Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 okt 2018, 05:18

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 00:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 338
Ik heb 2 sd card gekocht en vervolgens proberen te formateren in mijn nieuwe IC 7300. Hij wil ze niet formateren. Vervolgens in de SD reader van mijn laptop gehangen en ik had de keuze tussen exfat en ntfs Uiteraard heb ik voor exfat gekozen omdat de ic 7300
geen ntfs aankan. Keurig geformateerd. Maar hij wil ze gewoon niet zien. Ik hoor een hoop positieve verhalen over dat ding. Helaas
kan ik die voorlopig niet delen. kan hij geen exfat aan of kan hij geen 64 gig aan. 50 Euro in het water gegooid.
Wie weet een oplossing. Ik ben bang dat de sd card die de IC 7300 heeft out of date is en je blij mag zijn als je er een hebt die het wel doet. Bij mij blijft de harde vraag waarom formateerd de ic 7300 die dingen niet.
Wie heeft er ook ervaring mee.

Gr. Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 05:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2009, 15:17
Berichten: 233
Woonplaats: Rotterdam
UIt de handleiding (blz. 6-1)

'You can use an SD card of up to 2 GB, or an SDHC of up to 32 GB'


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 07:03 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2259
Woonplaats: JO21XX
Probeer anders een partitie van maximaal 32 gb te formatteren. Dan gebruik je een gedeelte van de kaart niet, maar dat is dan maar zo.

Ik weet niet zeker of dit werkt, maar lijkt mij het het proberen waard.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 08:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1659
Woonplaats: Etten-Leur
Ik heb 'ergens' gelezen dat SD cards van sommige merken niet herkend worden. Probeer (een geleend) ander merk.

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
De eerste stappen zijn theorie en simulatie, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 10:36 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 727
De 64 GB kaart is Secure Digital eXtended Capacity (SDXC) dat is niet backwards compatible met SDHC.

Dat is een makke van het SD systeem, Compact Flash heeft daar geen last van.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 10:58 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1266
Woonplaats: Oldebroek
Gebruiksaanwijzingen behoren tot de slechtst gelezen documenten....hetgeen nogmaals bewezen is.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 14:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 338
PA0LMD schreef:
Gebruiksaanwijzingen behoren tot de slechtst gelezen documenten....hetgeen nogmaals bewezen is.


Ja het stond niet in de korte handleiding. Het staat wel in de uitgebreide handleiding. Maar mijn Engels laat te wensen over als het gaat om te kijken hoe een nieuw apparaat werkt. Spreken lukt uitstekend. maar lezen is een ramp door dyslexie (woordblind) Lees er vaak overheen of lees wat er niet staat. = aangeboren en versterkt door ongeluk.
Inmiddels werkt het Ik heb nu de goeie het het werkt. Met Rufus kreeg ik ze wel fat32 geformateerd. maar de kans dat je kaartlezer ze niet herkent blijft. Deze heb ik gekregen.
Op internet heb ik ook niets gevonden. Nu staat het er gelukkig wel.

Gr. Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Laatst bijgewerkt door pb1a op 06 jun 2018, 14:16, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 14:14 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2058
D.R.T.F.M..... :lol:

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 14:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 338
andre schreef:
D.R.T.F.M..... :lol:


mijn SWR is wel goed

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 14:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1659
Woonplaats: Etten-Leur
pb1a schreef:
andre schreef:
D.R.T.F.M..... :lol:
mijn SWR is wel goed

DRTFM dummy read the fucking manual?

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
De eerste stappen zijn theorie en simulatie, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jun 2018, 18:47 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 2058
pb1a schreef:
andre schreef:
D.R.T.F.M..... :lol:


mijn SWR is wel goed



hahaha... Mooi Anne. Maar is niet persoonlijk hoor, ik kijk ook pas te laat in die boekjes, soms nooit.

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jun 2018, 00:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 338
andre schreef:
pb1a schreef:
andre schreef:
D.R.T.F.M..... :lol:


mijn SWR is wel goed



hahaha... Mooi Anne. Maar is niet persoonlijk hoor, ik kijk ook pas te laat in die boekjes, soms nooit.


Mijn buurman heeft even marsel. Die moest net zo'n ding hebben. Van de dialer waar ik al mijn ICT spullen haal heb ik er een gekregen die wel werkt. Maar het staat inderdaad in het manual wat ik nu doorgeworsteld heb. De andere geef ik aan Venhost Mer Rufus kreeg ik hem wel in fat geformateerd, en hij zag hem ook.
Geen files was de melding. ik heb een sd kaartlezer in mijn laptopzitten. Het gaat erom dat je hem in fat32 formateerd. Rufus doet dat gewoon.
en is gratis. Als je te hard rijd ben je vaak meer kwijt HI



Gr. Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling