Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 maart 2019, 21:17

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: FT 991A vraag
BerichtGeplaatst: 23 dec 2018, 21:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 342
Sinds enige tijd heb ik een FT 991A Ik kom er niet uit Ook het manual is voor mij te ingewikkeld. Ik moet het van Youtube hebben.
Als ik de reapeatershift op 7,6 zet zitten al mijn geheugen op 70 cm op 7,6 en niet op 1,6 Zet ik hem op 1,6 zitten alle geheugens op 1,6 en 7,6 zijn uit de geheugens weg. Iemand weet hoe dat kan. Kan geen 1,6 en 7,6 appart van elkaar in stellen. Volgens het manual doe ik het goed, maar
toch werkt het niet. Wie weet een oplossing en wil dit mij thuis eventueel tegen betaling a 25 Euro per uur uitleggen Zo heb ik er niets aan.
Bij voorbaat dank,

Gr Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: FT 991A vraag
BerichtGeplaatst: 23 dec 2018, 23:05 
Offline

Geregistreerd: 24 dec 2011, 16:45
Berichten: 7
Woonplaats: Willemstad
Hallo Anne volgens mij kan je maar 1 shift in de geheugens mogelijk alternatief is split gebruiken voor 1 geheugen. Een handig goed bruikbaar programma om je geheugens te vullen en je menu instellingen op te slaan is FTrestore . Ik zal morgen eens vragen kijken of er een andere oplossing is.
Groetjes ik hoor je misschien s avonds op 3748 MHz Rien PA3GAG


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: FT 991A vraag
BerichtGeplaatst: 23 dec 2018, 23:29 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 86
Woonplaats: Calabasas CA, USA
Hallo Anne,

Ik heb niet zo’n radio. Op pagina 103 van het handboek wordt inderdaad “split memory” uitgelegd. Je kunt dan in een geheugen een verschillende zend en ontvang frequentie programmeren.

73, Jaap


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: FT 991A vraag
BerichtGeplaatst: 24 dec 2018, 10:05 
Offline

Geregistreerd: 14 mei 2017, 09:41
Berichten: 94
Woonplaats: Hooghalen
Gebruik je ook de software van de 991A of doe je het handmatig?

In de software kan ik per kanaal de offset invoeren en dus werkt het bij mij wel. Of het nu 2m is of 70cm alles blijft zoals het is ingesteld middels de software. Mocht je er niet uitkomen mag je mij ook wel je file mailen dan wil ik er wel even naar kijken.

_________________
Mvg,

Bert, de PD2B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: FT 991A vraag
BerichtGeplaatst: 24 dec 2018, 16:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 342
Help Ik heb het gefixt. :mrgreen: In de FT 991 (A) zit een automatische shift Die geeft standaard 7.6 dwn, Die loopt van 438200 Mhz, maar de repeater die ik er in wilde hebben is de uitgang 438100
Dus daar werkt die automatische repeatershift niet. Moet je dus met Vlvo A en B werken. Lekker handig HI. Je moet het maar net weten. Ps., Let niet op de taalfouten HI Heb de hele nacht doorgewerkt aan dat ding en nu weet ik hoe het werkt. Volgend jaar verder.

Gr Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling