Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 sep 2018, 08:21

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 09 aug 2016, 15:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Hallo Om's,

Ik heb hier een pmr porto van Kenwood de TK3301.
Deze wil ik via de pc herprogrameren.
Heb het kabeltje kpg-22 en het programma Kpg-121d.
Helaas werkt het nog niet. Gebruik ik misschien het verkeerde programma of moet er een
Handeling worden vericht met de portofoon om die in de programeermode te krijgen of zo iets?
Ik sta open voor sugesties.
73!
Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 17:54 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1249
Woonplaats: Oldebroek
Ernst,

Kwestie van inpluggen en werken, geen speciale acties op porto nodig.
Weet je zeker dat de externe mic en speaker aansluitingen in orde zijn ?
Bij dit type porto raken die vaak defect.

73
Leo

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 20:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Hallo Leo,
Ik weet dat niet zeker, maar ik zal morgen een andere porto proberen, heb er meerdere.
Misschien dat de poortsnelheid te hoog staat?
Heb hem op 57500 staan net zo al voor de porto tk280.
Heb ook al andere poort snelheden geprobeerd.
Bedankt voor je suggestie!
73!
Ernst.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 22:48 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1249
Woonplaats: Oldebroek
Hoi Ernst,

Ik gebruik dezelfde configuratie om de porto's te programmeren, moet kunnen werken dus.

73 Leo

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 05:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
ik ga straks een andere porto proberen.
Wordt vevolgd.
73!
Ernst.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 07:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Helaas andere portofoons werkt ook niet, waar kan dat nou aan liggen he?
Gebruik 121d, kabeltje kpg-22 en heb diverse compoort snelheden geprobeert.
Windows 10 op de laptop.
Blijf de melding krijgen over de compoort verbinding.
Het zelfde op de gewone pc.
Ik weet het even niet meer, misschien ergens een andere versie van het prg. Vandaan halen?
73!
Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 17:04 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1249
Woonplaats: Oldebroek
Ik gebruik alleen W7, o.a. omdat veel van dit soort zaken niet werken met W10.
Anders stuur mij zo'n porto, wil ik kosteloos wel even testen.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 17:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 944
Heb je een echte compoort of zo'n usb naar com adapter. Als je de laatste hebt moet je de driver controleren.

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 12 aug 2016, 07:33 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
Uit onderlinge correspondentie blijkt dat Ernst wel een andere porto kan doen. De Kenwood lukt echter niet. Ik heb ook de originele spullen en zou niet weten wat er daar mis kan zijn. Kan zijn dat je van Ernst later bericht ontvangt vanwege familieomstandigheden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 13 aug 2016, 07:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Hallo Om's,
Het is inderdaad nog steeds niet gelukt.
Ik gebruik de usb connector met een laptop.
Het kabeltje werkt wel met de intek portofoon met intek software,
Dus de driver voor het kabeltje werkt wel met w10.
Ook doet het prg. Chirp het goed met de intek porto,
Helaas heef dat prg. De mogelijkheden voor de kenwood 3301 niet.
Ik zal nog even kijken of ik handmatig de 3301 kan resetten,
Misschien dat het daarna wel lukt.
Leo bedankt voor je aanbod, als het helemaal niet lukt,
Kan ik er altijd een naar je opsturen of brengen,
Ik was gisteravond zo' n 5 km. Van Oldebroek, had er geen bij me helaas.
Ben niet altijd bereikbaar ivm. fam. omstandigheden, zoals Leen al vermeldde.
Als het er van komt, ga ik vandaag nog wat proberen, wil de porto eigenlijk op de amateurband programeren, als dat kan, leuk experiment! Ik heb 10 van die dingen gekregen van het bedrijf, waar mijn vrouw werkt, ze hebben nu de nieuwste uitvoering voor de BHV.
Was net zomet de TK280, ze lagen klaar voor de container, cpl. met laders.
Gelukkig vertelde mijn vrouw dit aan mij en konden ze worden gered.
Het enigste is dat de meeste batterijen op zijn.
Voor de TK280 heb ik al 4 nieuwe binnen.
Bij de 3301 doen 5 van de 10 batterijen het nog redelijk tot goed.
Fijn weekend gewenst allen.
Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 13 aug 2016, 10:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
O,O,O, wat heb ik mij vergist,
Het is een 3101 van Kenwood.
Daar hoort andere software bij natuurlijk!
Volgens mij KPG-48 D, maar of die op windows kan draaien?
Wordt vervolgd, niet slim van mij, was helemaal in de veronderstelling dat het 3301 apparaatjes betrof.
Ga dus hier eerst maar eens mee verder om te kijken naar de juiste software, kabeltje is wel kpg-22.
Fijn weekend,
Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 14 aug 2016, 20:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Hallo Om's,
Ik kan geen versie kpg-48d vinden dat onder windows draait.
Denk dat ik de laptop dan maar even downdate ( zelf uitgevonden woord) naar windows 7.
Volgens mij kan ik dan in compabiliteitsmodes wel dos programma's draaien en hopelijk
Ook kpg-48d om de 3101[/b] te herprogrameren.
Ik begrijp uit diverse forums dat de 3101 max. 5 watt kan afgeven tov. de nieuwere versies, die max. 1.5 watt kunnen leveren.
Wil de porto's graag op de amateurband programeren m.n. de repeaters.
Fijne zondag avond.
Ernst.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 16 aug 2016, 16:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Heb de laptop draaien onder win7 , 32 bit.
Programma kpg-48 werkt wel, maar de connectie met poort 1 of 2 wil niet lukken.
Heb ook nog kpg- 54, dacht ik gedraait met het zelfde resultaat.
Krijg het nog steeds niet voor elkaar!
Wacht weer op goede raad, ik weet het eventjes niet meer.
Misschien windows 7, 64 bit?
Ik wacht maar even.
73!
Ernst, PA1ES.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 16 aug 2016, 17:54 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
Werkt gewoon op win 32bits, maar over al je programma`s ga ik twijfelen. De TK3101 kan alleen op de PMR kanalen werken en kan je niet omzetten.
Kan morgen pas wat nakijken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Kpg-121d en tk3301
BerichtGeplaatst: 16 aug 2016, 21:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 sep 2005, 09:09
Berichten: 241
Woonplaats: Deventer
Hallo Leen, ik heb een artikel van iemand gelezen die dat dus wel gedaan heeft.
Ik zal het opzoeken en naar je door zenden.
Lijkt mij wel leuk als dat kan en anders wil ik de ctcss codes eruit halen zodat je ook anderen kan horen op de pmr kanalen.
We zien wel weer,
73!
Ernst.

_________________
Licensed since 1977
PD0CEB - PE1LRZ - PA1ES


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 24 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu [Spider] en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling