Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jun 2017, 11:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 20 apr 2017, 21:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jan 2013, 20:42
Berichten: 17
Woonplaats: Tilburg
Heeft er al iemand ervaring met remote gebruiken van de IC 7300?

Ik bedoel dus dat de set op een fysiek andere locatie staat en via iP gekoppeld is in een lokaal netwerk en verbonden met internet.

Op een andere locatie, lees stad, de set bedienen beluisteren en zenden?
Ofwel op afstand een volledig QSO kunnen maken?

Ik overweeg die set in te zetten op mijn vakantie adres met uitstekend antenne park dan en vanuit huis te opereren.

Ben benieuwd of iemand het al op die manier werkelijk heeft uitgetest.

Het zou een beetje zuur zijn de set aan te schaffen speciaal voor dit doel en dan te ontdekken dat het niet werkt. Vandaar deze vraag.

Ben benieuwd!

Best 73,s

Louis.
PA3FTP

_________________
Best 73's

Louis PA3FTP

Als het defect is moet je het repareren.....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 apr 2017, 22:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 nov 2009, 21:58
Berichten: 317
Woonplaats: Erpe
Misschien is dit de eenvoudigste oplossing.

https://www.youtube.com/watch?v=TOpiSDzW3-g

_________________
_________________
73's de Gino - ON4GIN
TS-590SG / IC-7300
Hex beam 6-20m - Steppir vertical


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 06:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jan 2013, 20:42
Berichten: 17
Woonplaats: Tilburg
Beste Gino, bedankt voor deze link.

Ik heb het met aandacht zitten te bekijken en geeft voldoende vertrouwen dat het zou kunnen werken.

Wel jammer dat de audio stream niet is geïntegreerd in de software en dat er een Skype verbinding voor nodig is en een extern mengpaneel.

Technisch zou het toch mogelijk moeten zijn om die audio stream te integreren. Misschien iets voor de engineers van Icom. De audio zal op een of andere manier digitaal in de set beschikbaar moeten zijn of eenvoudig digitaal te maken.

In ieder geval is deze Icom 7300 een heel goede optie om dit te gaan doen. Ben benieuwd of er iemand is die het al in de praktijk werkelijk heeft gedaan en wat de ervaringen zijn.

Best 73!
Louis.

_________________
Best 73's

Louis PA3FTP

Als het defect is moet je het repareren.....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 07:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 479
Woonplaats: Dronten
Kijk ook eens naar Remaud, die is meer voor dit soort dingen bedoeld en werkt erg goed.

http://www.df3cb.com/remaud/

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 07:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 nov 2009, 21:58
Berichten: 317
Woonplaats: Erpe
Voor alles en nog wat zijn er oplossingen hoor!

Probeer dit eens:
http://www.df3cb.com/remaud/

_________________
_________________
73's de Gino - ON4GIN
TS-590SG / IC-7300
Hex beam 6-20m - Steppir vertical


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 10:52 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1203
Woonplaats: IJsselstein
- RS-BA1 software
- http://www.remotehams.com/ (incl apps)

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X300; IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7100, Kenwood TM221e+23cm transverter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 11:05 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1203
Woonplaats: IJsselstein
anyone die remaud geprobeerd heeft? De keus voor TCP lijkt heel erg me ongelukkig.

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X300; IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7100, Kenwood TM221e+23cm transverter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 11:49 
Offline

Geregistreerd: 15 okt 2009, 09:35
Berichten: 46
hamradiodeluxe voor de sturing van je set
skype voor de audio (set op vox via extra geluidskaart)
en alles aangestuurd via vpn of bv teamvieuwer.

werkt prima in ssb ...voor fm is skype te small klinkt dan niet zo mooi

gr dennis pd4r


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 14:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 479
Woonplaats: Dronten
pa3met schreef:
anyone die remaud geprobeerd heeft? De keus voor TCP lijkt heel erg me ongelukkig.

Geen problemen ondervonden en in het begin toch regelmatig gebruikt. Dat werdt al snel minder omdat ik er achter kwam dat ik toch liever bij de set zit. Nog bezig geweest met een camera om toch het een en ander te kunnen controleren maar dat was het ook niet. Ik ben ook niet zo van de QSO's trouwens dus dat helpt ook niet...

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 16:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 jan 2013, 20:42
Berichten: 17
Woonplaats: Tilburg
Tot nu toe leuke suggesties allemaal. Ga ze morgenvroeg eens bestuderen.
Maar als ik het zo lees is het wel een compromis.

Het gaat mij erom dat ik de set makkelijk op afstand kan bedienen dus qso-en. Ideaal is achter de set maar ik heb thuis nu eenmaal weinig ruimte voor een goed antenne park.

Mijn (permanente) vakantie locatie is ideaal. Kan de hoogte in zonder dat er een vergunning nodig is en in kilometers omtrek geen bebouwing en dus ook geen storing.

Daarom is zo'n remote mogelijkheid voor mij de perfecte oplossing om leuke verbindingen te kunnen maken (op HF).

Nu nog een "compromisloze" invulling zoeken...

_________________
Best 73's

Louis PA3FTP

Als het defect is moet je het repareren.....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 16:17 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 382
Woonplaats: JO22XK
of dit? http://www.remoterig.com/wp/ niet goedkoop maar dan heb je wel wat.

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 17:30 
Offline

Geregistreerd: 24 dec 2011, 16:45
Berichten: 6
Woonplaats: Willemstad
PA3JAN werkt al een tijdje zo, zoek zijn Email op qrz en vraag aan hem met welke programma's hij die link maakt.

groetjes Rien


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 19:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 527
Woonplaats: JO21tv
Heb wel eens met echolink wat opgezet.
Je kan namelijk 2 calls aanvragen met verschillende extenties. PG8M-L PG8M-R

Dan kan je op een van de calls je zender aansluiten, die je beveilig met een wachtwoord tegen ongeoorloofd gebruik
Vervolgens connect je met de andere call met jezelf via het internet.

Moet wel zeggen dat dit uitsluitend in FM goed werkte, in SSB loop je te klooien met de squelsh.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 19:53 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 92
Via TeamViewer bedien ik mijn ts480 met de digimodes. FLdigi met FLrig en ook wsjt.
Met mijn tablet in de huiskamer kan ik dan alles uitvoeren. Geluid heb ik nog niet werkend....al kan ik wel het geluid horen dat de applicaties voortbrengen.

De set uitschakelen kan ik wel remote....inschakelen echter niet. Hetzelfde geldt voor de PC.
Het gevoel van de knoppen mis ik wel, daarmee is er toch een betere controle mogelijk.

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Kenwood TS-480sat


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 apr 2017, 22:14 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1943
Woonplaats: Zwolle
pa3met schreef:
anyone die remaud geprobeerd heeft? De keus voor TCP lijkt heel erg me ongelukkig.

Werkte bij mij prima, paar jaar geleden op mijn werk leuk 10m qso's mee zitten maken.
Verbinding naar huis via vpn (vpn server op mijn router).
Inmiddels nieuwere versie met meer opties :) oa ptt via serial poort.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling