Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 14 okt 2019, 06:54

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 30 aug 2019, 18:11 
Offline

Geregistreerd: 27 aug 2019, 15:44
Berichten: 1
Hoi,

Ik heb hier een Zastone D9000 dualband tranceiver liggen met een technische probleem.
Het ding zou twee eindtrappen moeten hebben, een voor het linker deel en een voor het rechterdeel. Verder heeft hij 3 standen voor het output vermogen. Lo 5 Watt, mid 25W en Hi 50W.
Heb het ding op een dummyload aangesloten en op 2m werkt dit ook gewoon naar behoren. Op 70cm geeft hij hier problemen mee. Op Lo werkt hij normaal Op mid of Hi kun je 1x zenden met juiste output vermogen. Doe je het nog eens, dan geeft hij maar 5W en trekt hij 10A uit de voeding. Dat is veel te veel en hij wordt snel heet. Dit doet hij op zowel het linker als het rechter gedeelte. Zou dat aan de eindtrap(pen) liggen? Dan moeten ze wel beide stuk zijn denk ik en dat zou vreemd zijn.
Heb er verder even in gekeken, maar visueel is er niks gezien dat gesneuveld is. Heeft iemand van jullie een idee wat het zou kunnen zijn, een schema van het ding heeft of het wellicht kan herstellen.
Zou leuk zijn als hij hersteld kan worden.

Gr,
Marcel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling