Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 13 dec 2017, 04:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: ts 450sat
BerichtGeplaatst: 22 jun 2007, 14:26 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2006, 15:53
Berichten: 82
Woonplaats: hengelo
hallo, heb een vraag ,heb hier het volgende probleem,heb hier de ts 450 sat,antenne verticaal, en voeding manson ep920,het volgende doet zich voor bij het zenden op 20 mrt schakeld de zender uit tijdens een qso(zelfs bij een vermogen van rond de 10 watt) op 10 en 40 mtr doet dit probleem zich niet voor,de tx rx is al bij de importeur geweest ,bij hun geen probleem leverd probleemloos 100watt,heeft iemand een idee waar door dit probleem welicht onstaat??? ps de tuner tuned wel oke,en de swr is ruim binnen de perken rond de 1.1.5

vrg han pd7edy


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 jun 2007, 19:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:21
Berichten: 2124
Woonplaats: Sneek
Je voeding is geschikt voor 18 tot max 20 ampere.
Wat trekt de set op vol vermogen, meer? dan zal de beveiliging ingaan.

Anders is de voeding niet hoogfrequent ongevoelig genoeg en gaat ie op tilt door H.F in de voeding.

Cor


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: ??
BerichtGeplaatst: 22 jun 2007, 21:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Vraag is of die dan helemaal uitgaat of dan nog wel ontvangt?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 22 jun 2007, 21:16 
Offline

Geregistreerd: 26 aug 2005, 16:15
Berichten: 596
Woonplaats: Gasselternijveen
Hoe oud is je manson?
De elco's moeten na tien jaar vervangen worden.
Dit merk je dan als de stroom niet meer geleverd kan worden.
De spanning zakt wat in en de meters geven geen juiste waarde meer aan.

Groeten,
Theo

_________________
Heb niets meer te vertellen, hoor en wederhoor.
Da die da


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 23 jun 2007, 02:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2005, 08:41
Berichten: 1235
Woonplaats: One Mile Beach NSW
Probeer het eens met een auto accu als voeding. Als de radio dan nog uit slaat is het HF terugwerking in je radio op die band. Als het wel goed gaat is het dus HF in, of overbelasting van de voedig.....

_________________
zenden is zilver.... luisteren is goud!
Kijk ook eens op mijn website of naar mijn andere hobby op Flickr


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: ts450
BerichtGeplaatst: 23 jun 2007, 10:27 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2006, 15:53
Berichten: 82
Woonplaats: hengelo
heren tot nu toe bedank voor de waardevolle reacties,ps set schakeld alleen zender uit(tjeert) en de manson voeding is wel rond de 10 jaar,ik ga het eens proberen met een accu ,of andere voeding,en de set trekt bij vol vermogen rond de 20 ampere :) ps zit met de set wel erg dicht onder de antenne een meter of 3 er vandaan,welicht hf op de set zou goed kunnen,ik ga het proberen. vrg han pd7edy.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: afstand
BerichtGeplaatst: 23 jun 2007, 14:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Ik zat vroeger bij mijn ouders op zolder en de GPA30 op de schoorsteen gaf weinig problemen met 100 watt, of de swr moest slecht zijn.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: ts450
BerichtGeplaatst: 23 jun 2007, 14:52 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2006, 15:53
Berichten: 82
Woonplaats: hengelo
hoi tjeerd,heb het probleem gevonden ,het is de voeding die er mee op houd bij het zenden,vreemd maar waar alleen op 20 doet het zich voor.
vrg han


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: 20M
BerichtGeplaatst: 23 jun 2007, 18:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3504
Woonplaats: JO22NB
Hallo Han,

Vreemd, misschien toch een bepaalde veldsterkte in de shack als je op 20m zend.

Suc6 er verder mee.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 23 jun 2007, 20:36 
Offline

Geregistreerd: 10 jan 2006, 23:53
Berichten: 217
Woonplaats: Oss regio 51
Hoi Allemaal.

Ik heb zoiets ook gehad met een klein voedinkje met 7812 als ik op bepaalde frequentie zond dan vloog de 7812 in de kortsluitbeveiliging.
Dus met HF in de voeding kunnen rare dingen gebeuren met bepaalde componenten en dat was hier ook redelijk frequentie gebonden.

groetjes Jos

_________________
groeten en 73 Jos PA1ZP.

Een goede antenne hoeft niet duur te zijn en een dure antenne hoeft niet goed te zijn.

Wat u antenne aan signaal niet uit de lucht heefd veroverd, krijgen DSP en filters en dure sets niet uit de speaker getoverd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 24 jun 2007, 11:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 sep 2005, 08:41
Berichten: 1235
Woonplaats: One Mile Beach NSW
't Zal waarschijnlijk simpeler zijn om de voeding HF vrij te maken dan de radio, Zo, die mazzel heb je.

Begin eens met een aantal van die ferriet knobbels (ook gebruikt op bijv. USB en printer kabels) aan de voedingskabels te hangen (en evt ook aan het netsnoer).. Verder kleine ontkoppel C-tjes ( 250 - 2500 pf) over de spanningsregelende componenten in de voeding.

Denk dat je dan van een hoop gedoe verlost bent.

Story:
Deze week begon het (electronisch gestuurde) hek van de oprijlaan van ons huis plotseling open en dicht te gaan terwijl ik op 20 M (korte pad) bezig was met PA0PAF. Eerder nooit last gehad. Wel had ik de linear op een andere fase aangesloten dan voorheen.... Een stel van die "knobbels" op het netsnoer en de besturingskabels van het hek en weg was het probleem.....

Zelfde oplossing (plus hier en daar een C'tje) voor het probleem met mijn irrigatie systeem in de tuin: begon op het ritme van CW te spuiten.....

Wonderknobbels ...!


"Wonderknobbels" noem ik ze.... helpen vrijwel altijd.

_________________
zenden is zilver.... luisteren is goud!
Kijk ook eens op mijn website of naar mijn andere hobby op Flickr


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 29 jun 2007, 11:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 okt 2005, 14:27
Berichten: 1184
Woonplaats: Amersfoort / Regio 03
Je ziet die ferriet knobbels al op heel veel kabels zitten.

bv. sommige UTP kabels , 220V laptop adapters, video kabels naar de monitor en noem maar op.

Gewoon om alle HF tegen te gaan.

_________________
Wim

73 de NL4509 / PA3AGZ
QTH: Amersfoort - R03 - JO22QD
Lid van: VERON, OTC en IPARC


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling