Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 jul 2019, 08:30

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 jun 2019, 19:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 maart 2015, 11:31
Berichten: 191
Woonplaats: Vlijmen
Ik heb een paar Hytera TC700V protofoons en deze moeten natuurlijk op de 2 meterband komen. Dat zit ruimschoots in het bereik. De vraag is welke software nodig en hoe ziet de programmeerkabel er uit. Ga je zoeken op internet dan kom je steeds uit bij de software voor de TC700E. Er zit een voorbeeldje bij met frequenties waar ook 145.500 bij zit. Voor de programmeerkabel werk ik met zo'n MAX232 onzettertje. RTS en CTS zijn aan de computerkant doorverbonden zodat de RS232poort altijd werkt. De porto zou 0-1 signalen zenden via de massa van de 3,5m plug 0-1 signalen ontvangen via de ring van de 2,5mm plug en gezaamlijke return is de massa van de 2,5 mm plug. Als ik de porto inschakel geeft die even een logic 1 niveau op de massa van de 3,5mm plug. Ondertussen verschillende versies van deze software geladen maar geen resultaat. Zet ik de software op "Lezen Gegevens Porto" dan wordt Send Data en RTS een logische 1 en blijft het programma ergens op wachten. Koppel ik de porto af dan gaat het programma verder met de melding geen verbinding met porto. Wie heeft ervaring met deze porto's en weet hoe het wel moet.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jun 2019, 07:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1536
Woonplaats: Brunssum
Ik heb "vroeger ' een PD365 geprogrammeerd met USB<>TTL omzetter, dat ging goed, misschien ligt daar je probleem.

Een MAX232 geeft + en - RS232 spanningen, dus dat kan de oorzaak zijn dat het niet wil werken...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 jun 2019, 08:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 maart 2015, 11:31
Berichten: 191
Woonplaats: Vlijmen
Denk niet dat je het daar moet zoeken. RS232 werkt aan de computerkant met + en - spanningen. Een + is een logic 0 en een - is een logic 1 De MAX232 inverteert en schakelt tussen 0 en 5 volt. Ik krijg het idee van verkeerde software De TC700V zou dingen kunnen die niet in de software staan. Hoop dat iemand mij kan helpen aan de juiste software.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling