Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jun 2019, 08:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 12 apr 2019, 14:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
Inmiddels kan ik de Lima sleutelen en PwrSDR verwerkt dit goed in PwrSDR mode CWU/CWL.
dus dat probleem is opgelost.
Nou hoop ik dat er in dit forum iemand is met enige kennis van het programma PowerSDR v2.4.4.
Vol goede moed de microfoon aangesloten en de PTT ingedrukt en warempel ook dat werkt,
maar bij de vereiste PwrSDR instelling: USB/LSB geen reactie bij het indrukken van de Microfoon PTT, dat was een tegenvaller.

De eerste vraag is: hoe breng ik PwrSDR aan z'n verstand dat de PTT ook moet werken in USB mode?

Een tweede vraag: als het niet lukt in bij de eerste optie, kan de Lima PTT, i.p.v. de seriële ingang, dan niet gestuurd worden via de USB poort.
Ik ben zowiezo een beetje de draad kwijt hoe bij de basisuitvoering van de Lima met 1 Watt HF de PTT kan werken.

Voor de duidelijkheid ik heb de set gemodificeerd volgens DJ0ABR, waarbij CW met 10 Watt uitstekend lukt.
Onderstaand schema lijkt toch ook bedoeld voor de Microfoon.
Heb bij DJ0ABR het probleem gemeld, laat jammer genoeg niks van zich horen, wel als je er iets wil bestellen hi.


Bijlagen:
DJ0ABR.jpg
DJ0ABR.jpg [ 27.64 KiB | 500 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 apr 2019, 15:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1526
Woonplaats: Brunssum
Klik op Setup, dan General, dan Options.

Dan All Mode Mic PTT aanvinken.

Bijlage:
PWRSDR-Mic.png
PWRSDR-Mic.png [ 25.9 KiB | 490 keer bekeken ]


Klik dan Apply en OK aan.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 10:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa0ejh schreef:
Klik op Setup, dan General, dan Options.

Dan All Mode Mic PTT aanvinken.

Bijlage:
PWRSDR-Mic.png


Klik dan Apply en OK aan.


Helaas negatief Egbert, misschien weet jij of de PTT bediening via de USB poort of
via de Seriele poort gaat?
Dan weet ik in welke richting ik het moet gaan zoeken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 11:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1526
Woonplaats: Brunssum
Weet ik niet, ik heb een Flex3000 die met PowerSDR werkt, daar zit de Mic. ingang op de set.

Kijk eens bij CAT daar staat een Tab blad met PTT Control.
Daar kun je PTT control toewijzen aan een Compoort, en de RTS of DTR lijn die jij gebruiukt voor PTT..

Bijlage:
Cat.png
Cat.png [ 22.58 KiB | 426 keer bekeken ]

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 11:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa0ejh schreef:
Weet ik niet, ik heb een Flex3000 die met PowerSDR werkt, daar zit de Mic. ingang op de set.

Kijk eens bij CAT daar staat een Tab blad met PTT Control.
Daar kun je PTT control toewijzen aan een Compoort, en de RTS of DTR lijn die jij gebruiukt voor PTT..

Bijlage:
De bijlage Cat.png is niet langer beschikbaar.


Heb ik al eens geprobeerd, alle mogelijke combinaties, zonder resultaat, jammer.
Bijlage:
DTR.jpg
DTR.jpg [ 64.14 KiB | 419 keer bekeken ]


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 11:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa3cvi schreef:
pa0ejh schreef:
Weet ik niet, ik heb een Flex3000 die met PowerSDR werkt, daar zit de Mic. ingang op de set.

Kijk eens bij CAT daar staat een Tab blad met PTT Control.
Daar kun je PTT control toewijzen aan een Compoort, en de RTS of DTR lijn die jij gebruiukt voor PTT..

Bijlage:
De bijlage Cat.png is niet langer beschikbaar.


Heb ik al eens geprobeerd, alle mogelijke combinaties, zonder resultaat, jammer.
Bijlage:
De bijlage DTR.jpg is niet langer beschikbaar.


Kan ik hier iets mee?


Bijlagen:
CAT commands.jpg
CAT commands.jpg [ 53.36 KiB | 417 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 12:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1526
Woonplaats: Brunssum
Lijkt mij geen CAT commando..

Overigens gebruik ik al enige tijd een Headset met boom Mic. en
ik schakel de zender in met de Muis en de MOX button links boven in het scherm.

kijk eens of dat ook bij jou werkt..kan ook met de spatiebalk, maar zoals gezegd
werk ik met een Flexradio.

Suc6...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 16:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa0ejh schreef:
Lijkt mij geen CAT commando..

Overigens gebruik ik al enige tijd een Headset met boom Mic. en
ik schakel de zender in met de Muis en de MOX button links boven in het scherm.

kijk eens of dat ook bij jou werkt..kan ook met de spatiebalk, maar zoals gezegd
werk ik met een Flexradio.

Suc6...


Met de MOX geactiveerd krijg ik dit beeld.
Bij modulatie (fluiten) zie ik wel reactie in de monitor. maar dat lijkt mij niet
de juiste methode. Het moet toch mogelijk zijn bij het in knijpen van de mike
dat de zender automatisch in MOX mode gaat en je kunt moduleren.
Zie jij hetzelfde beeld bij de activatie van MOX?


Bijlagen:
modulatie.jpg
modulatie.jpg [ 16.64 KiB | 382 keer bekeken ]
mox.jpg
mox.jpg [ 228.85 KiB | 382 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 17:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1526
Woonplaats: Brunssum
Lijkt er wel een beetje op ja. maar je hebt veel te veel microfoon gain....

Je moet in de Rechterboven hoek de TXmeter op ALC zetten, Mic op Ø zetten
en als je in de Mic. fluit de Mic.Gain langzaam hoger zetten, de ALC meter moet dan net tegen de ØdB aan wijzen.

Heeft de Lima dan geen PTT ingang op de TX print?? anders iemand vragen die een LIMA heeft, gaat sneller...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 apr 2019, 19:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa0ejh schreef:
Lijkt er wel een beetje op ja. maar je hebt veel te veel microfoon gain....

Je moet in de Rechterboven hoek de TXmeter op ALC zetten, Mic op Ø zetten
en als je in de Mic. fluit de Mic.Gain langzaam hoger zetten, de ALC meter moet dan net tegen de ØdB aan wijzen.

Heeft de Lima dan geen PTT ingang op de TX print?? anders iemand vragen die een LIMA heeft, gaat sneller...


Bedankt Egbert, ben geen phone fan, maar weer een stukje wijzer geworden.

Wat het laatste betreft ben al bezig de Lima kant op te zoeken. Nogmaals dank.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 apr 2019, 15:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1526
Woonplaats: Brunssum
Vond dit op de Duitse LIMA site van de DARC, je moet ook Disable PTT aanvinken.

Beetje vreemd, maar misschien werkt het, vond echter niets over PTT via USB...

Bijlage:
DisablePTT.png
DisablePTT.png [ 181.53 KiB | 305 keer bekeken ]

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 apr 2019, 16:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa0ejh schreef:
Vond dit op de Duitse LIMA site van de DARC, je moet ook Disable PTT aanvinken.

Beetje vreemd, maar misschien werkt het, vond echter niets over PTT via USB...

Bijlage:
DisablePTT.png


Weet je Egbert, internet en alle forums staan bol van de informatie over Lima RX,
maar nergens heb ik nog iets gevonden over Lima TX operation.
Heb Bernd gemaild, maar krijg geen heldere informatie over.
In zijn schema,s zie je wel een PTT aansluiting, maar dat is ook een connector die nergens naar toe gaat.
Wacht nog op informatie van enkele amateurs die misschien meer weten over Voice over, we blijven zoeken ergens moet er toch
iemand zijn die daar meer van weet.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 apr 2019, 16:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa0ejh schreef:
Vond dit op de Duitse LIMA site van de DARC, je moet ook Disable PTT aanvinken.

Beetje vreemd, maar misschien werkt het, vond echter niets over PTT via USB...

Bijlage:
DisablePTT.png


Foute informatie, Disable PTT, op die manier werkt ook de CW optie niet.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 apr 2019, 16:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 dec 2005, 17:02
Berichten: 265
Woonplaats: Eindhoven
pa3cvi schreef:
pa0ejh schreef:
Vond dit op de Duitse LIMA site van de DARC, je moet ook Disable PTT aanvinken.

Beetje vreemd, maar misschien werkt het, vond echter niets over PTT via USB...

Bijlage:
DisablePTT.png


Weet je Egbert, internet en alle forums staan bol van de informatie over Lima RX,
maar nergens heb ik nog iets gevonden over Lima TX operation.
Heb Bernd gemaild, maar krijg geen heldere informatie over.
In zijn schema,s zie je wel een PTT aansluiting, maar dat is ook een connector die nergens naar toe gaat.
Wacht nog op informatie van enkele amateurs die misschien meer weten over Voice over, we blijven zoeken ergens moet er toch
iemand zijn die daar meer van weet.


Ben ik blijkbaar toch een van de weinigen, hi.
Oplossing:
DSP /Keyer: Primary COM1, dus van COM 4 afhalen voor CW.
CAT Contol: DTR en daarna Enable PTT aanvinkenEnable PTT aanvinken.
Port COM 4, voorheen Port 1

PTT en Modulatie Oke.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 apr 2019, 17:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1526
Woonplaats: Brunssum
Mooi dat je een oplossing hebt gekregen...

Het 'probleem' is dat die Lima en ook de Funkamateur SDR met een aangepaste versie van POWER SDR werken.

Er zijn ook nog verschillende Versies van in omloop, daarom kun je beter een versie gebruiken die de maker van de Lima heeft gebruikt.

Soms duikt er een nieuwe versie op, maar de meer waarde daarvan, die is ver te zoeken...en vaak ook nog met afwijkingen...

Maar goed het werkt nu bij jou, en noteer alles goed, want later zit je met 'hoe zat het ook alweer' omdat je die instelling
maar 1 keer maakt en daarna vergeet je het snel..

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling