Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

Yaesu FT736 R probleem
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=4&t=18240
Pagina 3 van 3

Auteur:  Pd2Juz [ 01 apr 2017, 13:00 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

Deze tip had ik ooit van U gelezen.
Bedankt.

Auteur:  Pd2Juz [ 01 apr 2017, 13:14 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

Als ik een simplex frequentie pak, zonder ctcss dan bromt hij niet.
Had stille hoop dat dit probleem zich bij deze set niet voor zou doen.
Deze heeft de yaesu ctcss print.(afleesbaar op het display).Ik heb al eens eerder FT736s gehad.
Deze hadden aftemarket ctcss printjes.
Bij de sets die ik heb gehad, kreeg ik altijd te horen dat ik een brom meenam.
Ik dacht dit kon duiden op een te grote zwaai?.
Hoe is dit te verhelpen?

Auteur:  PE1MBS [ 02 apr 2017, 20:11 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

Als het goed is zit er een instelpotmeter op je ctcss print en kun je daarmee de zwaai terug regelen.
Hij zal altijd te horen zijn bij oudere sets waar het laag niet weggefilterd word (en er een externe speaker aan hangt).
Elk voordeel heeft z'n nadelen....

Auteur:  ON5DRE [ 03 apr 2017, 14:52 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

PA0FRI schreef:
Wees in elk geval voorzichtig met het aansluiten (van iets anders) op de microfoon connector, want met een fout kan een processor de geest geven en wordt de set onbruikbaar.


Inderdaad, een collega radio-amateur op onze club heeft dit al 2x meegemaakt. zijn 736 wordt geschakeld via een sequencer, en bij het verkeerdelijk aansluiten van de sequencer op de radio gaf de sequencer eens 12V op de PTT jack van de FT-736.
Processor QRT, en niets aan te doen ! Yaesu biedt geen ondersteuning meer, en de processors zijn nergens te vinden, dus deze radio is eigenlijk voor de prullenmand...
Als je het schema bekijkt, zie je dat de PTT lijn DIRECT van op de connector naar de processor gaat, zonder enige beveiliging.
Na aanschaf van een andere -tweedehandse- FT736 hebben we dan ook meteen een mini-relais ingebouwd die tussen de PTT-jack en de PTT lijn naar de processor staat. werkt perfect en hopelijk op deze manier geen defecte processor meer...

Kevin ON5DRE.

Auteur:  PA0FRI [ 03 apr 2017, 15:12 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

ON5DRE schreef:
Als je het schema bekijkt, zie je dat de PTT lijn DIRECT van op de connector naar de processor gaat, zonder enige beveiliging.Na aanschaf van een andere -tweedehandse- FT736 hebben we dan ook meteen een mini-relais ingebouwd die tussen de PTT-jack en de PTT lijn naar de processor staat.

Een uitstekend idee! Ooit was er uit DL een kloon processor te verkrijgen, maar de prijs daarvan was ongeveer de helft van een 2dehands FT736R en had niet alle functies van het originele type.

Auteur:  Pd2Juz [ 12 apr 2017, 16:54 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

@PE1MBS,

Potmeter gevonden, brom is inderdaad te temperen!!
Wat ik alleen niet begrijp, als de ctcss toon weglaat bij UTR, dan kan ik nog steeds de repeater openen.
Dat zou toch niet moeten kunnen?
Wilde nl. met het afregelen van de potmeter checken, waar de drempel ligt , om zo de brom minimaal te krijgen.
m.vr.gr. John

Auteur:  PE1MBS [ 12 apr 2017, 20:14 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

Probeer het eens op APD, die doet het echt niet zonder.
En een goed referentiepunt.....

Auteur:  hajac [ 27 dec 2017, 22:08 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

Hoe kan ik een Pa veilig schakelen via de PTT van mijn FT 736 ?
iemand een schema ? of voldoet deze schakeling?



ctcss tonen hoor ik niet meer nadat ik een ander LPF er in heb gezet welk alle tonen onder
200hz weg filtert het storende lage ruis geluid is daarmee gelukkig ook verdwenen.

Bijlagen:
ptt2.jpg
ptt2.jpg [ 71.61 KiB | 729 keer bekeken ]

Auteur:  PA0LMD [ 27 dec 2017, 22:27 ]
Berichttitel:  Re: Yaesu FT736 R probleem

hajac schreef:
Hoe kan ik een Pa veilig schakelen via de PTT van mijn FT 736 ?
iemand een schema ? of voldoet deze schakeling?



ctcss tonen hoor ik niet meer nadat ik een ander LPF er in heb gezet welk alle tonen onder
200hz weg filtert het storende lage ruis geluid is daarmee gelukkig ook verdwenen.


Deze schakeling zal prima voldoen !

Pagina 3 van 3 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/