SEM-35 - SEM-52S - VX-8 - TH-79 and a load of (s)crap.
APRS Digi-sysop "Heuvelland Digi Hulsberg" @ 144.800 MHz & 50.700 MHz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 03 okt 2019, 14:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1569
Woonplaats: Brunssum
Snelheid speelt alleen een rol als je die CAT6 als Netwerk kabel gebruikt....

In jou geval is het de spanningsval over de draden, als de kabel te lang is en je een hoog luidspreker volume hebt, dan is er meer stroom nodig voor de Audio versterker....

Als je draad diameter te dun is voor die lengte kabel, dan wordt de spanning bij de bedienkop te laag, en schakelt de 7100 zich uit.

Dus dikkere draden gebruiken, of de kabel inkorten, of een koptelefoon gebruiken, je
kunt ook een JBL GO speaker op de koptelefoon uitgang aansluiten, die heeft een Aux ingang en een ingebouwde Accu, die je met een USB kabel kunt opladen mocht hij leeg raken...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 03 okt 2019, 15:40 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 634
Ik wou alleen het verschil tussen de 2 kabels aangeven. Uiteraard speelt dat bij deze geen rol.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 10 okt 2019, 20:37 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 634
Het toestel is in mijn bezit, ik heb het al getest met 10 m ftp 5E en het gaat goed!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 30 okt 2019, 10:48 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2012, 12:10
Berichten: 33
Hallo ,Ik heb goede ervaring met 10 meter Cat 6 kabel S/FTP. S Betekend dat de draden per 2 zijn afgeschermd , heb ik begrepen.
Daar voor werkte het niet met Gewone FTP kabel , er kwam veel rommel mee op het zend signaal.

Gerard


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 03 nov 2019, 16:56 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 634
Ik heb nu een 5e catkabrl van 10 m ertussen.
Ik ondervind dat het scherm volledig
uitslaat als ik op meer dan 50 watt
dan ga zenden. Misschien toch beter een 6 e
aanschaffen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Icom 7100
BerichtGeplaatst: 06 nov 2019, 12:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 877
Woonplaats: Amersfoort
Let op dat er twee versies van de IC-7100 bestaan. De 1e generatie had een wat hogere spanning waardoor display-dingen hoorbaar waren in de audio. Bij de 2e generatie is dit opgelost. gebruik je bijvoorbeeld een remoterig dat heb je bij de ene versie een opamp nodig en bij de andere weer niet.

_________________
PH4X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling