Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 feb 2018, 14:58

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 14 dec 2017, 09:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 okt 2016, 11:42
Berichten: 117
Woonplaats: Hooge Mierde
Hoi mede zendamateurs, ik heb een klein dingetje met mijn Kenwood TM-V71. Ik heb er de repeaters in geprogrammeerd met NFM en vervolgens de set in de wagen ingebouwd (niet makkelijk om deze eruit te halen).
Met FM i.p.v. NFM (dus normaal FM i.p.v. narrow FM) kom ik makkelijker en duidelijker over de repeaters heen.
Als ik de modulatie omschakel met F knop+MENU, dan optie 102 MODLAT NFM in FM wijzig, bevestigen met de grote ronde knop en vervolgens menu verlaten met ESC staat deze voor 2m/70cm op FM en werkt alles goed.
Als ik vervolgens de set uitschakel/inschakel heeft hij deze instelling niet opgeslagen en staan al de geprogrammeerde repeaters weer op NFM.

Weet iemand van jullie misschien wat ik hier verkeerd doe? Of kan ik dit alleen via CHIRP omschakelen met de programmeerkabel, is wel lastig, want dan moet de set er weer uit.

Alvast bedankt voor de hulp.

_________________
Kenwood TS-480SAT, TMV-71, TMG-707, TH-F7
Tytera MD-2017 DMR
Hyendfed 80/40/20/15/10m, 50Mhz 3 element Yagi en X200
http://sterrenwachtmyrtha.waarnemen.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 dec 2017, 11:29 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1071
Woonplaats: Valkenswaard
Even OT vraag omdat ik zie dat je ook een G707 hebt. Is het je gelukt om de repeaters met 12.5Khz raster via Chirp in de set te uploaden. Bij mij geeft dat problemen en slaat hij deze repeaters over. Call aangemaakt bij Chirp maar nog steeds geen reactie.

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 dec 2017, 11:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 okt 2016, 11:42
Berichten: 117
Woonplaats: Hooge Mierde
Ik heb mijn TM-G707 met de hand geprogrammeerd. Dus dat weet ik niet of dat kan. Ik zal die binnenkort ook eens aan Chirp hangen om te zien wat er dan gebeurd.

_________________
Kenwood TS-480SAT, TMV-71, TMG-707, TH-F7
Tytera MD-2017 DMR
Hyendfed 80/40/20/15/10m, 50Mhz 3 element Yagi en X200
http://sterrenwachtmyrtha.waarnemen.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 dec 2017, 16:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 400
Woonplaats: JO22XK
moet je na wijziging niet de memory write knop indrukken zodat de mode wijziging ook in het geheugen wordt vast gelegd?

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 dec 2017, 16:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 okt 2016, 11:42
Berichten: 117
Woonplaats: Hooge Mierde
Ja, ik zou wel eens willen weten waar die zit, op het menuscherm waar ik de modulatie aan kan passen staat alleen ESC en BACK, als ik op ESC druk (zoals het ook in het manual staat beschreven) is de waarde gewijzigd, maar niet opgeslagen. Als ik op BACK druk wijzigt de waarde niet.
Ik hoorde van een kennis dat ik dat alleen kan wijzigen met Chirp. Dus ik ga vanavond toch maar even de set uitbouwen en kijken of ik het met de laptop eraan en Chirp kan wijzigen, want ik weet dat je dat daar per memory locatie kan instellen.
Ik ben nog niet zo lang bezig, dus dacht: laat ik het met de modulatie nog netjes houden, maar blijkbaar kan ik toch gewoon beter FM i.p.v. NFM (narrow FM) instellen.

_________________
Kenwood TS-480SAT, TMV-71, TMG-707, TH-F7
Tytera MD-2017 DMR
Hyendfed 80/40/20/15/10m, 50Mhz 3 element Yagi en X200
http://sterrenwachtmyrtha.waarnemen.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 dec 2017, 23:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 400
Woonplaats: JO22XK
na wijziging MR knop indrukken?

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 dec 2017, 08:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 okt 2016, 11:42
Berichten: 117
Woonplaats: Hooge Mierde
Hmm, dat had ik nog niet geprobeerd.
Ik heb gisteren met Chirp alle instellingen van NFM op FM gezet, daarna bleven de instellingen wel bewaard.

_________________
Kenwood TS-480SAT, TMV-71, TMG-707, TH-F7
Tytera MD-2017 DMR
Hyendfed 80/40/20/15/10m, 50Mhz 3 element Yagi en X200
http://sterrenwachtmyrtha.waarnemen.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling