Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 dec 2017, 08:07

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 29 maart 2017, 16:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Ik heb al eerder aangegeven , dat ik helaas niet zo technisch ben.
Nu ben ik bang, dat ik verkeerd begrepen word(?)

Ik heb dus wel ruis, maar in die ruis, staat de s-meter op s-9, terwijl er NIET gemoduleerd word.
graag even een bevestiging, of ik daar duidelijk ik ben geweest.

@Pa0FRI: met kort draadje, antenne ingang kortgesloten, er veranderd niets. (m.a.w. de antennekabel is er nu natuurlijk uit, s-meter staat op ''0'' links in de hoek)
stukje coax, met plug erin gedraaid, coax lengte 10 cm, er veranderd niets(m.a.w. de meter staat links in de hoek)
Bedankt, voor alle geduld!!
John


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 13:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Pa0FRI.....

Wilt u a.u.b. even reageren op mijn bevindingen?
m.vr.gr


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 14:40 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
als je geen weerstanden en of andere componenten hebt ...
dan zou ik in jouw geval contact opnemen met Leo PA0LMD en die set grondig laten nakijken .


de 736 heeft een knopje .." preamp" ..let op .. met dit knopje zet je 12 volt op de antenne ingang !!
het ise niet echt verstandig om de antenne ingang kortsluiten als dat knopje preamp gebruikt wordt ..

ik hoop dat je wel een user bij de set kreeg ...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 15:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1285
Woonplaats: Brunssum
Je hebt blijkbaar een hoge ruisvloer, de Smeter van je Mobiel Trcvr geeft ook een aantal streepjes....

Ja, en je omschrijving maakt het ook niet makkelijker, je schrijft dat met kort gesloten
antenne-ingang er niets veranderd, maar er veranderd wel degelijk wat, je Smeter staat dan op Ø !! schrijf je...

Als je ontvanger-ingang oscilleert, dan zal er ook wel iets door de Antenne uitgestraalt worden
en kan je met bv de 817 controleren of je daarop ook ruis verandering hoort als je de FT736 in en uitschakeld.

Als dat niet het geval is, dan heb je last van een hoge ruisvloer, door allerlei electrische apparaten in je omgeving.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 15:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Egbert.

Ik bedoelde : zonder kortsluiting staat de s-meter op 0
Met kortsluiting veranderd er niets, dan staat hij ook op 0.
Ik heb hier al meerdere sets gehad, die hadden dit euvel niet.
Test met een 2e set zal ik morgen eens proberen.


@PA 1BVM, De pre amp is mij bekend.
Manual zit bij de set.

Bedankt voor jullie meedenken..
m.vr.gr John


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 maart 2017, 16:54 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
zie je verschil ( met aangesloten antenne ) als je aan de RF gain knop draait ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 08:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Goedemorgen.

Ja.
De RFGain werkt.
Als ik hem dicht draai,dan zakt de s-meter naar S-0.
Draai ik hem weer open, dan gaat hij weer naar S-9.

m.vr.gr John


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 10:32 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
dan lijkt me alles in orde !!!
er is dus niets kapot

De werking van de RF gain is correct, je regelt dan handmatig de AGC spanning omlaag en dus gaat de S-meter omhoog.

je moet dus de RF gain zo draaien dat je s- meter naar nul loopt ...

probeer dat maar eens als je een station hoort ...

en dat zou dan ook moeten werken op 70 cm ...

kijk voor de zekerheid nog even op welke setting je AGC staat
meestal iets van slow ,medium or fast ..of uit of aan ..
voor normaal ssb ( of FM) gebruik .. AGC op fast en rf gain zo draaien dat er geen S-meter uitslag is maar


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 10:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Ga ik proberen!!
Op 70 cm werkt de S- meter wel correct.
Daar staat hij netjes links in de hoek.
Daarom vond ik het zo vreemd, dat hij op de 2meter op een S-9 stond.

Zal de test van PA0 EJH ook nog uitvoeren.!

m.vr.gr John


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 10:48 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2329
Woonplaats: Schijndel
misschien worden de settings apart " opgeslagen" ???
ben niet zeker .. in een 736 zitten eigenlijk aparte sets voor 432 en 144 ( en optie 23 cm )
aparte ontvangers en aparte eindtrappen per band .. dat is eigen redelijk uniek voor een transceiver ..

jammer dat ik hem niet meer heb .. had hem nooit wel moeten doen ....
bij mij zat er zelfs een mutek front-end in ..maar ik gebruikte hem alleen voor 144 Mhz .. ooit weer geruild voor een FT-225rd ( met Mutek ) + eindtrap

probeer maar eens je kan vast wel een relais station of zo horen ...

en dan natuurlijk straks een mooie Yagi op het dak .. op zoek naar DX ( ssb) 144 ..

veel succes en wellicht tot werken op 144 ( in SSB )

kijk maar eens op
http://www.on4kst.com/chat/start.php
( even gratis registreren ..en je kan vrij makkelijk zien wat voor soort activiteit er op 144 Mhz is )


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 10:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1536
Woonplaats: Etten-Leur
Pd2Juz schreef:
Zal de test van PA0 EJH ook nog uitvoeren.!

Ook nog speciale aandacht aan de voeding besteden: https://pa0fri.home.xs4all.nl/Mods/FT73 ... %20mod.htm

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
Theorie en simulatie zijn mooi, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 12:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Oorzaak gevonden!

Aangezien ik op de AOR 5000 ook een S-9 had staan op 145 MHz,
ben ik verder gaan zoeken hier in huis.
De Hirshmann antenne versterker op zolder blijkt de boosdoener.
Deze uit het stopcontact getrokken, S- meter staat keurig op 0.
Iedereen bedankt voor het mee denken!!
PA0 FRI, ik werk om de reden van de voedingsproblemen die bij deze sets voorkomen, al met een 13,8 voeding.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 12:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1536
Woonplaats: Etten-Leur
Pd2Juz schreef:
Oorzaak gevonden!
Citaat:
PA0 FRI, ik werk om de reden van de voedingsproblemen die bij deze sets voorkomen, al met een 13,8 voeding.

Mijn voeding was in orde, maar toch de "verbetering" aangebracht; werkt al jaren zonder problemen. Ik weet niet of het alleen bij mijn 2dehands FT726R is, want als de set uit staat, blijft de netspanning op de geschakelde voeding, die dus altijd aan staat wanneer de set op het lichtnet aangesloten is!

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
Theorie en simulatie zijn mooi, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 12:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 nov 2007, 19:55
Berichten: 564
Ga ik dat nog bekijken

Helaas het volgende probleem is er:

Zowel de handmicroffon, als de md-1geven een brom, .

Als ik de mirofoon inknijp, is er een brom hoorbaar....??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 apr 2017, 12:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1536
Woonplaats: Etten-Leur
Pd2Juz schreef:
Helaas het volgende probleem is er: Zowel de handmicroffon, als de md-1geven een brom,
Als ik de mirofoon inknijp, is er een brom hoorbaar....??

Wees in elk geval voorzichtig met het aansluiten (van iets anders) op de microfoon connector, want met een fout kan een processor de geest geven en wordt de set onbruikbaar.

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
Theorie en simulatie zijn mooi, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 37 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling