Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 jun 2018, 14:40

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 05 okt 2016, 16:04 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 937
Woonplaats: Tilburg
Voor info en download:

https://www.icom.co.jp/world/support/do ... 7300/1_14/

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2016, 20:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1589
Woonplaats: Etten-Leur
Ton schreef:
Voor info en download:https://www.icom.co.jp/world/support/download/firm/IC-7300/1_14/

Ton, heb je de update al gedaan en werkt alles nog naar behoren? Gr. Frits

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
De eerste stappen zijn theorie en simulatie, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2016, 20:42 
Offline

Geregistreerd: 21 sep 2006, 09:27
Berichten: 937
Woonplaats: Tilburg
PA0FRI schreef:
Ton schreef:
Voor info en download:https://www.icom.co.jp/world/support/download/firm/IC-7300/1_14/

Ton, heb je de update al gedaan en werkt alles nog naar behoren? Gr. Frits


Hoi Frits, nog niet gedaan maar zal dat zeker op korte termijn doen.

Nog een interessante link met settings welke ik nagenoeg gevolgd heb:

http://webpages.charter.net/n9ewo2/ic7300_scope.pdf

_________________
PA1PXL | Yaesu FT-2000, FT-817ND, Icom IC-7300
JRC, Kenwood, Yaesu Vintage
http://pa1pxl.blogspot.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 okt 2016, 14:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 727
Hier de firmware geupdate, draait zoals voorheen tot nu toe gewoon prima :)

_________________
73' Björn de PD5DJ
https://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 okt 2016, 17:10 
Offline

Geregistreerd: 06 jun 2008, 19:04
Berichten: 1273
Woonplaats: Oss
Hi

En wat levert de update nu op ten opzichte van de vorige versie?

Beter audio op RX?
Beter Audio op TX?
Minder snel overload op RX?

Of alleen zaken zoals leukere plaatjes op het scherm?
Of betere software besturing naar de PC?
Want aangezien ik geen PC sturing heb, zelfs geen PC in de shack, en het scherm meestal op meters heb staan in plaats van spectrum scope is zulks voor mij volledig onbelangrijk.

Het enige verschil tussen de TS590S en de IC 7300 is voor mij een iets beter en krachtigere audio op SSB TX en een veel mooier audio op CW RX en vooral een veel betere noise reduction op CW RX van de IC7300, en geen ellendige rinkelende filters met bijbehorend rot audio zoals die van de TS590S op CW RX.

Verder had de TS590S nooit geen overload op RX en een groter bereik in SWR van de ingebouwde automatische tuner en was die tuner van de TS590S veel sneller en niet zo een klikkerde klik kastje, god wat rammelt dat ding bij het tunen die tuner van de IC7300.
Gelukkig ook genoeg tuners buiten de set ook geen probleem dus haha.

Ook lang lopen zoeken waarom bij semi break-in op CW die set zo snel terug viel op RX en het ding stond al maximaal vertraagd, blijkt dat je de afvaltijd niet in milli-seconden in stelt zoals bij de TS590S maar in aantal punten of zo, dus sta je maximaal en is het nog te kort de afvaltijd moet je de ingebouwde keyersnelheid vertragen, dan duurt het ook langer voordat de IC7300 terug valt op RX na de laatste geseinde punt of streep , gelukkig gebruik ik die ingebouwde electronische keyer niet en kan ik die gewoon op 8WPM zetten in plaats van de 27 WPM waarmee ik altijd sein.
En kan ik de snelheid van de keyer gewoon instellen op mijn losse el-bugs die ik altijd gebruik (Pico-keyers van N0XAS)

Misschien een tip voor de anderen die hetzelfde probleem tegen kwamen in CW.

Per saldo een hele vooruitgang die IC7300 dat audio in CW RX is zoveel beter als van de TS590S, dat is eigenlijk ook de einge reden van de overstap voor mij.

_________________
73 de PA1ZP

Jos uit Oss

Een goede antenne hoeft niet duur te zijn, een dure antenne hoeft niet goed te zijn.

Zelf gebouwd klinkt leuker als zelf gekocht.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 okt 2016, 11:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 nov 2010, 10:17
Berichten: 845
Woonplaats: Druten
Firmware 1.14 geïnstalleerd, spreekwoordelijke appeltje eitje.

SD kaartje formatteren in IC-7300, bestand downloaden en uitpakken in map IC-7300 op SD kaart (er staan nog andere mappen, gewoon laten staan). Dan op IC-7300: menu >> set >> SD Card >> Firmware Update en dan wijst het zich vanzelf.

_________________
IC-7300 | FT-897D | FT-817ND | FT-65E http://pa3hho.wordpress.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 okt 2016, 20:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 nov 2010, 10:17
Berichten: 845
Woonplaats: Druten
Op mijn Wordpress blog ook een artikeltje over hoe je de IC-7300 aan de praat kunt krijgen met de laatste freeware versie van HRD 5.24, die versie ondersteunt de IC-7300 immers niet (maar de IC-7700 wél). Niets bijzonders, maar misschien is er iemand mee geholpen.

_________________
IC-7300 | FT-897D | FT-817ND | FT-65E http://pa3hho.wordpress.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 okt 2016, 18:30 
Offline

Geregistreerd: 06 jun 2008, 19:04
Berichten: 1273
Woonplaats: Oss
Hi 3HHO

Toch leuk dat het updaten van de Icom zo gemakkelijk gaat.
Computer staat hier in de keuken en de set niet, met zo een SD kaartje werkt dat dan wel weer erg handig in plaats van met voeding en de set slepen

_________________
73 de PA1ZP

Jos uit Oss

Een goede antenne hoeft niet duur te zijn, een dure antenne hoeft niet goed te zijn.

Zelf gebouwd klinkt leuker als zelf gekocht.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 nov 2016, 13:11 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2006, 19:09
Berichten: 1228
Woonplaats: IJsselstein
PA1ZP schreef:
Hi 3HHO

Toch leuk dat het updaten van de Icom zo gemakkelijk gaat.
Computer staat hier in de keuken en de set niet, met zo een SD kaartje werkt dat dan wel weer erg handig in plaats van met voeding en de set slepen


en sets moeten open maken, jumpers omzetten, speciale kabeltjes etc. Icom heeft OOK dat goed voor elkaar. Net als de DSP libraries die ze gebruiken.

_________________
IC7851/HiQ5-160 vert/PAR OA50 omni hor, X6000 (2/70/23); IC202S, TH-F7E, MD380, IC7000(+4m) mobile. IC7300, Kenwood TM221e+23cm transverter, IC900E (6/2/70/23)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 nov 2016, 15:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 nov 2010, 10:17
Berichten: 845
Woonplaats: Druten
Het wordt niet voor niets een "game changer" genoemd. Ik denk dat er weinig anders meer wordt verkocht eerlijk gezegd...

_________________
IC-7300 | FT-897D | FT-817ND | FT-65E http://pa3hho.wordpress.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 nov 2016, 20:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 936
Je moet het raam wel dichthouden anders waait ie van de tafel :mrgreen:

Geintje natuurlijk. Staat hier ook op de wishlist :wink:

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 nov 2016, 16:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 nov 2010, 10:17
Berichten: 845
Woonplaats: Druten
Ik begreep dat ze afgelopen zaterdag voor een prikkie te koop waren in Apeldoorn dus er zullen weer flink wat nieuwe gebruikers bij zijn denk ik.

_________________
IC-7300 | FT-897D | FT-817ND | FT-65E http://pa3hho.wordpress.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 nov 2016, 17:08 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2414
Woonplaats: Schijndel
iemand de IC-7300 in gebruik met " buitenboord" transverters voor 144 en/of 432
resultaten ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 nov 2016, 19:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 861
Woonplaats: Amersfoort
pa1bvm schreef:
iemand de IC-7300 in gebruik met " buitenboord" transverters voor 144 en/of 432
resultaten ?


Ja. Marcus, PA2DB. die heeft zelfs een bypass laten maken vóór zijn eindtrap en trx-relais en er komen netjes twee SMA-connectoren naar buiten toe voor de transverter.

_________________
PH4X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2016, 18:10 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1209
Woonplaats: Oldebroek
Randy schreef:
pa1bvm schreef:
iemand de IC-7300 in gebruik met " buitenboord" transverters voor 144 en/of 432
resultaten ?


Ja. Marcus, PA2DB. die heeft zelfs een bypass laten maken vóór zijn eindtrap en trx-relais en er komen netjes twee SMA-connectoren naar buiten toe voor de transverter.



2x BNC :D :D

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling