Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 okt 2017, 10:30

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 19 mei 2017, 14:19 
Offline

Geregistreerd: 18 mei 2017, 18:00
Berichten: 3
Goedemiddag mede amateurs,

Ik heb sinds kort de Yaesu FT-991A en de ADMS-991U programeersoftware in huis.
Helaas krijg ik met de ADMS-991U software de communicatie tussen de FT-991A en de pc niet aan de praat.

Ik heb de software geïnstalleerd en de updates gedaan, na het verbinden van set naar pc komen netjes de twee compoorten (3+4), en de twee audiocodecs zichtbaar.

Afbeelding

Afbeelding

Tot zover lijkt het goed te gaan.
Als ik de FT-991 programmeer software opstart en bij communications op “get data from radio” druk, krijg ik na enige tijd onderstaande melding.

Afbeelding

Dit gebeurd bij elke instelbare baudrate ik in de software.
Ik het menu van de FT-991A heb ik bij menu 031 de CAT RATE op 9600bps gezet. (andere waardes heb ik ook geprobeerd)

Ik heb dit op vier laptops / pc’s geprobeerd (3x Win10, 1x Win7), tevens heb ik de driver van de Yaesu website geprobeerd, maar dit geeft het zelfde resultaat.

Ongetwijfeld zie ik iets over het hoofd, maar ik kom er niet uit.
Zijn er bijvoorbeeld nog meer instellingen in de FT-991A die gedaan moeten worden?
In de software zelf is voor communicatie verder niets in te stellen.

Ik hoop dat er amateurs onder jullie zijn die de zelfde set en software gebruiken, en me hier mee kunnen helpen, anders wordt het met de hand programmeren. :(

Met vriendelijke groet,
Marco - PD0KBZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 mei 2017, 18:38 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2016, 20:26
Berichten: 11
Hallo,

Bij mij staat menu item 031 - CAT Rate op 38400 en menu item 033 CAT RTS op DISABLE
Je moet uiteraard wel de goede COM poort kiezen

Groeten, PA0HVH

_________________
Henk, PA0HVH - F license + CW. Loc: JO21SK. TRX: IC-9100, IC-7300, FT-857, Yaesu VX-3. Antennas: Fritzel FB13 for 10/15/10, ZS6BKW for 40/80, 10 el H Yagi (DK7ZB) for 2, 5/7 el V Yagi for 2/70


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 mei 2017, 13:16 
Online

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Ik heb hetzelfde probleem. Het blijkt dat de FT-991U software niet werkt op de FT-991A. Je moet de FT-991A software hebben.
https://www.rtsystemsinc.com/FT-991-Radio-Programmer-s/2692.htm

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 mei 2017, 19:00 
Online

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Ik heb nu de ADMS FT-991A software en probleem is opgelost.
De FT-991A software werkt op zowel de FT-991 en FT-991A. Maar de oude FT-991 software dus niet op de FT-991A

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 mei 2017, 19:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4653
Woonplaats: Aalst - Waalre
Wat ik weet van Yaesu en PC koppelen is dat de baudrate aan beide zijden (in het instellingen menu van de set én in de software op de PC) HETZELFDE moet zijn anders werkt het niet.
Check dat eens.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 mei 2017, 21:17 
Online

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
PE2AAB schreef:
Wat ik weet van Yaesu en PC koppelen is dat de baudrate aan beide zijden (in het instellingen menu van de set én in de software op de PC) HETZELFDE moet zijn anders werkt het niet.
Check dat eens.

Bij de ADMS software kun je de boudrate niet instellen. Maar is ook niet de oorzaak van het probleem van de topic starter. Zijn probleem is de verkeerde software.

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jun 2017, 09:13 
Online

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Topic starter stelt een vraag en reageert vervolgens niet meer op de antwoorden. :(

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jun 2017, 09:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 519
Woonplaats: Dronten
Is al eventjes niet meer online geweest, misschien op vakantie of iets anders?

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 jun 2017, 21:34 
Offline

Geregistreerd: 18 mei 2017, 18:00
Berichten: 3
PA5WIL schreef:
Topic starter stelt een vraag en reageert vervolgens niet meer op de antwoorden. :(


Het hemelvaart en pinksterweekend niet thuis geweest, en dus weinig online activiteiten.

Maar bedankt voor je info, wel een beetje lullig dat ze zelfs bij RTSystems mij daar niet op attendeerden toen ik ze deze vraag ook stelde. :(

En waarschijnlijk is dit euvel bij de leverancier waar ik de FT-991A en software gekocht heb ook niet bekend.

Nu maar eens kijken hoe ik aan de ADMS FT-991A kom


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 jun 2017, 07:57 
Online

Geregistreerd: 21 okt 2014, 08:09
Berichten: 171
Woonplaats: Heemstede
Op de helpdesk van rtsystems werken niet de slimste. Het koste mij 4 mails voor ze het probleem snapte. Je kan voor 25 dollar het downloaden en binnen een kwartier werkte het met de ft-991a. Ze hebben zelfs een regeling als je de oude versie na januari 2016 gekocht heb.

_________________
Wil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: pa4o en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling