Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 12 dec 2017, 05:26

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 18:30 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2012, 15:39
Berichten: 493
Woonplaats: Het Gooi
Onderstaande is niet spoedeisend, maar verbaast me wel, ook omdat
ik er via Google niets over kan vinden (met mijn zoektermen ;-)

Recent kocht ik voor een schappelijk prijsje een (tweede) FT-857 waarvan
de rotaryencoder haperde. Binnen no time vervangen en . . . klaar!

Vervolgens wilde ik de menusettings identiek maken aan mijn eerste FT-857.

Ik kwam aan bij menuoptie 41 (DISP COLOR) en trof daar (slechts?) een
(of twee, het is maar hoe je het bekijkt) optie(s) aan:

VFO: 1 <-- display kleurt blauw paars of
VFO: 2 <-- display kleurt rood/oranje

Ik had verwacht daar (net als in mijn 1e FT-857) 'FIXED: <getal>' aan te treffen.

Ik heb veel FT-857(D)'s in mijn handen gehad, maar dit heb ik niet eerder gezien.

(voor PA0LMD ;-) serienr 1e FT-857 (die dus wel FIXED laat zien) begint met 3I (juli 2003)
serienr 2e FT-857 (die dus alleen VFO: 1 of VFO: 2 laat zien) begint met 4J (augustus 2004)

Moet ik ergens/bij een andere menuoptie nog iets additioneels instellen, resp. zijn er hier
anderen die dit hebben?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 18:52 
Offline

Geregistreerd: 01 apr 2017, 18:54
Berichten: 13
Woonplaats: Heerhugowaard
Remco,

Mijn FT-857 met serienr. 3i heeft ook de keuze uit 1 tm 32 voor de display kleuren.
Maar deze heeft weer de dsp standaard, geen optioneel printje.


Joop


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 21:58 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1113
Woonplaats: Oldebroek
Remco,

Wat zijn de respectievelijke batchnummers ?
De twee cijfers na de letter dus.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 22:01 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1113
Woonplaats: Oldebroek
PA3JVA schreef:
Remco,

Mijn FT-857 met serienr. 3i heeft ook de keuze uit 1 tm 32 voor de display kleuren.
Maar deze heeft weer de dsp standaard, geen optioneel printje.


Joop


Joop,

Daar klopt iets niet, oftewel jouw 857 heeft een nieuwere dan 3I mainboard.
Want begin 2003 zat er nog zeker geen vaste DSP in.
Mogelijk mainboard ooit gewisseld.
Wat is het batchnummer ?

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 22:30 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2012, 15:39
Berichten: 493
Woonplaats: Het Gooi
Leo, stuur me ff een prive msg, dan antwoord ik je
de respectievelijke serie nrs.

Mijn 1e FT-857 (dus de '3I') had geen DSP-printje, dat moest ik
destijds apart bestellen, maar dat is niet de issue nu. . .

Het gaat (mij nu) om : heb je een FT-857 en 'zegt' ie bij
menuptie 41 'VFO:1 of VFO: 2' ipv 'FIXED: <getal>'

(zoals gezegd ... geen spoedeisend issue, maar wel
voor mij nieuw )


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 22:59 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1113
Woonplaats: Oldebroek
Remco schreef:
Leo, stuur me ff een prive msg, dan antwoord ik je
de respectievelijke serie nrs.

Mijn 1e FT-857 (dus de '3I') had geen DSP-printje, dat moest ik
destijds apart bestellen, maar dat is niet de issue nu. . .

Het gaat (mij nu) om : heb je een FT-857 en 'zegt' ie bij
menuptie 41 'VFO:1 of VFO: 2' ipv 'FIXED: <getal>'

(zoals gezegd ... geen spoedeisend issue, maar wel
voor mij nieuw )


Stuur mij maar een PB....

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 23:12 
Offline

Geregistreerd: 01 apr 2017, 18:54
Berichten: 13
Woonplaats: Heerhugowaard
Citaat:
Joop,

Daar klopt iets niet, oftewel jouw 857 heeft een nieuwere dan 3I mainboard.
Want begin 2003 zat er nog zeker geen vaste DSP in.
Mogelijk mainboard ooit gewisseld.
Wat is het batchnummer ?


Batchnummer heb ik even niet bij de hand.Ik heb de 3 filters ook al eens moeten vervangen. Dan zou het om modeljaar 2007 moeten gaan als ik de berichten zo hier en daar lees.

Maar ben wel benieuwd waaron Remco maar 2 kleuren in kan stellen, ik ken dat wel van een FT817 (de FT817 ND heeft 3 kleuren) maar dus niet van een FT857.

Joop


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2017, 00:58 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 626
Citaat:
Moet ik ergens/bij een andere menuoptie nog iets additioneels instellen, resp. zijn er hier
anderen die dit hebben?


Press the SELECT knob momentarily, then rotate the DIAL to select the desired operat-
ing status which you wish utilize.

Dan kom je in de volgende laag van het menu.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2017, 07:48 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2012, 15:39
Berichten: 493
Woonplaats: Het Gooi
Radioot, als we jou toch niet hadden!

Dat is 'm!

Dank en *facepalm* bij mezelf ;-)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2017, 23:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 feb 2016, 08:28
Berichten: 180
Woonplaats: Rotterdam
Remco schreef:
Onderstaande is niet spoedeisend, maar verbaast me wel, ook omdat
ik er via Google niets over kan vinden (met mijn zoektermen ;-)

Recent kocht ik voor een schappelijk prijsje een (tweede) FT-857 waarvan
de rotaryencoder haperde. Binnen no time vervangen en . . . klaar!

Vervolgens wilde ik de menusettings identiek maken aan mijn eerste FT-857.

Ik kwam aan bij menuoptie 41 (DISP COLOR) en trof daar (slechts?) een
(of twee, het is maar hoe je het bekijkt) optie(s) aan:

VFO: 1 <-- display kleurt blauw paars of
VFO: 2 <-- display kleurt rood/oranje

Ik had verwacht daar (net als in mijn 1e FT-857) 'FIXED: <getal>' aan te treffen.

Ik heb veel FT-857(D)'s in mijn handen gehad, maar dit heb ik niet eerder gezien.

(voor PA0LMD ;-) serienr 1e FT-857 (die dus wel FIXED laat zien) begint met 3I (juli 2003)
serienr 2e FT-857 (die dus alleen VFO: 1 of VFO: 2 laat zien) begint met 4J (augustus 2004)

Moet ik ergens/bij een andere menuoptie nog iets additioneels instellen, resp. zijn er hier
anderen die dit hebben?


k zie zit probleem dus niet, menu 41 laat bij mijn 857D 32 kleuren toe, serienummer #3F071063, klinkt als een oude versie oid

_________________
73 Ernst, PA1EJO, Yaesu FT-991, Icom ID51E, Airspy/Spyverter,
CG3000 autotuner tussen 10 en 160m, VHF/UHF X30N,
Indoor waslijn antenne RX only, Active dubbele loop antenne HF
Moteino ISM, Arduino, blog: http://pa1ejo.wordpress.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2017, 23:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 feb 2016, 08:28
Berichten: 180
Woonplaats: Rotterdam
Radioot schreef:
Citaat:
Moet ik ergens/bij een andere menuoptie nog iets additioneels instellen, resp. zijn er hier
anderen die dit hebben?


Press the SELECT knob momentarily, then rotate the DIAL to select the desired operat-
ing status which you wish utilize.

Dan kom je in de volgende laag van het menu.


weer iets geleerd (of wacht, dat wist ik al)

_________________
73 Ernst, PA1EJO, Yaesu FT-991, Icom ID51E, Airspy/Spyverter,
CG3000 autotuner tussen 10 en 160m, VHF/UHF X30N,
Indoor waslijn antenne RX only, Active dubbele loop antenne HF
Moteino ISM, Arduino, blog: http://pa1ejo.wordpress.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling