Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 maart 2019, 21:31

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 06 jan 2019, 20:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 maart 2010, 19:47
Berichten: 193
Woonplaats: Lage Zwaluwe
Ik zit met het volgende, de shack staat tot nu toe op de slaapkamer maar wil deze dus gaan verplaatsen, Xyl heeft andere plannen met de ruimte :mrgreen: .

Alle andere kamers zijn tot nu to nog bezet en zolder is ook geen optie, is koud in de winter en zomers is het erg warm.

Dus blijft een plekje in de huiskamer over. Aangezien ik niet gelijk een hoop kabels door de huiskamer wil hebben lopen, zat ik te denken om de Flex 6500 elders te plaatsen omdat deze via het netwerk overal te benaderen is in en rond het huis.

Dan kan ik de Flex 6500 benaderen via de NUC server of via een laptop, wat op zich geen probleem oplevert voor digitale modes, echter wanneer het op SSB aankomt loop ik dus tegen het probleem aan van het microfoon gebruik.

Ik heb nog een Heil set liggen maar gaat dit werken? Wie heeft hier ervaring mee?

En om nu gelijk een maestro hiervoor aan te moeten schaffen vind ik ook overdreven,

Dus zijn er mensen die reeds op deze manier werken, en me hiermee kunnen helpen.

_________________
Flex 6500 / Hexbeam by SP7IDX /Endfed 6 tm 80 / Heil proset met HC5 /Yaesu MD100


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2019, 09:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:51
Berichten: 1012
Woonplaats: Langezwaag
Hallo Maurice

Ik heb het nog niet geprobeerd, maar volgens mij kan je gewoon je headset op je geluidskaart aansluiten. We zitten inmiddels op v2.49 met SmartSDR, vanuit hier kan je de boel wel instellen.
Zelf gebruik ik de Maestro, en kan hier elke microfoon die je maar wenst op aansluiten.

Kan je je Flex al via LAN bereiken?

Overigens denk ik dat je hier niet veel Flex-gebruikers zult treffen, voor vragen en veel informatie kun je beter hier terecht:
https://community.flexradio.com/flexradio

_________________
Licensed since 1998

https://www.qrz.com/db/PD9X

Contesten, een echte contactsport...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 jan 2019, 14:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 maart 2010, 19:47
Berichten: 193
Woonplaats: Lage Zwaluwe
Hi Laurens,

Nee blijkbaar zijn er niet veel Flex gebruikers hier :mrgreen: .

Ja ik kon en kan mijn flex via LAN benaderen dus dat is geen probleem tot zover en kan dus schakelen met antennes. Dus dat gedeelte werkt.

Waar ik nu nog mee stoei is het SSB gedeelte, ik heb een Heil headset aangesloten op mijn Club 3.0 dockingstation die aan mijn NUC server is aangesloten. Ik heb bij P/cw de PC stand gekozen. Als ik mox activeer schakelt de Flex in TX als ik spreek zie ik de level meter bewegen echter bij RF power gebeurt er weinig alleen met een fluittoon zie ik de RF Power bewegen.

Overigens kan ik de MON ook niet gebruiken.

Hier nog tips bij toevallig.

Ja de Flex community ken ik maar dacht probeer het hier eerst even.

_________________
Flex 6500 / Hexbeam by SP7IDX /Endfed 6 tm 80 / Heil proset met HC5 /Yaesu MD100


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 11 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling