Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 aug 2017, 15:33

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 15 apr 2017, 14:08 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1945
Woonplaats: Zwolle
PA2LAD schreef:
en de bijbehorende flex.

Aloys mss is dit de oplossing

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 apr 2017, 07:21 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
Aloys inmiddels gesproken. Het was geen TK3201, maar wat wel staat op de achterkant van het chassis op een sticker.
Aangezien het geluid onregelbaar was, was mogelijk de aardkant van de potmeter los van aarde. Bij de meeste toestellen zit er een weerstandje van 100 Ohm ergens op de print, zodat je nog wat geluid over houdt, ook al staat de potmeter op minimum. Gevraagd om die meting te doen. Een draadje tussen de potmeter en chassis zou het probleem dan tijdelijk oplossen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 apr 2017, 17:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3533
Woonplaats: Kampen
Het is me inderdaad gelukt, op die manier!

Ik heb een draadje gesoldeerd van de 'onderkant' van de potmeter naar massa, en het geluid laat zich weer regelen.
Het lijkt iets minder lineair, bij half open zit ie al op flink volume maar de potmeter draait wat stroef dus dat is geen
probleem. In plaats van afgeschreven is de porto weer in gebruik! :D

Leen, nogmaals hartelijk dank!!

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 apr 2017, 21:01 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
Geen dank. Ben benieuwd of het soms een tk3301 was. Een 3101 komt niet overeen met de foto. Van de 3301 zijn helaas geen servicetekeningen van te vinden.Zal morgen eens vragen aan de importeur of inmiddels die wel te bestellen is.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 apr 2017, 08:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3533
Woonplaats: Kampen
Ja, het was inderdaad een 3301.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling