Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 27 mei 2018, 02:35

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 25 dec 2017, 11:31 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 16:36
Berichten: 113
Woonplaats: ROOSDAAL
Hallo iedereen,
Ik ben voor het ogenblik de digitale uitlezing van een Yaesu FT101ZD aan het vervangen door een
project van RadioLabRio - zie bijlage. Het printje werkt zeer goed maar er is een probleem met de inbouw.
De potentiometer van de (oude) contrastregeling laat niet toe het printje op een goede manier te plaatsen.
Is er iemand die dit al uitgevoerd heeft, wat met die potentiometer ?

Bijlage:
s-l1600.jpg
s-l1600.jpg [ 86.4 KiB | 793 keer bekeken ]


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 25 dec 2017, 12:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1348
Woonplaats: Brunssum
Ik zag een video waar in de Dim knop er wel aanwezig was....

Misschien de oude Pot slopen zodat alleen de as bevestiging overblijft ?? en je zo inbouw ruimte overhoud ??

Of een schroef vanbinnen uit door het gat steken, met een moer vast zetten, en de knop weer aan de schroef vastmaken ??

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 25 dec 2017, 13:47 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 16:36
Berichten: 113
Woonplaats: ROOSDAAL
Inderdaad, bij alle filmpjes en foto's over dit onderwerp blijft de potmeter staan.
Wat je voorstelt kan ik inderdaad doen maar dan valt de lichtregeling weg van de S-meter.
Ik moet nog bekijken of ik de twee samen, lichtregeling S-meter en contrast display met de bestaande
potmeter kan instellen, maar de ruimte blijft beperkt.
Ik kan de display inbouwen maar dan is er een ruime afstand tussen het venster van de transceiver en de display van
ongeveer 12 mm. Ik blijf zeker verder zoeken naar een oplossing en als het niet anders kan, potmeter weg nemen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 28 dec 2017, 21:27 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 16:36
Berichten: 113
Woonplaats: ROOSDAAL
Bijlage:
s-l1600.jpg
s-l1600.jpg [ 40.43 KiB | 600 keer bekeken ]
Ik heb de mogelijkheden eens van dichtbij bekeken, gemeten , gezaagd, gevijld en tenslotte gepast en gans de zaak op haar plaats gekregen,
niet zoals ik zou willen maar ik ben er tevreden mee. Het is millimeter werk. De DIM potmeter kan blijven staan maar moet geisoleerd worden om
geen kortsluitingen te veroorzaken. Ik heb wat foto's bij gevoegd om het duidelijker te maken.
Het ontwerp is afkomstig van een OM uit Brazilië.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 28 dec 2017, 21:42 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 16:36
Berichten: 113
Woonplaats: ROOSDAAL
Foto 1


Bijlagen:
s-l1602.jpg
s-l1602.jpg [ 131.01 KiB | 596 keer bekeken ]
s-l160000.jpg
s-l160000.jpg [ 164.63 KiB | 596 keer bekeken ]
s-l16000.jpg
s-l16000.jpg [ 176.59 KiB | 596 keer bekeken ]
s-l1600.jpg
s-l1600.jpg [ 329.86 KiB | 596 keer bekeken ]
DSC02506.JPG
DSC02506.JPG [ 135.32 KiB | 596 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 28 dec 2017, 21:50 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 16:36
Berichten: 113
Woonplaats: ROOSDAAL
Foto2


Bijlagen:
s-l1600000.jpg
s-l1600000.jpg [ 176.59 KiB | 594 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 29 dec 2017, 12:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 jul 2009, 19:32
Berichten: 199
Een LCD display kun je meestal instellen voor contrast. Dat gaat via een spanning tussen 0 en 5V ( of 0 en de voedingsspanning van het display ) meestal op pin 3 Vo van het display.
Zo te zien komt er nu een spanning uit je module.
Om de dim potmeter toch een functie te geven zou je die kunnen aansluiten op de 5V en dan de loper naar het display.
Waarde van de potmeter maakt niet uit, wordt toch een spanningsdeler.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: YAESU FT101ZD
BerichtGeplaatst: 29 dec 2017, 15:45 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 16:36
Berichten: 113
Woonplaats: ROOSDAAL
Inderdaad is een contrast instelling bij deze LCD mogelijk, maar in dit geval staat deze op maximum wat het beste resultaat geeft.
Het zou minder kunnen maar door de sterke backlight is dit de beste positie.
Wat de DIM potmeter betreft deze blijft in gebruik voor de meter verlichting en de analoge schaal.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling